Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 17, 2009

Mi(n)ttumaari


Minä avaan syömmeni selälleen ja annan päivän paistaa.


Minä tahdon kylpeä joka veen...


... ja joka marjan maistaa.


Minun mielessäni on juhannus...


... ja juhla ja mittumaari.


Ja jos minä illoin itkenkin...


... on siellä sateenkaari.

Vaikkei minun kalenteriini juhannus eli mittumaari sisällykään, olen aikoinaan tämän Lauri Ikosen (muistaakseni) säveltämän Juhannus-laulun laulanut vuosinäytteessä, taisi olla keväällä -97, ja kun kerran olen laulun sanat opetellut ulkoa, niin siellä muistissa ne pysyvät. :) En kyllä muista sanoittajaa, ja kun en ole kotona, niin en voi asiaa tarkistaakaan. Google saattaisi kyllä muistaa. ;)

Minttumaarin neulomisosuus valmistui viime yönä. Sama juttu kun yleensäkin, kun neule on loppusuoralla, että en malta lopettaa, vaan valvoin puoli kahteen, jotta sain huivin valmiiksi. :) Aamulla päättelin langanpäät ja pistin pingottumaan. Yleensä kyllä höyrytän huivitkin, mutta Minttumaarin ohjeessa luki, että pitää olla tarkkana ja mittanauhan kanssa pingottaa että tulee symmetrinen, niin ajattelin sitten kokeilla pingottamista. Kun mummolassa kuitenkin on noita huoneita niin, että saapi lapsilta piiloon huivinpingotukset. :)

Lopulliset kuvat ja muut Minttumaarista tulee sitten joskus ensi viikolla, kun ollaan kotona. Ensinnäkin siksi, että täällä ei ole kummoisempaa vaakaa kuin Salen hedelmävaaka, joten punnitaan langankulutus vasta kotona. Ja muutenkin, en varmaankaan tässä ehdi enää blogata ennen kotiintuloa, hyvä jos ehditään tällä vielä Minttumaarista kuvat ottaa, kunhan saan sen tuolta meidän petauspatjasta irti. Ennen ensi yötä sen olisi syytä tapahtua, jos meinataan mennä nukkumaan sen petarin päälle. :)


Huomenna lähdemme sitten Keski-Suomeen, jossa on kummitytön rippijuhlat sunnuntaina. Sunnuntai-iltana takaisin vielä mummolaan yhdeksi yöksi ja maanantain kotiin. Bloggausta voipi sitten odotella ehkä tiistaina aikaisintaan. Olen kyllä laittanut yhden bloggauksen tulemaan tänne ajastuksella, sen pitäisi pompsahtaa tänne sunnuntaina klo 14, mutta jos Bloggerin ajastin taas temppuilee, niin laitan sen manuaalisesti tänne maanantaiaamuna, kun kuitenkin silloin vielä tulen koneelle junalippuja ostamaan. Mutta reaaliaikaista päivitystä sitten vasta joskus, kun olen omalla koneella. Kommenteissa on kaipailtu jo Novita-lehtikatsaustakin, mutta ensinnäkään en ole vielä nähnyt koko lehteä, vaikka on se kuulemma maanantaina meille tullut. Ja toisekseen Novitan selaaminen ja lehtikatsauksen tekeminen ei ole minun tehtävälistallani ihan ensimmäisenä sen jälkeen, kun pääsen kotiin. ;) Että jos sitten vaikka ensi viikolla joskus loppuviikosta ehdin sen katsauksen tekemään. :)

Mutta sitä ennen katsastetaan uutta Ullaa! :) Pikasilmäyksellä kivalta näyttivät Jääkukka-huivi, Saniaispolku-sukat, Adalmiina-pipo, Aatos-pipo, Mutkia matkassa -sukat, ja jos minulla olisi vielä liinavauva, niin tykkäisin Vapaamatkustajan kantosuojuksesta. :) Seija P:n Pellavapolku-huiville vielä onnitteluja kansikuvaksi pääsyn johdosta! :)

Nyt nämä lähteävät käymään Karkkipajalla! :) Hoksattiin, että jos meinataan ehtiä isille tuliaiskarkit ostaa, niin tänään on viimeinen mahdollisuus...

5 kommenttia:

 1. Eiköhän se ole Eino Leinoa

  Mukavaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Minttumaarista tulee kaunis, kiitos onnitteluista.

  VastaaPoista
 3. Kaunis Mittumaari. Wool-lanka näyttää sopivan hyvin tuohon malliin

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja kaunis huivi ja joo, Eino Leinon sanoitus tuossa runossa on!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)