Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, tammikuuta 26, 2010

Perussukka rulettaa :)

Viime perjantaina "hairahduin" ostamaan kerän Nalle Coloria. Tarvitsin ehdottomasti paksut sukat, jotka sointuisivat yhteen paksun villatakkini kanssa, mutta koska jäljellä oli tuota väriä ainoastaan Nallea, niin oli tyytyminen siihen. Paksut sukat sain siten, että neuloin Nallea kaksinkertaisena. :)

Tässä tulos:


Perussukat
Tehty ajalla: 22.-25.1.2010
Malli: Perussukka taviskantapäällä ja sädekavennuksella
Lanka: Nalle Colori beige-harmaa (868) 2-kertaisena
Langankulutus: 103 g
Puikot: 5 mm
Koko: 38/39, napakka sellainen
Muuta: Silmukoita 8/puikko eli 32 s

Ei ole perussukan voittanutta! :) Tämä oli pitkästä aikaa nautinnollisin käsityö, kun ei tarvinnut oikeasti ajatella yhtään mitään, tehdä vain ihan tavallinen perussukka vanhasta muistista. :) Vielä kun oli kaksinkertainen lanka ja paksut puikot, niin sukat etenivätkin vinhaa vauhtia, kantapääkin oli hetkessä tehty. :) Jotenkin on ollut nyt sellainen ajatus käsitöiden suhteen, että haluaisi tehdä vain jotain tosi yksinkertaista, ja tämä perussukka ainakin tyydytti sen kaipuun. :)

Suuri yllätys minulle oli se, miten harmoniselta tämä sukka näyttää, vaikka se on neulottu kaksinkertaisesta pätkävärjätystä! Äkkipäätään voisi ajatella, että kun pätkävärjätty yksinkertaisenakin läiskittyy välillä varsin omituisesti, että kaksinkertainen läiskittyminen olisi ihan kamalaa, mutta pikemminkin kaksinkertaisuus rauhoittaa tätä sukkaa. :) Taidankin alkaa neuloa tästä lähin kaikki ohuet sukkalangat kaksinkertaisena, kun tulos on näin mainio. :) Ainakin saan riittävän paksuja sukkia!Ainoa mikä tässä vähän harmittaa, on se että sukkien varsista tuli tehtyä näin lyhyet, varren pituus vain vajaat 20 cm, kun yleensä teen noin 25-30 cm pitkät varret omiin sukkiini. En ole koskaan neulonut kaksinkertaisesta Nallesta sukkaa, joten langankulutusta oli vähän vaikea veikata. Yksinkertaisesta Nallesta ja 7 veljeksestä jo tiedänkin kokemuksesta, miten paljon lankaa suunnilleen menee tietynpituiseen sukkaan, mutta tämä oli täysin hakuammuntaa. En sitten uskaltanut tehdä pidempää vartta, mutta nyt lankaa jäi kuitenkin sen verran, että saisin vielä kolmannenkin sukan samasta kerästä, mutten enää sille paria. ;) Eli olisin tohtinut melkein polvisukat näistäkin tehdä, kun pitkävartinen on minun makuuni. Mutta eiköhän nämä tule pidettyä tällaisenaankin, pääasia on että varpailla on lämmin. :)

Edellinen ja tämä postaus ovat muuten ajastuksen tuotoksia, eli kyllä minä olen näiden julkaisuhetkellä siellä missä pitääkin eli poissa koneelta. ;) Ehkä seuraava postaus tulee sitten taas "livenä", mitä lie se sitten käsitteleekin. Käsitöitä, kenties? ;)

Viihtyisää illanjatkoa! :)

17 kommenttia:

 1. Ooh, varpaanlämmittimet on niin tarpeelliset ja ihanat.

  VastaaPoista
 2. Voe tokkiisa, tännehän on tullut vaekkakuinka paljon uutta, sitten viimekäyntini jäläkkeen. Mihin lie minunkii aeka kulahtanna, kun ei ou tullut näetä tavan omassii blokija koluttuu;). On taenna pakkanen aevoni huuruttoo tae jäykistöö. Jatkossa koetan muistoo tiirata tiälläkkii sillon tällön jottei kaikki hyvä mänis ohi minusta.

  VastaaPoista
 3. Neuleblogeista saa aina ideoita. Eli tytär etsii paksua kirjavaa sukkalankaa. Hän näki ohuemmissa tovomiaan värejä, joten miksi en ole ehdottanut neulomista kaksinkertaisella langalla? Vastaus tuli heti mieleen; hän harjoittelee sukan neulomista, niin silloin pitää aloittaa yksinkertaisesti eli yksinkertaisella langalla!

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat ja todella tarpeen tänä talvena.Tottakai pitää neulojalla olla sukat ja takki sävysävyyn:)

  VastaaPoista
 5. Ihan samaa mieltä olen, eli perussukka on se paras sukka! Ja usein myös nautinnollinen neulottava.

  VastaaPoista
 6. Kuten totesit, olen uusi tuttavuus. Lueskelin sinun blogisi läpi, sekä tämän uuden että vanhan, ja ihailin käsitöitäsi.
  Käsitöitä olen tehnyt vaihtelevalla intensiteetillä koko ikäni, mutten ole jostain syystä niihin sen enempää tutustunut blogi-maailmassa ennen kuin ihan viime aikoina.

  VastaaPoista
 7. Voi että niistä tulikin niin kauniit ja varmasti lämpöiset! :)

  VastaaPoista
 8. Mukavan lämpöisen näköiset sukat :)

  VastaaPoista
 9. Mukavan näköiset sukat! :) Onkin tosi mainio idea käyttää pätkärääkättyä kaksinkertaisena, kun saa noin mukavan näköisen pinnan. Minulla on lahjaksi saatua ohuen ohutta ihanaa lankaa, joka on pätkärääkättyä. Olenkin harkunnut kokeilla kutoa sitä kaksinkertaisena ja tämä antaa vahvistusta aikeelleeni. ;)

  VastaaPoista
 10. Välillä on mukava palata perusjuttuihin:)

  VastaaPoista
 11. Hei Mari! Kiva kun kävit "kylässä", tervetuloa toistekin :) Greenday-sliparin lankaa en muutens enää muistakaan, viime talvena tehty, mutta ihan niinkuin olisi ollut jotain Kauhavan kangas-aitan lankaa (tai jotain pohojanmaalaasta kumminki =D).

  VastaaPoista
 12. Hei, kivat sukat! Olisin kysäissyt olitkos ollenkaan Oulussa sukkarekkatapahtumassa, odotin että olisit ollut, kun muutenkin olet Novita-fani??? terv. TM

  VastaaPoista
 13. Tosi kivan ja mukavan näköiset! Perussukka rules :-)!

  VastaaPoista
 14. TM: En käynyt sukkarekassa, ei millään mahtunut tiistaipäivän aikatauluun. :(

  VastaaPoista
 15. Niinhan se on että kun yhdistää kaksi levotonta lankaa niin saa yhden rauhallisen neulepinnan ;)

  VastaaPoista
 16. Perussukka todella rules! Varsinkin Sukkasadon aikaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)