Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, heinäkuuta 22, 2009

Toiveeni pujotan lankaan...

No nyt on taas lankavarastoni saanut lisäystä! Oikeastaan kaikki alkoi jo mummolareissulla, missä äiti lykkäsi minulle lankaa matkaan. Mielenkiintoista sinänsä, että en saa ottaa kotoa mukaani mitään sellaista, mitä haluaisin, mutta sitten puoliväkisin tyyrätään pieneksi käyneitä vaatteita ja langanjämiä. ;) Äiti varmaan luuli, että minulla on kovakin pula langoista, kun kävin Ylivieskassa etsimässä Tennesseetä ja Samosta tarjouksesta, ja menin ääneen valittamaan, ettei Cittarissa ollut kuin villalankoja ja minä etsin nimenomaan puuvillalankoja. Äiti luuli, että ylipäätään etsin vain jotain mitä tahansa puuvillaa, vaikkei niin tietenkään ollut, sillä tarvitsin juuri tiettyä väriä ja tiettyä merkkiä.

Mutta tällainen läjä siellä sitten lojui koko vierailumme ajan pöydällä, että "tässä sitä puuvillalankaa nyt olisi, kun sulla oli sille niin kova tarve". Viimein just ennen lähtöämme nappasin nuo mukaani, kun kerran niin tyrkytettiin. ;)


Itseasiassa nämä ovat minun lankojani. :) Olen nämä joskus ostanut ja tehnyt niistä kuvassa näkyvän neuletakin kummitytölleni. Ohjekin oli vielä tallessa, ja siitä selvisi, että lanka on Pirtaa tai Ahkeraliisaa, tai sitten Pirta Ahkeraliisaa. Raksilan Citymarketista ostin nämä langat joskus 90-luvun lopulla. Olen tehnyt tuon jakun 110-senttisenä (olin merkinnyt sen ohjeeseen), joten jos kummityttöni on syntynyt v. 1994, niin minäköhän vuonna hän olisi käyttänyt 110 cm vaatteita? Jos veikkaan vuodeksi -98, niin ei varmasti mene pahasti pieleen. :) Luulisin myös, että olen tehnyt samaisesta langasta mansikkapipon toiselle kummitytölleni, koska tuota vihreää on noinkin paljon kulunut; tosin sitä on varmaan myyty jossain 50 g kerissä, kun nuo punainen ja sininen ovat melko varmasti olleet 200 g keriä. Sitä en tiedä enkä muista, onko tuo vihreäkin sitä Ahkeraliisaa, kun ohjeessa ei koko vihreää mainittu, mutta kuitenkin sillä on tehty noita lehtiä tuohon jakkuun. No joka tapauksessa olen sitten joskus kiikuttanut langanjämät äidille, joka on marinoinut niitä käsityökorissaan ja palautti ne nyt taas minulle. Otin nämä oikeastaan siksi, että mielessäni on pari ystävää, joita voisin ilahduttaa sinisellä tai punaisella tai sinipunaisella keittiöluutulla... ;)

Sittenpä tänään pääsin viimein kiertelemään kauppojen lanka-aleja, tai siis olemattomia alejahan ne tässä vaiheessa enää olivat, kun melkein kaikki oli jo mennyt. Reissuni osui siis tosi huonoon aikaan, sillä Oulun lanka-alet olivat just reissun aikana, eikä siellä tuhannen korvessa mitään lanka-aleja tietenkään ollut. No, eipä se mitään, tulipahan kierreltyä ja törmäsin myös Novitan uutuuslankoihin. Niistä laitan tänne kommenttia sitten, kun jossain vaiheessa ehdin tehdä sen Novita-lehtikatsauksen...

Ensin menin Raksilan Prismaan - Linnanmaan Prismassa kuulemma on jo unikko-Tennesseet loppuneet, joten en edes vaivautunut sinne, vaikka se onkin tässä meitä kaikkein lähimpänä - ja tilanne Raksilassa oli se, että Tennesseetä ei ollut, ja sitä etsimääni turkoosia Samosta oli tasan yksi kerä, joten en sitä viitsinyt ostaa, kun tarvitsin viisi kerää mielellään samaa värierää. Raksilan Prismassa oli kuitenkin niitä uutuuslankoja, joten niitä siellä jonkin aikaa hypistelin. Olin jo pois lähdössä, kun huomasin alelaarin alaosassa Hahtuvaisia alennuksessa -30% eli 2,03 e, ja sitten piti ihan mennä tarkistamaan uudesta Novitasta, että poistuuko se turkoosi Hahtuvainen tosiaankin, ja niinhän se poistuu valikoimista. Joten:


Tätähän ei lasketa lankaostokseksi. :) Piti vain ottaa lempiväriäni mukaan nyt, kun sitä vielä oli ja halavalla. :) Tosin joku saattaa nähdä tässä lankaa. Edellyttäen, että saan sen rukin sieltä äidin vintiltä. ;) Ja minähän saan, ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti ennemmin. :) Saattaisin sitten näillä Hahtuvaisilla ensin vähän harjoitella kehräämistä, tai siis enhän minä aio edes harjoitella, vaan ajattelin onnistua ensiyrittämällä. ;)

No niin, sellainen oli kuitenkin Raksilan Prisman saalis. Sitten kävin siinä vieressä Citymarketissa, jossa ei oltu lanka-alesta kuultukaan, eikä siellä kyllä ollutkaan vanhoja lankoja, vaan ihan vain uutuuksia. Mihin ne laittavat ne poistuneet langat, ei kait ne kaikki ole ehtineet vielä mennä alekorista? No, meninpä sitten vielä siihen viereiseen Euromarketiin, jossa oli jotain alelankoja, ja olisi ollut sitä turkoosia Samostakin kahdella eurolla, mutta sehän on enemmän, mitä Samos maksaa Halpa-Hallissa normaalihintaisena, joten heikun keikun Euromarketille! ;)

Sitten pyöräilin keskustaan, jossa kävin syömässä ja pikaisesti myös Anttilan lankahyllyillä, josta en ostanut mitään. Ja alkoi olla vähän kiirekin, kun oli keskustassa sovittu tapaaminen. Sen jälkeen pyöräilin Limingantulliin, ja sielläkin sitten Prismaan. Ja kas kas, siellä olikin vielä Novitan vanhoja kevätlankoja, ja näkyi olevan viimevuotisia syksylankojakin, eikä alennuksista tietoakaan! Eikä ollut uutuuksia näkyvissä. Aika mielenkiintoista, että toisissa Prismoissa samassa kaupungissa on lanka-ale ja uutuudet hyllyissä, ja toisissa myydään vaan vanhaa tavaraa normaalihinnoilla, eikä oteta uutta sisään. No se oli sitten lyhyt reissu, tyhjin käsin marssin ulos ja tien toiselle puolelle Kärkkäiselle.


Totesin, että koska unikko-Tennesseetä ei enää näytä löytyvän mistään alehintaan (enkä taatusti enää kierrä tämän useampaa paikkaa), niin ostetaan Kärkkäiseltä normaalihinnalla, joka ei sekään mikään paha ole, etenkin kun tarve oli vain tämä kolme kerää. Näistä tulee toppi, jonka ohje muistaakseni oli tämän vuoden kesä-Novitassa, vai olikohan kevät-Novita. No, toppi kummiskin. :)


Sitten näistä Nalleista tiesinkin, että jostain nämä ostan normaalihinnalla, joten päätin ostaa ne Kärkkäiseltä. Väreistä voitte päätelläkin, että näistä ei ole tulossa mitään ainakaan minulle, eivät ole yhtään mua. ;) Mutta näillä olisi vähän kiire päästä puikoille, toisaalta en ole aiemmin uskaltanut edes lankoja ostaa, ettei se tuo huonoa onnea. Nyt kuitenkin uskalsin jo langat ostaa, ja punainen pääsi puikoillekin. Tää on vähän niin kuin salaisuusjuttu... ehkä väreistä voi jotain arvatakin, vai voiko? :)

No sitten Kärkkäiseltä ajelin torille ostamaan mustikoita - olisin halunnut ostaa vadelmiakin, kun näin niitä myytävän Raksilan markettien edessä, mutta halusin ostaa marjani torilta, vaan sielläpä ei vadelmia ollutkaan, pöh pöh! Mansikoita kyllä kauppasivat, mutta minä kavahdin heti, että ei ei ei ei mansikkaa missään nimessä! ;) Mutta mustikkaa otin toki. Sitten vielä polkaisin Tuiraan, koska odotin erästä pakettia, mutta koska en ollut vielä saanut vahvistusta paketin saapumisesta, menin kuluttamaan aikaani Pelastusarmeijan kirppikselle. Sieltä en kuitenkaan ehtinyt ostaa mitään, kun kännykkä piippasi ja Posti ilmoitti pakettini saapuneen. :) Ja ei kun nopsasti Postiin hakemaan pakettia, joka olikin iso ja painava! Onneksi sain sen jotenkin kuljetettua tarakalla lasten turvaistuimessa. Oli tarkoitus käydä vielä Lidlissäkin, mutta en alkanut sen pakettini kanssa pysähtymään enää minnekään, joten kotiin vaan!

Mihin unohtuivat Samokset? Eikös nekin olleet ostoslistallani? No, jätin ne tarkoituksella ostamatta tällä reissulla, sillä miksi turhaan lähteä merta edemmäs kalaan. :) Sillä kun sitten kävin vielä myöhemmin iltapäivällä kuopuksen kanssa Halpa-Hallissa ruokaostoksilla, niin sieltähän ne viisi Samos-kerääni löytyivät:


Näistäkin tulee toppi. Olikohan malli vuoden takaisesta Novitasta, kevät- tai kesänumerosta. Vai peräti tämänvuotisesta... jostain Novitasta kuitenkin. :)

Ja nämä olivat sitten viimeiset langat, jotka ostan tai otan vastaan tänä vuonna! Eli tästä alkaa langanosto ja -vastaanottamislakko, joka kestää ainakin 31.12.2009 saakka. Tiedoksi vain kaikille niille, jotka ovat ajatelleet yllättää minut iloisesti pehmeällä paketilla. ;) Että en ota vastaan lankaa, sori! :) Äärimmäisen akuuteissa tarpeissa voin harkita poikkeuksen tekemistä, mutta se edellyttää sitä, että lankaa on myös kulunut, jotta pääsen siihen tavoittelemaani -10 kilon lankalaihdutukseen vuoden loppuun mennessä. Siihen on vielä matkaa aika lailla...

Niin ja se iso ja painava paketti... :) Tosiaan, haluatteko tietää siitäkin jotain? Selvä, kerron siitä sitten seuraavassa tai sitä seuraavassa postauksessa! ;) Pidetään vähän jännitystä yllä. :D Minulla on itseasiassa bloggaamatta vielä eräs toinenkin paketti, joka on tullut aikoja sitten ja avattukin, joten olisikohan huomenna sitten blogitekstien aiheena postista saapuneet jutut. :)

Siihen saakka näkemiin ja kuulemiin!

3 kommenttia:

 1. Hyvä, kun löysit lankaa =) Tsemppiä alkaneeseen langanosto- ja langanvastaanottolakkoon ;)

  VastaaPoista
 2. Lankakierroksesi kuullostaa kovin tutulta. Minäkin olen Turussa kierrellyt ja ihmetellyt kauppojen erilaisia käytäntöjä. Ja todellakin nopeat näköjään syövät hitaat aleissa.
  Onnea lankalaihdutukseen! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea matkaan lankalaihiksen kanssa. Eivät kai ne paketit sisältäneet lisää sitä ihanaa....lankaa?

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)