Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, joulukuuta 21, 2009

Tossu ja sukka ne tirkistää...

... onkohan kaikilla varpailla pää? Yks, kaks, ja pim pam pom! Kenen nämä varpaat on? No, Marin nämä varpaat on! :)


"Lissuntossut"
Tehty ajalla: 19.-21.12.2009
Malli: Novita Kesä 2008 nro 74
Suunnittelija: Liisa Puranen
Lanka: Novita Tennessee sininen (119) ja unikonpunainen (526)
Langankulutus: 88 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Kukan ohje kirjasta Frida Pontén: Virkkauksen ilo. Reunus tossuihin virkattu omasta päästä. Kukkien keskelle kaiveltu napit omasta nappilootasta.Tämä lankalaihis on yllättävän hauskaa! :) Voisi hyvin kuvitella, että kun loppusuoralla ollaan tavoitteeseen pääsystä, niin täällä vallan hiki hatussa ja käsi krampissa vääntäisin, mutta päinvastoin - olen aivan innoissani keksiessäni aina vaan lisää toinen toistaan hauskempia juttuja, miten kuluttaa lankaa nopeasti ja paljon. :) Nämä "Lissuntossut" muistin nähneeni puolentoista vuoden takaisessa Novitassa, ja päätin kokeilla, miten sininen Tennessee niihin riittäisi. Kuten kuvasta huomaa, ei ihan riittänyt, mutta onneksi oli punaista vielä vähän paikkaamaan. :) Nämä siis aloitettiin varpaista alkaen. No, sitten tekaisin tuon kukan vielä somisteeksi, kun sitä punaista vielä oli sen verran. :) Oikein hyvä ja napakka tossun malli tämä - tosin vain kesäkäyttöön, sillä tällä hetkellä en tarkene edes yksillä villasukilla saati sitten puuvillaisilla... ;)

En kyllä kauheasti tykkää lyhytvartisista sukista, mutta yritän asennoitua niin, että nämä ovat nimenomaan tossut ja nimenomaan kesätossut hellesäälle. :D Tai sitten unitossut helleöille. Huomatkaa yhteensointuvuus yöpuvun lahkeiden kanssa. ;) Yöpukukin on kyllä Novitan Aina-mallistoa, jota mainostetaan "aina yhteensopiviksi toistensa kanssa", joten miksi ei sitten sopisi saman firman langoista valmistettujen tossujen kanssa. :D Yöpuku on nyt kuvassa ihan vain siksi kuvausrekvisiittana, että tossut valmistuivat klo 00:15, enkä ala mitään päivävaatteita vaihtamaan pelkkää kuvaamista varten. :D

Sinistä ja punaista lankaa jäi yhteensä vielä 2 grammaa, joten ei kun koukulle nekin, ja jatkoksi kaivettiin lankakaapista valkoista:


Heijastinkukka
Tehty: 21.12.2009 (yöllä)
Malli: Kipakat 2010 -kalenterin marraskuu
Lanka: Novita Tennessee sininen (119), unikonpunainen (526) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 5 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Halkaisija 7 cm
Muuta: Lätkäisin itseliimautuvaa heijastintarrakangasta kukan molemminpuolin keskustaan.

Tämä oli nopea tehdä, meni ehkä 15 minuuttia + toiset 15 minuuttia sitten tuon heijastinkankaan kaivamiseen. ;) Sitä oli minulla ompelulaatikossa sellainen lipare jäljellä, että siitä leikkaa just sopivasti heijastinkukkiin muutaman keskustan. Joten näitä kukkasia saatan jämälangoista tehdä vielä lisääkin. :) Kiva yhden yön juttu tämä heijastinkukkanen! :)Molemmat virkkuutyöt aion taas laittaa Virkkausringin Talvitempaukseen. Tossuthan käyvät vaikka tonttutytön tossuiksi, ja heijastinkukka nyt on ainakin talvinen virkkaus! :) Mutta taidan tehdä sen vasta huomenna, ettei tässä koneella mene ihan aamuun asti...

Oli tarkoitus vielä ennen huomisaamua lukea "Hyvästi Myrskyluoto" loppuun, joten ehkä en enää tänä yönä virkkaa enempää, vaan luen muutaman sivun tuota kirjaa, että saan palautettua sen huomenna kirjastoon. Tai itse asiassa ehdin jo laittaa koukulle taas jotain. ;) Ensin ajattelin tehdä lisää "Lissuntossuja", mutta sainkin toisenlaisen tossuidean, mutta kerron siitä sitten, kunhan olen idean toteuttanut. Siihen tuskin menee kauankaan. :D

Hyvää yötä, upeaa uutta viikkoa ja reipasta talvipäivänseisausta! :)

5 kommenttia:

 1. Voi Mari!! Aivan valtava vauhti sulla käsitöissä ja yökaudetkin teet kaikkee kaunista! Eikö sun tarvi nukkua paljon mitään! Ihana heijastinkukkakin! ja tossut ovat myös kivan näköiset.

  VastaaPoista
 2. Kiva tossut, samoin tuo edellisen postauksen toppi oli kaunis. Itse olen ollut tänä syksynä niin saamaton neulomusten suhteen, että jouduis ostamaan joululahjaheijastinkukan valmiina ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi sievät tossut. Tännehän on kertynyt ihan hurjasti luettavaa ja katseltavaa.

  VastaaPoista
 4. Raikkaanväriset tossut! Värikin jo lämmittää :).

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)