Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, tammikuuta 08, 2010

Pistelyä ja ostelua

Muistin illalla hivenen ennen kuutta, että onkin torstai. Mikä tarkoitti sitä, etten sitten käyttänytkään iltaani kehräämiseen tai muuhun villaiseen, vaan kaivoin ristipistot esille. :) Kahdeksaan saakka pistelin piston silloin toisen tällöin kaiken muun elämän keskellä - välillä kävi niinkin, että kun sain taas istahdettua alas ja otettua kankaan käteen ja mietittyä että missäs minä nyt oikein olinkaan menossa, niin taas oli joku vetämässä lahkeesta. :) Mutta sitten lasten nukahdettua - ja tänään siinä meni kuopuksen kohdalla tosi pitkään, mutta sainpas luettua samalla yhden kirjan loppuun - pystyin keskittymään vähän paremmin pistelyyn.

Lähtötilanne:Ja nykyinen tilanne:Kaikki edistyminen ei näykään kovin hyvin, koska pistelin aika ison osan valkoisella langalla, mutta lammas tuli ristipistojen osalta valmiiksi ja enkelikin melkein. Jälkipistot teen sitten joskus... :) Voisin tekaista nyt pikapuoliin tuon enkelin valmiiksi, kun siitä tosiaan enää puuttuu vähän hiuksia ja silmä, ja sitten tekisi kenties hyvää pistellä välillä jotain muutakin. Ihanasti tämä on kyllä nyt parissa viikossa edistynyt! :)

Siinä oli pistelyosuus, ja tässä torstaipäivän osteluosuus:Minähän etsiskelin tiistaina kaupungilta harmaata hahtuvalankaa, mutten löytänyt, ja netistä en jaksa alkaa tilaamaan. Kurkkasin sitten Halpa-Hallista ruokaostoksilla ollessani, olisiko siellä harmaata Huopasta, ja ensin näytti että ei siellä ole, mutta sitten kuitenkin bongasin kaksi kerää jostain alahyllyn peränurkasta. ;) Nämä ovat ihan eri värierääkin ja sen kyllä silmällä erottaa, mutta voisin hyvin neuloa tätä vaikka "raidoittaen" molemmilta keriltä, niin ne varmaan kivasti huopuisivat pesukoneessa niin, ettei mitään raitaa näykään. :) Paksut pakkassään tumput näistä olisi siis tarkoitus tehdä, todennäköisesti sitten myös jotain pirteitä koristeita. :)

Näiden vyötteissä muuten lukee "Korian tehdas 30 v". Hmm... jos Korian tehdas on aloittanut toimintansa v. -74, niin silloinhan nämä langat ovat marinoituneet Halpa-Hallin hyllyllä vuodesta 2004! :) No, en ihmettele, sillä Halppiksessa on usein vuosia vanhoja lankavärejä myynnissä yhä edelleen. Sinänsä hassua, sillä siellä on kyllä hinnat yleensä ihan kohdillaan, mutta toisaalta nämäkin olivat ihan samanhintaiset mitä viime syksyn Huopaset, eli jotkut vanhentuneet värit eivät siellä mene alennukseen ikinä, ja siksi sinne jää näitä ikivanhoja nöttösiä pyörimään. Oli siellä vielä Novitan Ainoa, Mamboa ja Teddyäkin erinäiset kerät, siellä alahyllyn peränurkassa. ;) Ja monia muita lankoja, joita ei Korian tehdas ole kehrännyt enää vuosiin. Sieltä minä vielä vuosi sitten ostin tuota edellisen postauksen kirjoneuleen Nalle Coloria, joka oli v. 2006 värikartassa... ;) Toisaalta ei Halppikseen aina edes tule kaikkia uutuuslankoja ja -värejä, sieltä löytyy se mitä löytyy, esim. ei Woolia ja Tennesseetä ollenkaan.

No nyt on kyllä ehdottomasti tammikuun lankaostoskiintiö täynnä! Lankavarasto paisuu muuten uhkaavasti, vaikka enhän minä ole vielä ostanut kuin vajaat puoli kiloa lankaa - sen verran kuvittelisin tässä kuussa ehtiväni neuloakin, ja helmikuussahan ei sitten lankoja ostellakaan, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. ;)

Puuhaisaa perjantaita kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. Minä en ole kahdeksaan vuoteen pistellyt yhtään ristipistoa, silmäni ja pääni eivät tykkää siitä hommasta ollenkaaan ja sitten saan jumalatoman päänsäryn, joten luopunut olen ristipistelystä vaikka siitä niin paljon tykkäisinkin.
  Hih hamsterikuuta odotellaan täälläkin, tosin joulukuusta asti olen ollut ostamattta lankaa, ja ihan syyystä :)Nyt yritän saada vanhoja lankoja ja jämäkeriä pois varastoistani pyörimästä.

  VastaaPoista
 2. Sain viime vuonna ristipiston lahjaksi, mutten vielä(kään) ole uskalatanut aloittaa sitä, koska en ikinä ole niitä tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Suloinen pieni lammas punaisessa rusetissaan ilmestyi kankaalle,ja enkelikin siellä:)
  Tykkään tuosta mallistasi niin että aivan ilahdun kun uusi hahmo ilmestyy..kiva,kiva!
  Kuinka kylmä Oulussa on?
  Täällä Kauhavan seudulla on -31 tai-32,vähän vaihtelee..

  VastaaPoista
 4. Hyvinhän sulla on alkanut tuo pistely edistymään. :)

  VastaaPoista
 5. Hienosti on tuo kalenteri edistynyt. Minäkin muistan Halpa-Hallin hassut lankavalikoimat, vaikka en vielä Oulun aikoina pahemmin lankavarastojani kartutellut...

  VastaaPoista
 6. Ihana kalenteri sulla on tulossa!

  VastaaPoista
 7. Kiva kun laitat tuota pistelykuvaa tänne sitä mukaa kuin se edistyy, aivan kuin "joulukalenteri" (ööö... joulu meni jo, pääsiäiskalenteri?? juhannuskalenteri?? :) jota seurata!

  Saman olen huomannut noista Halppiksen langoista, että ikinä ei voi luottaa saavansa sieltä jotain tiettyä. Esim. meillä Jalasjärvellä (köh, silloin joskus alkusyksystä kun viimeksi olen kaupassa käynyt) näytti ensin, ettei ainoatakaan uutta lankakerää ole edes tulossa. No, putkahti sinne sitten jotakin, mutta ei voi lähteä sillä olettamuksella kauppaan, että tarvitsen kerän mustaa nallea - sitäkään ei välttämättä siellä ole.

  VastaaPoista
 8. Sinähän olet ihan mestari tuossa kehräämisessä, niin tasainen rulla.
  Ristipistot muakin miellyttäisivät, mutta kun ei kaikkea ehdi mikä mukavalta tuntuu.

  VastaaPoista
 9. Ristipistoja, kivakiva :) Hienosti edistyy! Oikein paljon onnea synttärisankarille :)

  VastaaPoista
 10. Hienosti on edistynyt kalenterisi! Sulosilta näyttää nuo hahmot.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)