Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2009

Tunika vai toppi?

Nyt on valmiina se tunika, jota olen tässä pitkään ja hartaasti virkkaillut ohkaisesta langasta. Tai siis tunikasta olen puhunut koko tämän työvaiheen ajan, koska sillä nimellä sitä kutsuttiin mallissa. Mutta aloin sitten miettiä, että onko tuo sittenkään tunika, koska eikös tunikat yleensä ole sellaisia lanteille ulottuvia? Eikä minusta tuon "tunikan" mallikuvassakaan se helma nyt ollut ainakaan lanteita peittävä, ja jokseenkin samankokoisen itsekin sain aikaan, kun ohjetta noudatin. Että minusta tuo kuitenkin on enemmän toppi. Voisihan siihen tietysti virkata vielä kerroksen tai pari helmaan lisää, jos siitä tunikan haluaa, mutta tykkään tuosta tuollaisenakin, joten mitä väliä sillä, miksi sitä vaatekappaletta nimittää. ;) Olkoon sitten tunika tai toppi tai toppitunika tai tunikatoppi (näitä nimityksiä on hauska muuten lueskella vaikkapa vaatemainoksista, että millä nimellä kauppa päättää mitäkin rättiään kutsua...).

Virkattu palatunika/toppi
Tehty ajalla: 23.3.-15.4.2009
Malli: Novita Kesä 2006 nro 43
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Kotiväki vihreä (381)
Langankulutus: 151 g
Virkkuukoukku: 2 mm
Koko: S/M
Muuta: 160 palaa tähän näitä tuli. :) Ohjeen mukaan tämän pitäisi olla tunika, mutta minusta tämä on toppi. Tykkään silti. :)


Tämä vaatekappale on sikäli jännän mallinen, että tämä on vain tällainen "laatikko". Ei mitään pääntien tai kädentien muotoiluja, eli periaatteessa sekä etu- että takakappale ovat 8x10 kokoisia suorakaiteita. Joskin tässähän koko ajan virkatessa yhdistettiin palaset ulommalla kerroksella yhteen, niin työ eteni pyörönä kainaloihin saakka (16 palaa/kerros ja kainaloihin saakka on 7 kerrosta), ja sitten etu- ja takakappaleet tehtiin erikseen. Ohjeessa luki, että lopuksi virkataan olkasaumat kiinni, mutta minä oikaisin siinä siten, että virkkasin vain ne olan palaset kiinni etukappaleesta takakappaleeseen. Tai siis eihän tuossa tiedä, kumpi on etu- ja kumpi takakappale, kun molemmat ovat ihan samanlaisia. Käytössä etupuolen tietysti tunnistaa siitä, että siitä voi lukea viikon ruokalistan... ;)

Kun tämä pääsi koukulta, enkä ollut vielä silittänyt, niin ajattelin että tästä saa joku minua pienempi itselleen kivan napapaidan. ;) Eli kovin pieneltä näytti kaikin puolin. Mutta kun sitten silitin, niin kummasti ne palaset siitä alkoivat suurentua, ja ihan itselleni sopiva tästä tuli. :) Tuota pääntietä myös vähän jännitin, että sopiiko se ollenkaan minulle, kun se menee tuolla lailla kurkkuun kiinni. Mutta kun tämän kanssa joka tapauksessa pitää olla alla toinen toppi, niin ei tuo ylös ulottuva kaula-aukko ollenkaan haittaa, kun tuo on noinkin paljon läpinäkyvä, ja se kaula-aukon muoto tavallaan määrittyy sen alemman topin mukaan. Tai sillä lailla minun silmäni sen hahmottaa. :) Tällä hetkellä tuntuu, että ehdottomasti tämä menee käyttöön, mutta tuleva kesähän sen näyttää, miten paljon tätä tarvitaan. :)Koska toppi on vihreä ja virkattu, se menee sekä Project Spectrumiin että Virkkausringin Kevätsoppaan. :)

9 kommenttia:

 1. Hieno tuli topista/tunikasta/toppitunikasta/tunikatopista. Itse luokittelisin tuon lähinnä topiksi. Väri on kaunis ja äkkiä sinä sen pykäsit. Ja kuvaa katsellessa tuli taas muistutettu itseään siitä mihin pitäisi pyrkiä eli nämä omistamani arvokkaat läskit vyötäröltä. Vielä kerkeää kesäksi ihmeitä tekemään. No joo. Vaan on kait se taas alettava niuhottamaan, kun "vähän" repsahti kaverin menetyksen myötä... No sallinnettakoon. Mutta nyt ne paprikat uunista.

  VastaaPoista
 2. Hauska siitän tuli, mikä sitten liekään nimeltään! ;) Voi pitää vaikka myös bikinien tai uimapuvun päällä, jos haluaa uimarannala vähän lisää suojaa. Väri taitaa muuten olla samaa, josta taannoin virkkasin ne pari lapsen rimssulakkia.

  VastaaPoista
 3. Onpa sen nimi kunpi tahansa niin kaunis se on kuitenkin, niin siro ja jotenkin herkkä.

  VastaaPoista
 4. Vitsi kun kiva toppi. Tahtoo kanssa jonkun tuon tapaisen.

  VastaaPoista
 5. Hieno vaate. Kateutta ilmassa, koska en osaa itse virkata.

  Vaatekauppojen käyttämät nimitykset, hmmmm. 'pukeutumispaita' on mielestäni yksi parhaimmista. Ja minun mielestäni 'kuosi' tarkoittaa mallia, johon kangas on kudottu, ei pelkkää painettua kuviota.

  VastaaPoista
 6. Olen harkinnut tuota samaa tunikaa omallekin to-do -listalleni. Ei vaan ole vielä kävellyt vastaan oikeaa väriä oikean paksuisessa langassa. Haluan suklaanruskean, ja sitä väriä Kotiväessä ei ole. :(

  Kiitos ristipistolistamuistutuksesta, käynpä liittymässä! :)

  VastaaPoista
 7. Kiva toppihan tuosta tuli! Näyttää istuvan sinulle tosi hyvin. Toivotaan,että lämmin kesä tulee ja on näille muillekin vaatteille käyttöä kuin pitkähihaisille!

  VastaaPoista
 8. Kiva toppi! (Tunika on todella jotain pidempää.) Malli on aivan ihana, ja käyttämäsi lanka myös!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)