Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Soittajan kämmekkäät

Näin joskus kesällä Inkerin blogissa kuvan ihanista kämmekkäistä, ja kun siellä oli vielä linkki ohjeeseen, niin pitihän ne saada itsellekin puikoille... Uskalsin jopa neuloa englanninkielisestä ohjeesta, mutta ohjeessa ei varsinaisesti ollut mitään sanallista ymmärtämistä, koska käytännössä kaikki oli luettavissa kaaviosta. :)


Fingerless gloves "Musica"
Tehty ajalla: 27.9.-4.10.2009
 Suunnittelija: Anne Neumann
Lanka: Teetee Kamena sininen (178), suomalaista angoralankaa (valmistaja: Heli Huttunen, Kiuruvesi) luonnonvalkoisena
Langankulutus: 32 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Piti tulla keskikokoiseen naisen käteen, mutta omaan käteeni ovat hiukan liian isot
Muuta: Ihana malli, pehmeät kädessä, mutta pyörivät soittaessa. 




Luokka, jossa opetan, on talvisin aika kylmä. Syksyllä ja keväällä se kyllä on taasen vähän liiankin kuuma, koska aurinko paahtaa juuri opetuksen alkaessa n. klo 15-18 sisään suoraan ikkunoista, ja sinne meinaa tukehtua, varsinkin kun luokka on täynnä väkeä ja toiminta aikasta liikuntapainotteista. ;) Mutta nyt kun on ollut pilvisempiä päiviä ja ilma viilentynyt, niin siellä saa oikeasti olla vaatetta kunnolla päällä. Toisin sanoen luokasta puuttuu ilmastointi ja lämmitys, mutta muuten se on ehdottomasti ihanin työpaikka, jossa olen koskaan työskennellyt. :) Täytyy vaan varustautua oikein. Jonkinlaiset soittohanskat ovat siis tarpeen, ja kun lisäksi käteni ovat herkät halkeilemaan esimerkiksi käsirumpuja soittaessani, niin pehmikettäkin kaipaan ihoni suojaksi. Tämä malli tuli siis ehdottomasti kuin tilauksesta vastaani! :)



Huvitti vain, kun hoksasin kämmekkäiden kuvioinnin olevan minulle vähän liiankin tuttua. Nimittäin ohjetta katsellessani ensin vain ihmettelin, että miksiköhän tuohon toiseen on pitänyt laittaa F-avain ja toiseen G-avain... Sitten, kun asia välähti, niin ihan huvitti - olen suunnilleen 4-vuotiaasta asti osannut lukea nuotteja molemmilla avaimilla ihan sujuvasti (C-avainta en muuten vieläkään lue sujuvasti, vaikka teoriakokeissa kyllä olen senkin avaimen lukemisesta suoriutunut ihan hyvin), joten aina ei kaikkea sitten ihan miettimällä hoksaa, kun ne ovat itsestäänselvyyksiä. :) Pianistille siis tietysti F-avain vasempaan ja G-avain oikeaan käteen - muitten soittimien soittajille ei välttämättä juuri näiden hanskojen nuottiavaimet niin avaudukaan. :) (ja kun itselläni on niitä soittimia muutama muukin kuin piano...)



Nämä ovat kaikin tavoin ihanat ja tarpeelliset, mutta näistä tuli soittohanskoiksi hieman liian isot eli löysät. Ohje oli keskikokoiseen naisen käteen, ja tein vielä ohjetta ohuemmalla langalla ja ohuemmilla puikoilla, mutta silti ne pyörivät kädessä. Jonkinlaisiksi päällyshanskoiksi ulkoiluun nämä saattavat käydä, tai isäntä lupasi kokeilla, josko hän voi soittaa nämä kädessään rumpuja, sillä hänkin kuulemma tarvitsisi soittorannekkeita. Joka tapauksessa pistin jo uudet samanlaiset kämmekkäät puikoille, teen nyt vähän pienemmillä puikolla, jos saisin siten vähän napakammat. Ei nämäkään huonot ole, mutta käytännön kannalta parempi olisi, jos eivät niin pyörisi käsissä. :)



Project Spectrumiin mennään... Ja tää lähtee nyt neuletapaamiseen - MOI! :)

21 kommenttia:

  1. Onpa upeat! Tuollaiset täytyy tehdä pianisti-tyttärelle.

    VastaaPoista
  2. Ihanat, aivan upeat! ja myöhästyneet vanhenemisonnittelut :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hienot!
    Ajattelin juur ehdottaa et mitäs jos huovuttaisit niitä ihan pikkuisen niin ne kutistuisivat sopiviksi:-) Onneksi sulla oli parempi ratkaisu!

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköiset kämmekkäät. Hyvin sopii tuokin väritys. Itseasiassa minunkin olivat hiukan liian suuret keskikokoiseen käteen. Aion tehdä pari paria jouluksi ja pitää neuloa tiukempaa.

    VastaaPoista
  5. Voi kun ihanat! Ohjeen nappasin jo talteen, ehkä pitää talveksi väsätä itsellekin lämmittimet, kun tuota pianoa taas alkaa toivottavasti pimputtelemaan (siltä varalta, että pikkulillit viilenevät soittamisen aikana, niinkuin silloin ennen muinoin).

    VastaaPoista
  6. Ihanat kämmekkäät! Kannattaa ehdottomasti tehdä vielä uudet, jotta saat sopivan kokoiset.

    VastaaPoista
  7. Upeat kämmekkäät, soittajaveljeni varmaan tykkäisi. Pitääpä laittaa tulevien töiden listalle!

    VastaaPoista
  8. Vau, tosi hauskat kämmekkäät! Itsekin katselin tuota mallia, mutta olipas kiva ja hyödyllinen tieto, että ohjeen mukaan ovat vähän väljät. Mulla itselläni on kyllä aika suuri käsi, joten koko saattaisi olla oikea, mutta pikkusiskolle noita vähän ajattelin, joten sitten kannattaa varmaan tähdätä vähän pienempään kokoon.

    Myöhästyneet, mutta vallan lämpimät synttärionnittelut!!
    Mäkin tykkään juhlia syksyllä, kun on synttärit syyskuussa ja hääpäivä lokakuun alussa :). Eihän vois olla kauniimpaa juhlavuodenaikaa ;D!

    VastaaPoista
  9. Nämä ovat tosi sievät. Minun tyttö soittelee omaksi ilokseen pianoa ja hänelle onkin tässä mainio joulu lahjaidea.

    VastaaPoista
  10. Kauniit kämmekkäät! Väritkin hyvät! :) Toivottavasti seuraavat ovat sinulle itsellesi just sopivaa kokoa.

    VastaaPoista
  11. Ei voi muuta sanoa,kuin että tosi hienot ovat.

    VastaaPoista
  12. Aika ihanat! Kummityttöni sisko aloitti Sibelius-lukion ja pianonsoiton (uutena soittimena), joten nuohan täytyy tehdä joululahjaksi. Teen kyllä normaalistikin 12 s. puikolla napakat lapaset, joten hyvä tietää että jäävät väljiksi.
    Onko sinulla muita soittajalle sopivia neulemalleja, minä kun en osaa virkata tai kirjoa?

    VastaaPoista
  13. Onpa siulle osuvat kädenlämmittimet :) Mie en ymmärtänyt yhtään mitään tuosta avain hommasta. Hmm... jotain musiikkijuttua ilmeisesti. Tuntui hassulta lukea kun ei hahmottanut asiaa ollenkaan. Musiikki on miulle "hieman" vieras juttu.

    VastaaPoista
  14. Kertakaikkiaan ihanat kämmekkäät!

    VastaaPoista
  15. no onpas sinun näköinen mallli, kauniit!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)