Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Kukkasia

Mahdattekohan muistaa tämän huivisoljen, jonka ostin lokakuussa Oulun kädentaitomessuilta?

 

Ostaessani ajattelin käyttää sitä tuon kuvassa olevan taikajakun kiinnittämiseen, vaikka toki se on kelvollinen muidenkin neuleiden kiinnityssysteemiksi. En ole tuota ehtinyt vielä kovin paljon käyttää, mutta viime päivinä se on osoittautunut vähän heikkotekoiseksi. Niin ihana kuin tuollainen puinen solki onkin, niin kovin kestävä se ei ole. Ensinnäkin tuosta "tikusta" oli lohjennyt terävästä päästä palanen pois, joten jouduin sitä tässä yhtenä päivänä hiomaan, ettei se ihan repisi neuletta hajalle. Ja sitten tänään halkesi koko tuo solki kahtia. :( Tuo on ollut aika herkkä irtoamaan neuleesta, joskus olen pyöräillessäni kuullut, kun asvaltille on kilahtanut jotain, eli pyöräilyn aikana päällystakki on hangannut solkea niin, että tikku on irronnut ja koko solki tipahtanut takin alta maahan. Aika usein päivän muissakin touhuissa se tuppaa irtoamaan ja tipahtamaan. Tänään sitten, kun otin ulkotakin pois päältäni, solki taas kerran irtosi, tipahti lattialle ja halkesi keskeltä kahtia. Onnistuin sen kyllä liimaamaan, joten ehkä sitä voi vielä käyttää, mutta harmittaa kyllä, että tuo olikin noin lyhytikäinen, sillä mielelläni tuota kyllä käyttäisin!

Aloin sitten miettiä vaihtoehtoa, miten muuten voisin jakkuni kiinnittää, siinä kun ei ole mitään nappia, vaan alunalkaenkin olin ajatellut siinä jotain solkea käyttää. Niinpä sitten aloin kehitellä vaihtoehtoisia kiinnityssysteemejä:

Neulahuovutetut rintakorut
Tehty: 10.2.2010
Malli: Omasta päästä
Tarvikkeet: Erilaisia huovutusvilloja, huovutusneula ja -neulain, hakaneula
Koko: Aika isojahan noista tuli, halkaisija ehkä n. 7-8 cm
Muuta: Tulipahan kokeiltua :)

Laiskuuttani en viitsinyt tehdä kaikille kukille erikseen lehtiä, vaan ajattelin käyttää näitä siten, että pistän tuon lehden alle, jonkun näistä kolmesta kukasta päälle, kiinnitän ne yhteen hakaneulalla ja samalla hakaneulalla sitten kiinni vaatteeseen. :) Ja voihan noita kukkia käyttää sellaisenaan ilman lehdykkääkin.

 

Tein siis lempikukkani gerberan...

 

... yhden lemppariluonnonkukkani metsäkurjenpolven...


... ja myös lemppariluonnonkukkani kissankellon. :)

Voi sitten valita sopivan kiinnityssoljen vaikkapa jakun alla olevan puseron värin mukaan tai sen päivän mielialan mukaan - ja näitähän voi käyttää sitten muuallakin kuin tuossa taikajakussa.

Saa kyllä nähdä, tuleeko näitä oikeasti käytettyä ihmisten ilmoilla, näistä tuli pikkuisen hataria ja huteria, joistakin kohdista paistaa valo villan läpi. ;) Ja ainakin ovat käsintehdyn näköisiä! :D Sen totesin, että parhaiten taidan onnistua, kun teen noita "metsäkurjenpolvia", eli tuollaisia viisilehtisiä tavallisia kukkasia, joita jokainen osaa piirtää jo pikkulapsena. ;) Minulla kun tahtoo muutenkin olla sekä piirtämisessä että neulahuovutuksessa sellainen taipumus, että osaan tehdä vain noita peruskukkasia ja sydämiä - jotenkin ei mielikuvitus riitä muunlaiseen koristeluun. :D No, tulipahan kokeiltua, ihan vain harjoituksen vuoksikin! :)

Yksi langanpää odottaa sylissäni päättelemistä, joten laitetaan siitä ja sen langanpään jatkeena olevasta piposta postausta sitten vaikka huomisen puolelle tulemaan. :) Virkeää viikonjatkoa! :)

15 kommenttia:

 1. Tosi nättejä noi kukkaset ja hyvä idea! Ja noi irralliset lehdet tuo siihen kivasti kolmiulotteisuutta. Ja kylläpä oli lyhytikäinen solki.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkasia olet tehnyt, minusta nuo ovat kaikki todella kauniita. Kyllä sinä osaat kaikkea - kehräät ja huovutat ihan tuosta vaan ja puikot heiluu aivan huimaa vauhtia.

  VastaaPoista
 3. Kukaset on todella hauska idea :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kukkia ja idea loistava!

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea nuo kukkaset ja tuo vaihdettava lehdykkä! Se kyllä aina harmittaa, kun joku kiva juttu ei sitten kestäkään käytössä, varsinkin jos se ei ole ollut mikään halpa tuote.

  VastaaPoista
 6. Kauniita!

  Harmi, ettei puinen solki ollut hyvä. Minäkin olen kovasti miettinyt huivien yms. kiinnittämistä, kun pitäisi löytää pitävä ja pysyvä systeemi, joka ei kuitenkaan revi neuletta.

  VastaaPoista
 7. Ihana idea! Tosi kauniita kukkasia. Kiitos paranemistoivotuksista =). Selkä on jo paljon parempi mitä aamulla. Ehkä se lankojen noukkiminen ym. muiden tipahdelleiden tavaroiden nostelu (ynnä tuon 10-kiloisen kanniskelu) on ihan hyvää jumppaa. Ei ainakaan jää sängynpohjalle voihkimaan, kun ei voi niin tehdä. Voi hamahelmet ovat minun kauhistus. Meillä ei enää niitä kai ole missään, mutta on useampi harmitus koettu, kun on silityslaudalle kiikutettu valmista projektia ja sitten on joku törmännyt tms. ja helmet pitkin lattiaa. Yksi helmi on ongittu nenästä ja yksi juuttui pojan harvarivisen maitohampaiston hampaan ympärille niin tiukkaan, että irtivetäessä pelotti, että hammas lähtee mukana.

  VastaaPoista
 8. Kivoja kukkasia. Nuo irralliset lehdethän antavat mahdollisuuden useampaan yhdistelmään.

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkia, minä en saisi tuollaisiakaan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 10. Voi kun olet huovuttanut kauniita kukkasia.Minullakin on sekä villaa että huovutusneula,mutta ajatuksen tasolle on toteutus vielä jäänyt.

  VastaaPoista
 11. Harmin paikka tuo solkesi kohtalo! Toivottavasti liimaus kestää. Mutta nuo huovutetut kukat ovat nerokkaita, taidan varastaa idean!! :D

  VastaaPoista
 12. Ihania nuo neulahuovutetut kukat!

  VastaaPoista
 13. Hei, kannattaisiko tuohon solkeen yhteenliimauksen lisäksi liimata takapuolelle jotain huopaa tai mokkanahkaa tms. joka pitäisi sitä kasassa ja vähän pehmentäisi jos se taas putoaa -ja samalla siinä olisi tarttumapintaa, puu itsessään kun on aika liukasta...
  Kukat ovat kauniita!
  terv. Tuula M.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)