Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 01, 2010

Maanantai, ensimmäinen hamsterikuuta :)

Niin on hamsterikuukausikin pyörähtänyt käyntiin! :) Tänä vuonna en jatkanut perinnettä valvomalla puoleen yöhön, että saisi heti aloittaa uuden neuleen, vaan menin ihan kiltisti nukkumaan heti eilisillan postauksen jälkeen. :) Ensimmäinen hamsterityö pistettiin siis koukulle vasta puoli yhdeksältä aamulla:

 

Salama vääristää värejä pahasti, mutta kuvan tekele on oikeasti omenanvihreää Nallea, sitä vuoden 2006 ihanaa väriä, jota joku sai aikoinaan päähänsä hamstrata yhdeksän kerää eli 1,35 kiloa... ;) Muistaakseni jossain mielenhäiriössä ostin jollain kauppareissulla koko lankahyllyn tyhjäksi just tuosta vihreästä. ;) Johan on aikakin alkaa näistä tehdä jotain, ja tuosta määrästähän saa jo kaksikin puseroa ja muutamat sukat, näin on ainakin suunnitelmissa. :) Koukulla on nyt uusimman Novitan ihastuttava virkattu jakku, jota kyllä lehden ilmestyttyä ihastelin kovasti vihreässä Kukkaketo-värissään, mutta päädyin sitten mieluummin käyttämään tätä olemassa olevaa lankavarastoa, joten minun versiostani tulee nyt yksivärinen. Tässä tehdään ensin helma vyötäröstä alaspäin ja sitten yläosa vyötäröstä ylöspäin. Kivaa tätä on ollut ainakin tähän saakka tehdä, mallivirkkaus on tosi helppo ja silti niin äärettömän kaunis. :)

 

Ajattelin että hyvä olisi olla jotain neulettakin työn alla niitä hetkiä varten, jolloin ei halua kuikuilla vähän väliä sormiinsa, joten aloittelin tänään iltapäivällä vähän myös Huopaslapasia. Valitettavasti vain viikonloppuna taisin ristipistelyinnostuksissani tehdä haavan oikeaan etusormeeni, ja kun tänään olen sillä samalla sormella rämpyttänyt töissä vielä kanteletta - viimeisen ryhmän kanssa oli pakko soittaa jo keskisormella, kun alkoi käydä etusormen haavaan niin kipeää - niin ei oikein sormi enää tykkää puikkojen heiluttelusta. Joten virkkauksen parissa taidan jatkaa siihen saakka että pipi on parantunut. :)

 

Minun lanka- ja karkkilakkoni ei näemmä koske käsityölehtiä, joten kun satuin bussia odotellessa tänään lehtihyllyille, niin pitihän tämä lehti tietysti ostaa, kun ostan sen aina sen kaksi kertaa vuodessa minkä se ilmestyy. :) Voi että tässä on söpojä ristipistomalleja! :) Ihania keväisiä kukka- ja eläinaiheita, pääsiäismalleja ja nätit aakkosmallit myös. :) Melkein meinasin ostaa Cross Stitch Card Shop (onko se tuon niminen?) -lehdenkin sen sisältämän Nalle Puh -kylkiäisen vuoksi, mutta kun lehdellä oli hintaa yli 12 euroa, eikä siinä ollut mitään muuta mielenkiintoista, niin tuumasin että tulee Nalle Puh -"ilmaiskitille" aika roimasti hintaa. ;) Jäi siis kauppaan, mutta onneksi löytyi tämä lehti aika reippaasti edullisemmin. :) Jossain toisessakin ristipistolehdessä olisi muuten ollut Nalle Puh -aiheinen malli, se oli jompi kumpi niistä muoveissa olevista lehdistä eli Cross Stitcher tai The World of Cross Stitch. Noita lehtiä en ole jaksanut enää aikoihin ostaa, kun ei niitä pääse etukäteen selailemaan tuon muovituksen takia. Eikä nuo meidän pojat nyt niin Nalle Puh -faneja ole, että kannattaisi sen vuoksi noita ristipistomalleja ostella, etenkin kun todennäköisimmin siinä vaiheessa kun pääsisin noita nalleja pistelemään, niin pojat olisivat jo armeijassa... ;)

Mutta eiköhän tässä kuussa keskitytä pääasiassa virkkailuihin ja neulomisiin, jotta tulee hamsterisaldoakin raportoitavaksi! :) Tänään on muuten ollut tosi kiva päivä, minulla oli töissäkin varsin hupaisaa taas vaihteeksi. :) Toivottavasti tämä kuukausi jatkuu yhtä hauskasti kuin on alkanutkin. Mukavaa maaliskuun ja tämän viikon jatkoa siis! :)

5 kommenttia:

 1. Juu, melkein kolme kertaa halvempi kuin se mikä hyllyyn jäi! Hyvä ostos! Olen KADE!!! Hieno on jo pelkkä etusivu! voi minua! ;( Hieno neulepuseron alku! :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin katselin Novitasta sitä virkattua jakkua, mutta taitaa jäädä lopulta tekemättä. Se kukkaketo-väri on vaan jotenkin keväinen ja raikas :)

  VastaaPoista
 3. Se omenanvihreä muakin aikanaan houkutteli ja ostin sitä melkein 1,5 kiloa. Se olikin sit loppujenlopuks niin inhottavan karkeaa ja vastenmielistä tehdä, että lahjoitin sen tänä keväänä Venäjälle menevien peittojen materiaaliksi. Saaja oli onnellinen, mä ehkä vielä onnellisempi että pääsin siitä eroon. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno virkkaustyön alku; sillähän pääsee hamsterointi hyvin alkuun:)

  VastaaPoista
 5. Minäkin katselin virkatun jakun mallia, harkitsen edelleen. Ei kyllä ollut sopivaa lankaakaan, pitänee käydä kevätlankoja hamtraamassa.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)