Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 22, 2010

Heja Finlandia! :D

Mun piti eilen iltapäivällä ihan vaan laittaa alulle jotain neuletta, jonka voisin tänään ottaa bussiin mukaan töihin mennessäni. Töihinlähtöön on vielä parisen tuntia aikaa, ja näin sille mun alulle laittamalleni neuleelle on päässyt käymään:

Suomi-sukat
Tehty ajalla: 21.-22.2.2010
Malli: Oma / kärjestä aloitettu 8-aloituksella, ranskalainen kantapää Ullan ohjeilla
Lanka: Vyötteetön villalanka luonnonvalkoinen, suomalainen angoralanka luonnonvalkoinen, Teetee Kamena sininen (178) 2-kertaisena sekä Novita Nalle luonnonvalkoinen (010) 1-kertaisena
Langankulutus: 87 g
Puikot: 4 mm
Koko: 38-39
Muuta: Jämälankatyö
 

Mulla pyöri lankakopassa muutama jämälankapallero, jotka halusin saada sieltä tuhottua johonkin, ihan sama minne. Meinasin ensin tehdä niistä Suomi-värisen pipon, mutta kun eilen iltapäivällä yritin moneen kertaan luoda silmukoita pipoksi, niin nämä langat eivät vain tahtoneet pipoksi muotoutua. Ja siinä silmukoita luodessa hoksasin, että ei minulla ollut kyllä kohdettakaan Suomi-pipolle. Sitten sain päähäni tehdä sukat, koska niille kyllä löytyy käyttöä itsellä. Kärjestä oli hyvä aloittaa, että sai kaikki langat tuhottua, ja kaksinkertaisella langalla kun tein, niin tuli jälkeäkin nopeasti. Teräosassa on vyötteetöntä villalankaa (saattaa olla Nallea, mutten ole varma, kun olen saanut sen joskus SNY:ltä) ja suomalaista angoravillaa kaksinkertaisena, kantapäässä pelkästään sitä vyötteetöntä villalankaa kaksinkertaisena, varressa taas sitä samaa ja angoravillaa, kunnes se tuntematon lanka loppui ja jatkoin pelkällä angoravillalla kaksinkertaisena edelleen, sitten loppui sekin. Siinä vaiheessa mietin, että lopetanko tähän ja pidän lyhytvartiset ja nätit luonnonvalkoiset sukat tällaisenaan, vai veisaanko viis kauneudesta ja panostan lämmittävyyteen eli pitkiin varsiin ja jatkan vielä sinisellä. No, kuvasta näette mihin päädyin. :) Farkkujen alta kuitenkin näkyy vain nuo kauniit valkoiset terät, eikä kukaan arvaa, että siellä on sininen raita lahkeiden alla. ;) Eli sinistä Teeteen Kamenaa neuloin myös kaksinkertaisena tuohon ja kerkesin kertaalleen päätelläkin sukansuun, kunnes totesin, että siitä tuli liian kireä, purin sen päättelyn ja päätin vielä ottaa Nallea yksinkertaisena ja tekaista sillä pari kerrosta ja päätellä sukansuun sillä. Että semmoinen jämälangan tuhoaminen tällä kertaa. :) Varret ovat vieläkin minun makuuni aikasta lyhyet, mutta saavat luvan kelvata.

 

Nyt on vaan sellainen tilanne taasen, että mulla ei ole edelleenkään mitään tekemistä bussissa töihin mennessä. Pitänee varmaan laittaa tässä jotain alulle... ;)

Uusi Ulla on muuten ilmestynyt. Tällä kertaa en löytänyt siitä itselleni mitään mieluisaa tekemistä. Vanamo-kämmekkäät jäivät mieleeni kauniina neuleena, ja pari kivaa yksinkertaista pipomallia näytti olevan, mutta tuskin noita tulen tekemään ainakaan lähitulevaisuudessa. No, seuraavassa numerossa sitten on varmaan enemmän minun mieleisiäni juttuja. :)

Valoisaa uutta viikkoa kaikille! :) Näyttää taas upealta talvipäivältä tämä maanantai, ihanaa! :)

11 kommenttia:

 1. Hui, miten nopeasti neulotkaan!! Vaan olen minä huomannut, että olen itse toivottoman hidas! :-)

  VastaaPoista
 2. Todella komeat Suomi-sukat! ( vaikka voittoa ei tullutkaan :(... ), kaunis kuvioneule!

  VastaaPoista
 3. Olet aivan älyttömän nopea! Itse olisin tuhertanut noita sukkia ainakin viikon:)

  VastaaPoista
 4. Tooosi ihanat Suomi-sukat vitasit sitten tehä!
  Minulla mänössä vähän isompi brojekti puikoilla tällä kertoo;).

  VastaaPoista
 5. Täälä toinen työ jonka oot teheny tosi nopiaan. Tai no, ainahan sä oot todellinen pikakiitäjä näitten käsitöitten suhteen.
  Kauniit sukat teit!

  VastaaPoista
 6. Sie oot kyllä sairaan nopee! Hienot Suomi-sukat kisa teemaan sopien. :D

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat ja ihan reilu varsihan noissa on :-)

  VastaaPoista
 8. Ei oo häpee olla nopee. :) Kauniit sukat. :)

  VastaaPoista
 9. Hee, hyvähän se on, kun keskeneräiselle noin käy :). Kivat "olympiasukat". - Vaikkei tähän Suomen kisamenestykseen taida mikään auttaa... (Tosin en ole sitä paljon tukenutkaan, siis henkisestikään, kun en ole yhtään kisaa katsellut. Unet on mukavempia kattella siihen aikaan.)

  VastaaPoista
 10. Kauniit Suomi-sukat!
  Minun kisani menevät yhtä huonosti kuin suomalaisilla siellä Vancouverissa. Ei tule mitalia! =)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)