Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2010

On banaaneilla pyjamassaan hauska temmeltää... ;)

Otsikon laulu tuli vaan mieleen tuosta kuvasta, johon sattui nyt tulemaan pyjamahousut vilkkumaan topin alta. Oikeasti toppia ei ole tarkoitus käyttää pyjamahousujen kanssa, mutta kun piti kiireesti saada kuva otettua, niin ei tässä ehtinyt mitään asiallisia housuja vaihtaa, riitti kun vaihdoin pyjamapaidan hetkeksi toppiin. ;) Ja näyttää olevan toinen olkainkin kierteellä, mutta eiköhän tuosta selvää saa, mitä on tullut taas tehtyä:

Toppi
Tehty ajalla: 14.-17.3.2010
Malli: Moda 4/2008 nro 3
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Bambu vedenvihreä (313), unikonpunainen (526) ja beige (621)
Langankulutus: 216 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: M
Muuta: Tykkään!

Lupaan vielä jossain vaiheessa tästä topista parempiakin kuvia, sillä teen tälle kaveriksi vielä pienen jakun. :) Luulen, että tulen tätä toppia mieluummin käyttämäänkin jakun kanssa. Ja jonkun muun alaosan kuin pyjamahousujen kanssa. ;)

Tykkäsin tämän virkkaamisessa siitä, että malli on helppo ja nopea tehdä, sama mallivirkkaus toistuu joka kerroksella tuota yläosan siksak-raitaa lukuunottamatta, eli sen oppi heti ulkoa, mutta ei kuitenkaan ole tylsä, kun koko ajan saa keskittyä, että tulee tehtyä oikein. Eli sopiva malli minun makuuni! :) Ja sitten tuo kiva juju on tietysti nuo väriraidat. :) Ohjeessa sen sijaan oli vähän tulkinnan varaa, sillä tämä aloitettiin ylhäältä ja virkattiin alaspäin, ja sitten kädenteille piti tehdä levennyksiä, joissa piti vähän itse päätellä, että mitenkähän ne tehdäänkään... Ja nuo olkaimet oli pakko vähän soveltaa, kun mun mielestä ne oli tosi hölmösti neuvottu ohjeessa, tein ne sitten omalla tavallani ja vähän helpommalla systeemillä. :) Mutta siis ihan samaan lopputulokseen pääsin kuin ohjeen kuvassa, ainoastaan värit on erit mitä alkuperäisessä.


Topin väri on katsojan silmästä riippuen vihreä tai sininen, Novitan värikartassa sen sanotaan olevan turkoosi ja minun mielestäni se on vedenvihreä. Siispä ujutan sen Virkkaa Vihreään. :) Kuvassa väri on sinisempi mitä luonnossa, totuus on enemmän vihreään vivahtava.

Lankahamsterisaldoni kasvoi nyt 216 grammalla, ja ollaan jo aika lähellä puolentoista kilon tavoitettani... :)

Oikein ihanaa viikon jatkoa kaikille! :) Minä odottelen täällä innoissani huomisen postia... ;) Siitä toivottavasti juttua viimeistään viikonloppuna, jos en aiemmin ennätä. :)

7 kommenttia:

 1. Nätti toppi. Nuo väriraidat piristävät sitä selvästi.

  VastaaPoista
 2. Oih, ompas kaunis toppi! Ihan sinun näköinen ja ihana!

  VastaaPoista
 3. Hyvinhän tuo toppi sopii pyjamahousujenkin kanssa;) Nätti toppi ja istuu tosi hyvin.

  VastaaPoista
 4. Todella hieno toppi! Pirteä näköinen reunus!

  VastaaPoista
 5. Raikkaan värinen toppi! Paras malli usein munkin mielestäni on sellainen, jonka oppii ulkoa, mutta jota tarvii silti tarkata! (Paitsi että joskus ihan silmät kiinni tehtävä neulekin on kiva.)

  Löytyihän se jakun ohjekin Novita-lehdestä, oli vaan kirjava lanka piilottanut koko mallin niin, ettei se ollut osunut silmääni ollenkaan...

  VastaaPoista
 6. Ihan hyvä yhdistelmä,toppi on ihanaa!

  VastaaPoista
 7. Ihana! Enkä olisi noita housuja edes hoksannut katsoa, jos et olisi maininnut :-)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)