Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Lokakuun raporttia ja marraskuun suunnitelmia

Tämä kuunvaihde tuntuu joka kerta niin uskomattomalta. Tuntuu kuin ne synttärit lokakuun ensimmäisenä olisivat olleet eilen, mutta  niin vain kuukausi on tässä välissä vierähtänyt. Olikin kyllä ihana lokakuu kaikin puolin! :) Olen ollut lokakuussa pirteämpi ja virkeämpi kuin koko vuonna yhteensä, mikä lie virtapiikki sitten iskenytkin. ;)

Virtaa taisi olla jo kuukausi sitten, kun tein suunnitelmia lokakuun käsitöitä varten. Kuvittelin vissiin yltäväni ihan supersankarineulojan suorituksiin, kun suunnittelin vaikka mitä. Jälleen kerran on todettava, että ihan kaikkia suunnitelmiani en ehtinyt toteuttaa. Tässäpä listaa siitä, mitä ajattelin lokakuussa tekeväni ja kursiivilla taas se totuuden tölväisy:

  • Keskeneräiset neuleet valmiiksi eli hiljattain aloittamani kämmekkäät - Tein valmiiksi ja tein itse asiassa perään heti toisetkin samanmoiset
  • Toinen keskeneräinen valmiiksi: turkoosit sukat - Valmistuivat
  • Siniset lapaset siirtyvät syyskuun suunnitelmista lokakuulle - Ja siirtyvät edelleen marraskuulle, en ehtinyt näitä tehdä... (vaikka langat ovat odottaneet työpöydälläni korissa nyt jo kaksi kuukautta)
  • Sinisiä lankoja voisi tuhota pariin ehkä salaiseenkin projektiin - Enpäs tehnyt salaisia mitään, kun suunnitelmat muuttuivat, eikä kyllä siniset langat mihinkään juuri huvenneet, oli muut värit mielessä... :)
  • Taikajakku vihreästä 7 veljeksestä + sille kaveriksi sukat - Tein jakun ja peräti kahdet sukat sille kaveriksi :)
  • Joku toinenkin vähän isompi projekti paksuhkosta langasta ois kiva... - Öö... no huivin tein, mutta ei se mikään kovin iso projekti ollut vaikka olikin paksuhkoa lankaa
  • Yhteensä ainakin kolmet sukat valmiiksi - Juuri kolmet sain tehtyä ja ne on jo tuossa edellä mainittu
  • Syystakin kaveriksi olisi kiva ehtiä neuloa jotain asustetta, lankaakin olisi valmiina... - En ehtinyt tätä edes ajatella, mutta eipä ole ollut syystakillekaan käyttöä, kun siirryin suoraan kesätakista toppatakkiin ;)
  • Ristipistoillen taas yksi joulukalenterin luukku + itse joulukalenteria vähäsen eteenpäin - En pistänyt ainuttakaan ristipistoa koko lokakuussa!
  • Lankaa olisi tarkoitus tuhota ainakin se 1359 grammaa :) - Jäin tästä tavoitteesta noin 130 gramman päähän :(
  • Kierrän lankahoukutukset kaukaa - myös Oulun käsityömessuilla! ;) - Tässä onnistuin! :)
Eli ihan en pysynyt suunnitelmissani, vaikka pari sellaista projektia sitten tein lisäksi, mitä en ollut suunnitellut etukäteen lainkaan. Ristipistojen kohdalla kävi kyllä köpelösti, kun on ollut tarkoitus niitä joulukalenterin kuvia yksi per kuukausi pistellä. Mulla vain katosi tuossa syyskuun lopulla kiinnostus ristipistoihin kokonaan, saa nähdä saanko sitä innostusta enää takaisin...

Käsityöt olivat kyllä lokakuussa täysin neulepainotteisia, mistä kertoo seuraava kuvakooste:




Lokakuussa valmistuivat:

  • 4.10. Fingerless gloves "Musica" (neuloen), langankulutus 32 g
  • 7.10. Polvisukat (neuloen), langankulutus 85 g
  • 8.10. Fingerless gloves "Musica" uusi versio (neuloen), langankulutus 28 g
  • 9.10. Ranteenlämmittimet (neuloen), langankulutus 15 g
  • 22.10. Taikajakku (neuloen), langankulutus 523 g
  • 25.10. Kuusikko-sukat (neuloen), langankulutus 187 g
  • 29.10. Pitsisukat (neuloen), langankulutus 132 g
  • 30.10. Pikkupipo (neuloen), langankulutus 23 g
  • 31.10. Pitsihuivi (neuloen), langankulutus 200 g
Lankaa kului tässä kuussa 1225 grammaa, mikä on vähän vähemmän mitä suunnittelemani 1359 grammaa. Hyvä kulutus joka tapauksessa, kyllä tuonkin eteen on saanut puikkoja kilkutella! :) Lankaa en kuitenkaan ostanut enkä saanut grammaakaan, joten yhä lähemmäksi olen matkalla kohti tavoitettani pienentää lankavarastoani tämän vuoden aikana 10 kiloa...

... vielä olisi tuohon -10 kiloon matkaa 2852 grammaa, mikä tarkoittaa sitä, että marras- ja joulukuun aikana olisi neulottava 1426 grammaa kuukaudessa. Pistetäänpä siis puikkoihin lisää vauhtia! :D Etenkin, kun kaapissa on enää pääasiassa ohkaisia lankoja jäljellä. Kaivoin muuten tässä tänä aamupäivänä esille niitä lankoja, mistä ajattelin marraskuussa jotain tehdä, ja ilokseni sain huomata, että yksi 45 litran lankalaatikko jäi kokonaan tyhjäksi, ja niissä muissakin laatikoissa on lankojen lisäksi sisällä vähän ilmaakin. Lankalaihdutuskuuri alkaa siis jo näkyäkin jossain! :)



Kuun vaihteessa on aika jättää jäähyväiset kahdelle tempaukselle. Project Spectrumin parissa on vierähtänyt kahdeksan kuukautta, ja nyt se on taas tältä vuodelta ohi. Aika monta työtä sinne onnistuin taaskin ujuttamaan. Vihreällä kaudella maalis-huhtikuussa tein 8 vihertävää käsityötä, keltaisella kaudella touko-kesäkuussa 12 kellertävää juttua, punaisella kaudella heinä-elokuussa punoitti 11 käsityötä (sekä näemmä olen vienyt Spectrumiin tuolloin pari kuvaa punaisesta ruususta ja mansikoista :D) ja sinisellä kaudella syys-lokakuussa valmistui 9 enemmän tai vähemmän sinistä käsityötä. Kivasti tuo Spectrum antaa virikkeitä käsityöharrastukseen, kun voi valita seuraavaksi käsityöksi jotain sen kauden väristä juttua. Vaikka olen minä tehnyt välillä muunkin värisiä, ei tuo ole minua mitenkään rajoittanut. :)

Sukkasato meni myös varsin mukavasti, sillä sain aikaiseksi kuusi sukkaparia ihan omiin jalkoihini. Molempina kuukausina valmistui kolme paria, eli aika tasaiseen tahtiin niitä olen tehnyt. Ensi vuonna lupaan olla taas sukkasatoa kartuttamassa! :)



Marraskuussakaan ei tarvitse ihan ilman tempauksia elellä, sillä olen liittynyt Lapaskuuhun. :) Jospa nyt viimein saisin tehtyä pois ne yhdet lapaset, joiden langat ovat odottaneet vuoroansa käsityökorissani kaksi kuukautta. Niistä aloitellaan vaikka nyt heti! :)

Vaikka viime aikoina en ole onnistunut toteuttamaankaan kaikkia suuria suunnitelmiani, aion vielä ainakin vuoden loppuun saakka jatkaa tätä kuukausisuunnitelman tekemistä. On nimittäin hauska aina katsoa, sainko toteutettua aikeeni, vai tuliko mieleen jotain muuta matkan varrella. Ja muutenkin on kiva vähän miettiä etukäteen, mitä aikoo lähitulevaisuudessa tehdä, niin voi tarpeen mukaan aloitella pikkuneuleita bussimatkoja varten ja isompia kotona tehtäviksi. Joten tässä suunnitelmiani marraskuulle:

  • No ne lapaset! :) Aion tehdä lapaskuuhun ainakin yhdet lapaset, toivottavasti myös toiset.
  • Viimeiset paksut langat käyttöön, eli pusero Samoksesta olisi kiva.
  • Nallesta tai Woolista neuletakki, tai jos aikaa on liikaa niin vaikka molemmista. :)
  • Ehkä ainakin yhdet sukat...
  • Ristipistointoa takaisin, eli paluu joulukalenterin pariin.
  • Ja se langankulutustavoite, olikos se 1426 grammaa? :)
Enpä näemmä uskalla enää suuria suunnitella, mutta kuukauden päästä katsotaan, mitä on taas saatu aikaiseksi, vai onko sika vienyt tämän neulojan mennessään...

Mitä mainiointa marraskuuta teille jokaiselle! :)

8 kommenttia:

  1. Pitkä lista valmistuneita ja kivan kuuloiset suunnitelmat tälle marraskuulle :)

    VastaaPoista
  2. Hieno lista ja upeat käsityöt! :)

    VastaaPoista
  3. On siellä taas puikot kilkkaneet, kun olet nuo kaikki tikuttanut! :) Ja hienosti menee tuo lankalaihis! ;D

    VastaaPoista
  4. Minä olen aina tykännyt lokakuusta, mutta marraskuu tuntuu julmalta. Onneksi voi miettiä joulukäsitöitä, niin menee marraskuukin siinä sivussa.

    Ihania neuleita olet tehnyt. Nuo musiikkiaiheiset ovat niin kivat!

    VastaaPoista
  5. Kylläpä oletkin ollut ahkerana. lokakuussa. Tuo kuukausisuunnitelman tekeminen näyttää mainiolta systeemiltä.

    VastaaPoista
  6. Paljon ihania neuleita!
    Tuo edellisen postauksen huivi on todella kaunis! Mulle vasta sinun kuvista "aukesi" tuo malli ja sen hyvä istuvuus.
    Kaunista marraskuuta!

    VastaaPoista
  7. Ihania töitä! Erityisesti tuo hartiahuivi oli aivan upea. Olenkin miettinyt jos jotain tuollaista tekisi äidille joululahjaksi, vielä ehtisi...

    VastaaPoista
  8. Huh kun mua hengästyttää tuo sun vauhtisi, on vaan niin monenmoista ihanaa sun käsien läpi sujahdellut.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)