Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 17, 2010

Paastonaika alkaa

No niin, nyt alkaa sitten virallinen paastonaika eli minulla karkki- ja lankalakko. :) Tosin molemmat alkoivat jo muutamaa päivää aiemmin, mutta nyt ihan oikeasti koitetaan sinnitellä molempien osalta pääsiäiseen saakka, luulenpa ettei tee edes tiukkaa. :)

Omituinen nuhanpoikanen ei oikeastaan ole muuttunut miksikään viikonlopun jälkeen. Varsinaisesta nuhasta ei voi edes puhua, sillä nenä vain on tukossa ja aamuisin kurkku kipeä, aamuisin myös henki on vähän ahtaalla, mutta mitään ei nenästä tahdo tulla edes niistämällä, eikä sitten yskäkään ole alkanut. Väsyttänyt vain on tavallista enemmän, vaikkei ole kuumetta, eli kuitenkin vähän sellaista puolikuntoista oloa. Töissä olen jaksanut iltaisin käydä, eikä ole muitakaan menoja tarvinnut perua, mutta sitten väliaika on mennyt kotona päiväunien ja yöunien merkeissä. Hyvä, että on ollut mahdollisuus levätä! :) Esikoisen yskä onkin jo parantunut, ja nyt kuopus vähän röhii, joten nautimme näistä auringonpaisteisista pakkaspäivistä ihan sisätiloissa. :)

Kuvia ei ole tällä kertaa käsitöistä, mutta huivin virkkaus on edennyt hyvälle mallille, olen nimittäin reunuksessa jo menossa. :) Olen minä kuvia siitä ottanut, mutta laitan ne vasta sitten huivin ohjeeseen, kunhan saan ne kamerasta koneelle.

Eilen sain todeta huivia tehdessäni jälleen kerran, miten käsityön tekijällä ei taatusti konstit ja niksit lopu kesken. Minähän teen tuota huivia kahdella merinovillalangalla, toinen on merinolampaan ja merinovuohen sekoitusta, toinen merinovillan (oletan että lampaan) ja pellavan sekoitusta. No, se lammas/vuohi-lanka sitten loppui, ja sen loppuessa olin tehnyt noin 3/4 kerrosta valmiiksi, ja kun nuo kerrokset alkavat huivin loppusuoralla olla aika pitkiä, niin en olisi viitsinyt koko aloitettua - lähes valmista - kerrosta purkaa, kun sitten sitä lankaa olisi jäänyt ainakin joku 10 gramman nöttönen. Mietin, olisiko mitään toista lankaa korvikkeeksi, millä jatkaisin tuon kerroksen loppuun, mutta sopivaa luonnonvalkoista ei oikein löytynyt. Kunnes hoksasin, että siinä pellava-villalangassahan on sitä samaa merinovillaa toisena säikeenä, joten ajattelin että koska osaan kehrätä ja kerratakin, niin kai minä sitten osaan purkaakin langan alkutekijöihinsä. ;) Eli purin sen pellavasäikeen siitä langasta pois, ja sitten vain jäljelle jääneellä villasäikeellä kaksinkertaisena virkkasin sen kerroksen loppuun. :) Siis en tietty koko loppukerää purkanut, vaan muutamia metrejä vain, sen verran että sen yhden kerroksen sain valmiiksi. Eikä kyllä huomaa mitään eroa, missä on lankaa jatkettu! :)

Nyt sitten teen huiviin reunuksen sillä pellava-villalla, ja sitten onkin huivi niin valmis, että pääsen laittamaan ehkä jo huomenna tänne kuvia, ja kenties sen ohjeenkin julkaisen. :) Äkkiä on siis olympiatyö edistynyt, vaikka epäilin tuhraavani siihen koko kaksiviikkoisen. Mutta parempi näin päin, ehtii tehdä vielä loppukuusta jotain muutakin. :)

Touhuisaa tuhkakeskiviikkoa ja puuhakasta paastonaikaa! :)

4 kommenttia:

 1. Täytyy varmaan osallistua tuohon paastoon, karkkien osalta ainakin. ;o))

  VastaaPoista
 2. Heippa!

  Täällä pohjoisessa (oikeasti pohjoisessa) tulee kanttorin virka kevään/kesän aikana auki, pidähän silmäsi auki jos olet kiinnostunut ;)
  Sirpa

  VastaaPoista
 3. Karkkilakon vielä ymmärrän jollakin lailla, mutta että lankalakkokin...apua!!!!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)