Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, marraskuuta 27, 2009

Pipotrio

Tänään - tai siis eilen - oli pitkästä aikaa sellainen päivä, että välillä kävi mielessä, olisiko sittenkään kannattanut aamulla nousta sängystä. ;) Ja nyt sitten näemmä päivä venyy seuraavan vuorokauden puolellekin, koska vatsani on päättänyt pitää minut hereillä. Massu ei tainnut tykätä jostain, mitä olen tänään (eilen) laittanut suuhuni, ja tästä koneelta on lyhyempi matka kuin makkarista piipahtaa välillä kotimme pienimmässä huoneessa, joten meneehän se yö näinkin. :) Päivitetään sitten vaikka tätä blogia siihen asti, että vatsakin tajuaa käydä yöunille. ;)

Ei mitään maata kaatavaa ole tänään (eilen) tapahtunut, sellaisia pieniä sattumuksia vain kasaantui yhdelle päivälle. Ja sitten vielä neuleessa kiinni olevat langatkin olivat ihan sekasotkussa, ja niitä setviessäni melkein myöhästyin töihin menevästä bussista (tai siis bussi ei mennyt töihin, vaan minä menin sen kyydissä töihin), mutta en myöhästynyt kuitenkaan. :) Että sellaisia kaikenlaisia juttusia. Mieli kuitenkin pysyi kaaoksesta huolimatta koko päivän ihan rauhallisena ja positiivisena, ja kun kävi välillä heittämässä pikkulenkkejä ulkona sateessa, niin siitähän se olo aina piristyi ja virkistyi uudelleen ja taas jaksoi jatkaa. :)

Mutta valmistuneita käsitöitähän minä tänne tulin esittelemään. :) Nämä valmistuivat kaikki keskiviikkona, tai itseasiassa kaksi näistä on tehty kokonaisuudessaan keskiviikon aikana, ja yksi on ollut työn alla vähän useamman päivän aina tässä kaiken muun ohella.



Kuopus toimii ystävällisesti kuvissa mallina - häntä ei paljon tarvitse näihin vaatekuvauksiin houkutella, koska hän suorastaan rakastaa vaatteita ja pukeutumista, ja välillä riisuutumistakin. ;) Huomasin, että yhtä näistä tekeleistä oli soviteltu omatoimisesti vielä tänään illallakin sillä aikaa kun olin töissä. Harmi vaan, etteivät nämä jää kuopuksen käyttöön! Niin, ja onhan näissä kuvissa Erastokin toisena mallina, hänkään ei pyristellyt juuri vastaan. :)


Jämäpipo 1
Tehty: 25.11.2009
Malli: Novita Kevät 2007 nro 75
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Samos Lollipop sininen (830) ja beige (806), Samos turkoosi (340)
Langankulutus: 34 g
Virkkuukoukku: 4,5 mm
Koko: Vauvalle
Muuta: Muuten ohjetta noudattaen, mutta korkeus syntyi sen mukaan miten lankaa riitti. Hyväntekeväisyyteen.


Jämäpipo 2
Tehty: 25.11.2009
Malli: Novita Kevät 2007 nro 75
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Samos vihreä (381), Samos Lollipop pastelli (803)
Langankulutus: 43 g
Virkkuukoukku: 4,5 mm
Koko: n. 1-vuotiaalle
Muuta: Korkeutta tein niin paljon kuin lankaa riitti. Hyväntekeväisyyteen.



Pipopäät vastakkain. :)


Jämäpipo 3
Tehty ajalla: 20.-25.11.2009
Malli: Oma, päälaelta aloitettu
Lanka: Austermann Step siniruskea (32)
Langankulutus: 28 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Lapselle (2-3 v kenties)
Muuta: Jämälankojen loppuuntuhoamisprojekti. Hyväntekeväisyyteen.




Pipot on kyllä loistava tapa kuluttaa pois jämälankoja! :) Parempi tapa kuin sukat tai lapaset, koska ei tarvitse kohdistaa raitoja tai tehdä kahta samanlaista. Ja kun aloittaa päälaelta, kuten olen näissä kaikissa tehnyt, niin sekä ympärysmittaa että korkeutta voi arvioida vähän sen mukaan, miten lankaa riittää, ja langan saa kulutettua viimeistä senttiä myöten loppuun. :)

Pipot eivät jää meille, vaan menevät Oulun tuomiokirkkoseurakunnan Lämmitä lähimmäistä -tempaukseen. Sinnehän voi vielä toimitella 14.12. saakka näitä lämpimäisiä. Yksi pipo on näitä ennen minulta valmistunut tuota tempausta ajatellen, joten ainakin neljä pipoa sinne olen sitten viemässä. :)

Virkeää viikonloppua kaikille! :)

5 kommenttia:

  1. Toivottavasti vatsa on jo rauhoittunut! Kivoja pipoja:)

    VastaaPoista
  2. Kivoja pipoja ja mainio esittelijä(t)! ;)

    VastaaPoista
  3. Mun pitäisi kanssa tehdä itselleni pipo, ennenkuin tulee todella kylmät ilmat!
    Tulen hyvälle mielelle, kun luen blogistasi, että teet niin paljon hyvänteväisyyteen kaikkea :)

    VastaaPoista
  4. Kivoi pipoi!
    Eiks olekin kummaa, että joskus päivä takkuilee ja toisinaan kaikki sujuu kuin vettä vaan? Toivottavasti tänään on se mukavampi päivä:-)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)