Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Roskiksesta tongittua

Ei ole mitään valmista esiteltävää, enkä jaksa aina keskeneräisiäkään vilautella, joten näytetään sitten jotain muuta, ei välttämättä niin käsitöihin liittyvää. :)

Oon aiemminkin kertonut meidän "dyykkausharrastuksesta", siitä miten meidän taloyhtiön roskakatokseen ilmestyy usein etenkin kuun vaihteessa valtavat määrät ihan käyttökelpoista tavaraa, kun ihmiset eivät jaksa viedä tarpeettomia tavaroitaan tuohon 200 metrin päähän kierrätyskeskukseen, vaan nakkaavat surutta roskiin vaikka mitä. Ihan uuttakin tavaraa ollaan löydetty ja pelastettu joutumasta kaatopaikalle. Viime viikolla isäntä kantoi roskiksesta meille pussillisen tavaraa, ja sieltähän löytyi muun muassa ihan uuden näköisiä lastenvaatteita, joista nappasin itsellemme sellaisia, mitkä vielä pojillemme mahtuvat, ja loput veimme kierrätyskeskukseen, jotta sitä kautta vaatteille vielä löytyisi käyttäjiä. Samasta pussista löytyi lapsillemme läjä uusia leluja, näyttivät kyllä ihan käyttämättömiltäkin osa, ja kovasti ovat olleet tykättyjä löytöjä. :)

Myös tämän kaunottaren pelastin joutumasta kaatopaikalle:



Halusin esitellä nuken täällä siksi, että voisin jossain vaiheessa alkaa tekemään tälle vaikkapa vaatteita - erinomainen jämälankojen tuhoamiskohde. :) Nukella on korkeutta 35 cm, eli ei ole mikään pikkunukke kyseessä, ihana tuollainen vanhanaikaisen oloinen. :) Nyt se on minulla tuossa hyllyssä koristeena, ei minulla olekaan ollut nukkea kuin viimeksi lapsena. :) Jollei Erastoa lasketa nukeksi... ;) Tälle nukelle en ole vielä keksinyt nimeä, mutta ehkä sekin vielä jostain syntyy, kunhan pääsen tutustumaan tähän paremmin. :)

Tällä dyykkausharrastuksella on ollut muitakin hyviä seurauksia sen lisäksi, että olemme saaneet vielä käyttökelpoista tavaraa uudelleen käyttöön ja kiertoon. Nimittäin tässä parisen viikkoa sitten mieheni löysi niin ikään taloyhtiön roskakatoksesta tavaraa, joka oli selvästi arvokasta. Hän toi nuo tavarat meille kotiin ja aikamme niitä pyörittelimme ja ihmettelimme, miten joku on voinut nakata oikeasti korvaamattomia arvoesineitä roskalaatikkoon! Sitten tuumasimme, että olisikohan näiden arvotavaroiden paikka poliisiasemalla, ja sinne mieheni sitten vei koko tuon tavarakasan. Seuraavana päivänä hän sai poliisilaitokselta puhelun, että nuo tavarat olivat osoittautuneet varastetuiksi, ja poliisi oli löytänyt niiden oikean omistajan! :) Varas vain oli nähtävästi todennut ne itselleen arvottomiksi ja nakannut meidän taloyhtiömme roskalaatikkoon. Tuli hyvä mieli siitä, että nuokin esineet saatiin pelastettua joutumasta kaatopaikalle, ja että ne vielä palautuivat sinne, minne ne kuuluivatkin! :)

Ekoteoista takaisin kädentöihin... :) Mukavaa viikonjatkoa! :)

11 kommenttia:

  1. Onnistuneita roskiskeikkoja olette tehneet. Minäkin yritän pistää kiertoon kaiken mahdollisen. Täällä ei ole kierrätyskeskusta (ihme!), mutta siskon paikkakunnalla sellainen on ja siellä käydään aina, kun kyläilemässä ollaan. Ajatteleppa niitä varastettuja tavaroita, jollei miehesi olisi löytänyt ja ottanut, ei niiden kohtalo olisi koskaan selvinnyt... Varmasti oikea omistaja tuli iloiseksi.

    VastaaPoista
  2. Mitä kaikkea ihmiset heittävätkään roskiin! Meillä kyllä kaikki käyttökelpoiset tavarat, joita ei itse enää tarvita, viedään kirppikselle tai annetaan eteenpäin...
    Olen vähän "kade" kerrostaloasujien löytömahdollisuuksiin (omakotitalossa kun ei ole kuin oma roskis dyykattavana), kaverikin löysi kerran aivan uudenveroisen koiranpeti rottinkikorin roskakatoksesta!

    VastaaPoista
  3. Olipa hieno loppu tuolla tarinalla. Ei olisi moni vaivautunut poliisilaitokselle niitä viemään. Olisi pitänyt itse tai antanut mennä kaatopaikalle. Hatunnosto teille!

    VastaaPoista
  4. Muakin suututtaa, kun ihmiset heittää roskiin ihan käyttökelpoista tavaraa. Minäkin kävisin varmaan säännöllisesti erinäiset roskikset dyykkaamassa, jos kaupungissa asuisin.

    VastaaPoista
  5. Hienosti teitte!

    Yhdellä kirppiksellä on eteisessä paikka,johon voi jättää tavaraa ja siitä voi ottaa ilmaiseksi.Mielestäni tuokin on yksi hyvä keino saada tavaroita kiertoon..

    VastaaPoista
  6. Hienosti teitte minukin mielestä Sievä nukke.

    VastaaPoista
  7. Hatunnoston arvoinen teko teiltä (niin tuo arvotavaroiden löytäminen kuin ylipäänsä kierrätys)!

    VastaaPoista
  8. Loistavaa tuuria teille on osunut.

    VastaaPoista
  9. Jaa-a, mitähän kaikkea meillä aletaan roskiksesta penkoa, kun Nokian kaupunki uhkaa säästää lopettamalla kierrätyskeskuksen! (Sehän onkin kokonaistaloudellisesti oikein järkevää säästöä... Kuten myös se, että paikallisesta "neuvonta-asemasta", jossa on voinut kutoa kangasta ja pitää tekstiilialan kursseja, suunnitellaan jotain kuntouttavaa asuntoyksikköä, vai mikä se nyt oli...)

    VastaaPoista
  10. Mie nostan kans kyllä hattua!! Mahtavaa!!

    VastaaPoista
  11. No jopa on ihmeellistä roskispolitiikkaa. Ja että vorokin oli saaliistaan teiän kohalla luopunu!
    Onko toi se Nukke Nieminen?

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)