Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, marraskuuta 18, 2009

Huovuksissa

Meidän perheessä harrastettiin eilen illalla tällaista:



Tää oli mukavaa... vaikka vähän kastuttiin. :)



Poikien huovutteluja ei voi vielä täällä julkistaa. Niitä vielä tänään vähän koristeltiin, ja ovat nyt kuivumassa. Ja muutenkin kun huovuttelut ovat menossa kummiloihin (poikien kummit eivät sitten ole lukeneet tätä, eihän? ;) ) tässä joulun alla, niin ehkä laitan kuvia joskus myöhemmin, jos muistan kuvata. :)

En ole itse aiemmin märkähuovuttanut, jos ei lasketa sitä, kun v. -92 partion piirileirillä huovutin itselleni väiski-hatun keskellä metsää. Siihen taisi tulla enemmän havunneulasia kuin itse villaa... ;) Eli joku haju minulla on siitä, miten märkähuovutusta tehdään. Esikoinen on meidän huovutusekspertti, hän nimittäin huovutti päiväkodissa isänpäivälahjaksi isille jonkun punaisen ötökän. :) Niinpä hän sai sitten opettaa mua tässä huovutuksessa. Kuulemma piti olla ruskeaa saippuaa sekä kuumaa ja kylmää vettä. Sittenhän tuo näytti pojilta käyvän ihan itsestään. :)

Kun pojat olivat lätränneet tarpeeksi, minä päätin kokeilla myös märkähuovutusta. No, eihän se ottanut onnistuakseen. Tarkoitukseni oli huovuttaa sinisen levyn päälle kukkakuvio, mutten saanut sitä kukkaa siihen tarttumaan - tänään olen kyllä sitten netistä löytänyt tietoakin huovutuksesta ja tiedän nyt, mistä se epäonnistuminen johtui. Ei auttanut sitten muu kuin antaa sen epäonnistuneen yritelmän kuivua ja koittaa parannella neulahuovuttamalla jälkeä. Tällaisen sain viimein aikaan:


Neula- ja märkähuovutettu kukkataulu
Tehty ajalla: 17.-18.11.2009

Aika hyvin tuolla neulahuovutuksella sai omia jälkiään paikattua, ei tuossa sitä märkähuovutuksen jälkeä kovin paljon ole näkyvissä. :)

Kun siinä sitten olin huovutuspuuhissa, päätin testata käsityömessuilta ostamaani kimallevillaa ja enkelimuottia. Enkelistä tuli vain aika hauras, joten päätin sillekin tehdä jonkinlaisen taustalevyn, ja enköhän vain sitäkin yrittänyt märkähuovuttaa. Ensimmäinen yritelmä siitä päätyi roskiin, toisen kelpuutin enkelin taustaksi, vaikka sitäkin sitten koristelin ja paikkailin huovutusneulalla, ja piti vähän käyttää saksiakin... :) Ja sain huovutusneulaimesta katki neljä neulaa kerralla! Ei ollut varaneuloja, joten loppu piti koittaa hoitaa yhdellä neulalla, ja sen kanssa minulla menee vähän hermot, joten nuo molemmat taulut jäivät vähän höttöisiksi, kun en jaksanut enää tikutella yhden neulan kanssa. No, nämähän ovatkin vain tällaisia testikappaleita. :)


Neula- ja märkähuovutettu enkelitaulu
Tehty: 18.11.2009

Sitä kimallevillaa on enkelin siivissä sekä mausteena vähän hiuksissa. Rouvan permanenttia oli kyllä vaikea saada ojennukseen, aina alustalta nostettaessa tukka pääsi jälleen valloilleen... ;) Viimeisen silauksen siivet saivat kimalleliimasta, siitä on tehty kultaiset pallukat siipiin. :)

Meidän kodin seinillä ei kauheasti enää ole tilaa näille ex tempore -taideteoksille. Värimaailman puolesta nämä olisivat sopineet makkariinkin, mutta päätin sijoittaa ne kuitenkin kodinhoitohuoneeseen:



Ovatpahan nyt siellä vähän piilossa... ;) Ja siellä ei muutenkaan ole oikein mitään piristystä, niin nyt saavat nämä olla siellä katseltavana tai katseilta piilossa, ihan miten vaan. :) Taidan mennä niitä nyt katselemaan, kun olisi kuntopyöräilyaika. Kuntopyörä on siis ihan näiden taulujen alla. :)

Tämmöistä tänään. :)

11 kommenttia:

  1. Onnea minulta sinulle. Hieno voitto!

    Sinulla on ihanan ahkeria käsiä pesuvadissa ;)

    VastaaPoista
  2. Komiat on taulut ja niin ihanat pikkuapulaiset. Siitä se pojille ura urkenee ;).

    VastaaPoista
  3. Kyllä on nätit taulut, nuo kyllä innostaa minuakin kokeilemaan juuri kun sain snyltänikin huovutusvillaa.

    VastaaPoista
  4. Ihanat!
    Kiva nähdä lapset huovuttamassa.
    Halit!

    VastaaPoista
  5. Kauniit taulut! Tuo enkeli on aivan ihana!

    VastaaPoista
  6. Suloiset lapset ja taulut : hienot!

    VastaaPoista
  7. Voi miten suloisia nuo taulut. Ja ihanaa, että olet saanut pojatkin innostettua käsitöiden ihmeelliseen maailmaan. Kummit ovat onnekkaita kun saavat lahjat!

    VastaaPoista
  8. Liikkiksiä huovutuksia! Ja onnea vain vielä siitä voitosta: en olekaan poikennut pitkään aikaan, joten huomasin vasta nyt :).

    VastaaPoista
  9. Holá! Onpas täälläkin ollut vilkasta, kun ei päivityksissä tahro pysyä perässä, kun vähän toi huomio herpaantui... Piti käydä nuohoon niitä lentokoneen lattioita. =) Oikein paljon onnea voittosta laulurintamalla. Toivottavasti päästään kuulemaan niitä joskus. =) T. Kalkkilaivan kapteeni ;)

    VastaaPoista
  10. Kauniita taulujahan noista tuli, kyllä kelpaa seinälle laittaa.

    VastaaPoista
  11. Välillä on kiva kokeilla jotain ihan muuta. Etenkin toi enkulitaulu on tosi nätti. Voin kuvitella, että kuvion saaminen huovutukseen on aika vaikeeta. Olen joskus vähä yrittäny.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)