Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, joulukuuta 19, 2009

No onkos tullut kesä...

Mun käsityöt eivät nyt ole kauhean ajankohtaisia, mutta puuvillalangasta kun virkkaa tällaisia reikäisiä pikkujuttuja, niin saapi lankaa kulumaan nopeasti paljon kerralla. Ja kun tarve on saada erityisesti pieniä jämäkeriä vähemmäksi, niin mitäs muuta sitä niistä osaa tehdä kuin ties kuinka monennen kesätopin. ;) Ensi kesän helteillä varmaan väännän sitten villapuseroita. ;)


Toppi
Tehty ajalla: 18.-19.12.2009
Malli: Novita Kesä 2006 nro 25
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita Tennessee sininen (119), petroolinvihreä (363) ja unikonpunainen (526)
Langankulutus: 214 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: S
Muuta: Omia sovellutuksia tehty, mm. virkattu ohjeesta poiketen pyörönä ja yläosan kolmioiden reunaan virkattu sinisellä kiinteitä silmukoita.

Tämä on itse asiassa jo kolmas tällä samalla mallilla virkkaamani toppi. :) Edelliset olen tehnyt noin 3,5 vuotta sitten, ensimmäisen yksivärisenä valkoisena ja toisen sitten kolmivärisenä. (ks. linkit) Molempia on tullut varmaan ehkä kerran tai pari käytettyä. ;) Ensimmäisen topin tein aikoinaan L-koossa, ja kun totesin siitä tulleen liian ison, tein seuraavan M-koossa, ja nyt kun sitä sovitin päälleni, päädyin tämän tekemään S-koossa. Mielestäni en kyllä ole tässä välissä laihtunut, mutta ehkä nykyään jo uskon, ettei kannata sitä kaikkein suurinta kokoa alkaa tekemään, jos ei halua vaatteen roikkuvan päällä. ;) Tästä tuli muuten sopivan kokoinen, mutta kuvausjärjestelyjä tehdessäni huomasin, että ennen ensi kesää tarttisi käydä rintsikkaostoksilla, jotta olisi sitten edes yhdet rintsikat, jotka eivät vilku topin reunojen alta. Tätä kuvaa otettaessa on vähän jouduttu säätelemään kuvakulmia yms. ;)



Useinkaan en kuitenkaan kulje ihan pelkässä topissa helteilläkään, vaan nakkaan siihen päälle jonkinlaisen jakun, joten siinä ei niin haittaa, vaikka jostain rintsikat vilahtelisikin. Ja kuten huomaatte, tätä voi käyttää myös villatakin kanssa. ;)

Tässä tein tosiaan lehden ohjeesta poiketen joitakin muutoksia, eli virkkasin topin pyörönä ja siitä syystä hieman jouduin silmukkamääriä soveltamaan, ja sitten kun minusta mallissa oli vähän rumat reunat noissa yläosan kolmioissa, niin virkkasin niihin kiinteitä silmukoita sinisellä; tätä en ole tehnyt noihin aiempiin tekemiini toppeihin, vaan olen jättänyt ne rumat reunat jäljelle. Ehkä tässä on vuosien varrella tullut tarkemmaksi... tai sitten osaan soveltaa ohjeita, enkä noudata niitä ihan niin kirjaimellisesti. ;)



Kesätoppi tai ei, aion tyrkätä tämänkin Virkkausringin Talvitempaukseen. Perustelen tyrkkäystäni sillä, että topissa on ihan jouluiset värit. :)

Mitähän kesäistä sitä sitten seuraavaksi virkkaisi? ;)

16 kommenttia:

  1. Mukavat värit topissasi! Sinullahan on muuten mahdoton vauhti päällä, taas valmista! ;) Taidat päästä langankulutuksessa tavoitteeseesi.

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköinen! Olet todella tuottoisa, jatkuvasti uusia neuleita valmiina :)

    VastaaPoista
  3. Olipas hieno toppi :) Ei kait sitä väliä oo vaikka talvella kesäksi väsääkin:D

    VastaaPoista
  4. Kaunis toppi ja nuo edelliset virkkaukset mahtavia myös!
    Kauhea vauhti päällä sinulla on. Mahtaakohan virkkukoukku liikkua unissakin...
    Hyvää neljättä adventtia!

    VastaaPoista
  5. Vau, siis virkattu kahden päivän aikana?! virkkaus/kutominen ei ole mun juttu (opettelen ompelua) ja hiukan katellisena aina katson muiden aikaansaannoksia, että joku osaakin :D. Mahtavia töitä!

    VastaaPoista
  6. Kaunis toppi;)
    Olet nopea käsisäsi.

    Rauhallista Joulua sinulle.

    VastaaPoista
  7. No mutta kyllähän kauppoihinkin alkaa kesätamineet virrata heti joulun jälkeen! On sullakin sitten toppi varmasti valmiina kun helteet tulevat, me muut vasta silloin kuvittelemme saavamme jotain valmiiksi :)

    Nätti toppi!

    VastaaPoista
  8. Hieno toppi ja mahoton vauhti siulla!

    VastaaPoista
  9. Tosiaan mahdoton vauhti sinulla on nyt päällä! Tiskikukka on tosi nätti ja kassi kelpaisi minullekin :-)

    Toppi on tosi raikas, kelpaa sitä kesähelteillä pitää, ja vaikka muulloinkin :-)

    VastaaPoista
  10. Kaunis toppi! Sinulla ei näytä enää paljon puuttuvan tavoitteestasi :)

    Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea ehdit vielä tehdä tämän vuoden puolella :)

    VastaaPoista
  11. itse olen huomannut tennesseen hieman venyvän käytössä(tai pesun jälkeen), tein aikoinaan itselle ihanan topin tennesseestä, mutta nyt en kuvittelekaan pitäväni sitä päällä ilman että on paita alla, nimittäin kaula-aukko on nykyään hyvin antelias(ja toppi löysä). lisäksi pari kertaa olen joutunut olkaimia lyhentämään parilla sentillä.

    Tosi hieno toppi, ihan sun värit!

    VastaaPoista
  12. Kaunis toppi ja tarviihan sitä talvellakin, neuleen tai jakun alle asusteeksi.

    VastaaPoista
  13. Kiva toppi ja hurja vauhti sulla on meneillään. Systtemisi on aivan oikea - mulla on kesäneuleet aina valmiina vasta kun lehdet putoaa puusta ja talviset kun on liian lämmintä niitä käyttää.

    VastaaPoista
  14. Hyvännäköinen topp!Voihan talvellakin pitää puuvillatoppi!

    VastaaPoista
  15. Tarvitaanhan sitä toppia talvellakin, just noin villatakin tai jakun parina :). Kiva malli! (Ja kesähän on täällä taas ennen kuin huomaammekaan...)

    VastaaPoista
  16. No mutta tuohan on nimen omaan käytännöllinen tahti. Kun nyt neulot kesäjutut, on ne kesällä jo käytössä ja samoin villapuseroiden kanssa kesällä. Miulle liian usein käy niin, että kun neuloo jotain ajankohtaista, niin jotakin neuleelle käy, ettei sitä saakaan käyttöön silloin kun pitäisi. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)