Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, maaliskuuta 19, 2010

Kehystämöstä tulleet

Isäntä toi tänään töistä tullessaan tuliaisia. :) Itse asiassa hän ei ensin kertonutkaan mitään, ei varmaan muistanut, ja sitten yhtäkkiä vain sanoi, että "ne sun taulut on mun repussa". ;) Sieltähän ne sitten piti itse kaivaa, ja tällaiset sieltä löytyi:


Kuvat on vähän huonoja, koska jouduin ottamaan nämä nyt sähkövalossa - täytyy yrittää huomenna päivänvalon aikaan, josko onnistuisi silloin paremmin. Ja muutenkin on aikamoinen taiteileminen siinä, että saa salamalla otettua kuvan, jossa se salama ei heijastu taulun lasista...

Kehystytin nämä Oulun kaupungin kuntoutuskeskus Kipinässä. Siellä on tarjolla erilaista päivätoimintaa ihmisille, jotka tarvitsevat kuntouttavaa työtoimintaa syystä tai toisesta. Yksi toimintamuoto on taulunkehystys, ja siellä tehdään ihan asiakastöitä huomattavasti edullisemmin mitä varsinaisissa kehystämöissä. Toki tuollakin on taulunkehystyksen ammattilainen ohjaamassa, eli ei ihan amatööripohjalta noita tehdä. Näihin tauluihin en kuitenkaan ole ihan 100% tyytyväinen, mielestäni noita kankaita ei ole kunnolla pingotettu, mutta saattaahan silmä kyllä hämätäkin, kun tuo kangas on kuitenkin tuollaista eläväistä. Isäntä koitti lohduttaa, että eiköhän se iloksi muutu, kun näen laskun - se tullee nähtävästi postissa, eli en vielä tiedä, mitä nämä maksoivat. Mutta jos vertaan siihen, mitä isännän kehystyttämä Lennon maksoi, niin veikkaisin, että ehkä yhteensä nämä tulevat olemaan 20-25 e, tuskin ainakaan paljoa sen enempää, voi jäädä jopa allekin parinkympin. Aika hauska systeemi kyllä tuolla, että antavat työt asiakkaalle ja lasku tulee sitten joskus perässä - eräässä onneksi nyt jo lopettaneessa oululaisessa kehystämössä piti maksaa työ etukäteen silloin, kun sen jätti sinne kehystettäväksi... Mutta siis ihan ok nuo taulut minusta ovat, ja kyllä olen tyytyväinen kehysvalintaani. :) Itsehän minä ne sain todellakin valita, sillä työni otti vastaan nähtävästi joku niistä kuntoutujista, jolla ei ollut antaa mitään ehdotuksia kehyksiksi, sain siis itse etsiä paspat ja kehykset seiniltä, mikä oli aika haastavaa, kun olen liikkeissä tottunut siihen, että siellä ammatti-ihmiset osaavat ehdottaa jotain sopivaa. Nyt en ainakaan voi muuta kuin ottaa itselleni kaikki kehut paspan ja kehyksen valinnasta! ;)


Paikkahan näille oli jo valmiina katsottuna, ja taisin alitajuisesti valita samantyyliset kehykset näihin mitä tuohon jo ennestään olemassa olevaan tauluun. :) Tuon "Luominen"-ristipistotaulun tein aikoinaan isännälle syntymäpäivälahjaksi, siitä on kohta jo seitsemän vuotta aikaa; mies itse ihastui tuohon malliin Margarethan kuvastossa, joten kun sitten törmäsin samaan malliin käsityöliikkeessä (tosin eri valmistajan mitä Margarethalla), niin pitihän se sitten ostaa. Siinä vaiheessa oli isännän synttäreihin aikaa tasan kaksi viikkoa, mutta minä pistin neulan suihkimaan, ja kun tiesin kehystämön hoitavan työnsä viikossa, niin tuo ehti vielä ajoissa pakettiin. ;)


Vähän vielä laajempi katsaus noihin tauluihin ja eri kuvakulmasta. :) Meidän pojatkin pääsivät näemmä kuvaan. ;)

Oikein hyvää viikonloppua teille kaikille! :)

16 kommenttia:

 1. Hienoilta näyttävät :)

  VastaaPoista
 2. On ne vaan ihania kun on kehyksissä :) Tykkään :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit taulut kehystettyinä :)

  VastaaPoista
 4. Hyvännäköiset ja kehykset sopivat töihin todella hyvin. Hyvää vkonloppua!

  VastaaPoista
 5. Upeita tauluja!
  Kerran meillä yksi ihminen, joka itse ei tee käsitöitä, tokaisi, että jaa, teillä on vaan noita ristipistoja seinillä. Minä vähän loukkaannuin ja selitin minkä hintaisiksi nuo taulut todella tulevat, vaikka ei laskisi omalle työlleen mitään. Totuus taitaa olla se, että näiden taulujen arvon ymmärtää vain sellainen, joka itsekin niitä tekee. (Minä arvostan niitä vielä enemmän, kun ristipistoilu on minulle totista työtä.) Nehän ovat arvotaidetta!!

  VastaaPoista
 6. Hieno on kokonaisuus kaikinpuolin (kaikissa kuvissa yhdessä ja erikseen). :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit taulut. Sopivat hyvin kaikki yhteen. Siis viikossako teit tuon Luomis-ristipistotyön? Huh! Neula on suihkinut tosiaan.Mut kun oon lukenut jonniin aikaan siun blogia, ni en ihmettele. Oot sen verran vikkelä tarpeen vaatiessa :)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Kauniit kehykset kruunaavat työn!
  (Tuo Adamin luominen on ollut minulla kanssa haaveena jo vuosia/vuosikymmeniä, vaan eipä ole - sitäkään - tullut toteutettua...)

  VastaaPoista
 9. Hienoja tauluja! Ja kokonaisuus näyttää hyvältä ;)

  VastaaPoista
 10. Kauniit taulut. Kehykset sopii hyvin.

  VastaaPoista
 11. Kauniit taulut ja ihanat kehykset! :)

  VastaaPoista
 12. Kauniit taulut ja ihania käsitöitä kun blogiasi selailin.

  VastaaPoista
 13. Kauniit ristipisto taulut<3 ja kauniit kehyskset vielä kruunaavat! Hyvää kevattä Sinulle!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)