Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Lauantain juttusia

Nyt on olo ja mieli ehkä vähän parempi mitä tässä viime aikoina on ollut. En nyt tänäänkään ole ehtinyt käsitöitä tekemään, mutta eiköhän siihen taas virtaa tule. Toivottavasti. ;)

Virtaa sain itselleni ainakin lisää siitä, että tein jotain sellaista, mitä en ole aikoihin tehnyt. Nimittäin kävin kaupungilla shoppaamassa lauantaina! :D Tajusin vain siellä ollessani, että en muista, milloin viimeksi olisin nimenomaan lauantaina käynyt kaupungilla. Vissiin aika moni muu siellä ruukaa lauantaisin käydä, koska siellä oli hivenen enemmän väkeä mitä yleensä. ;) Minä jos kaupungilla asioin, niin yleensä ajankohta on joku arkiaamupäivä, jolloin saa aika lailla rauhassa liikkua ja hoitaa asioitaan. Joskus joulun alla taisin käydä sunnuntaina kaupungilla neuletapaamisreissun aikaan, mutta lauantaishoppailusta ei ole mitään muistikuvaa. No, tulipahan sekin nyt koettua. ;)

Minullahan oli ihan selkeä suunnitelmakin olemassa, että mitä siellä kaupungilla teen, missä käyn ja mitä ostan. Ensinnäkin pari lahjaa oli aikomus käydä ostamassa. Sitten kohteena oli Sinooperin Tilda-päivä, jossa eräs pistelyä, tildailua ja kaikkea muutakin käsityötä harrastava ystävä oli Tilda-ompeluksiaan esittelemässä. Eli tarkoitus oli ihan vain käydä häntä moikkaamassa, ja koska huhujen mukaan samansuuntaisia aikeita oli muutamalla muullakin Oupsin naisella, niin sieltä Sinooperista oli suunnitelmat suunnata kokoontumisajokahveille. Ja kahvien jälkeen tarkoitus oli käydä vielä hakemassa margariinipaketti KKK-kaupasta, kun en eilen muistanut ostaa. Kotona lupasin olla seuraavaan ruokaan mennessä eli viideltä.

Eli hyvä suunnitelma. :) Ihan hyvä oli toteutuskin ainakin osittain... ;) No niitä lahjoja menin ostamaan käsityöliikkeeseen, ja sainkin ostettua. Mutta kun ei ollut ihan tarkasti mietittynä, että mitä se lahja oikein on, niin siellä Somikissa aikani sitten kiertelin, ihmettelin, hypistelin - ja löysin lahjan. Mutta löysin sitten jotain muutakin:


Hupsista! Tämä ei kuulunut suunnitelmaani... Yleensä olen todella hillitty ja hallittu lankaostoksissani, ja ostan vain sitä, mitä olen etukäteen suunnitellutkin, mutta tämä oli niin ihanan värinen kerä, että halusin tämän. Tai siis se halusi minut. ;) Halusimme toisemme. :)

En ehkä raaski tästä vielä mitään neuloa, mutta muistin tuosta kerästä, että minulla on jossain täällä kotona jotain vihreää sukkalankaa, josta kyllä voisin sukat kutaista Spectrumin väreissä, joten jos satun sen kerän löytämään, niin sellainen neuletyö voisi nyt palauttaa intoni käsitöihin. :)

Kirjakaupassa pyörähdin niin ikään lahja-asioilla, eikä sieltä tarttunut onneksi mitään ylimääräistä matkaan. Se osio meni ihan suunnitelmien mukaisesti siis, hyvä! :) Sinooperista oli tarkoituksenani ostaa ääriviivatarroja, koska ne ovat meillä jostain syystä päässeet hupenemaan. Tykkään kyllä itsekin niitä käyttää vähäisissä korttiräpellyksissäni, mutta esikoisella on korttiaskarteluissaan aika runsaanpuoleinen tyyli ainakin noiden ääriviivatarrojen käytön suhteen, joten pakko oli vähän hankkia lisää. No, niitä löytyi. :) Ja sitten se Sinooperissa käynnin päätarkoitus istuikin siellä pöydän takana Tildojensa kanssa. Ihan kohteliaisuuden vuoksi yritin ainakin vähän näyttää kiinnostuneelta ja ihmetellä niitä Tildoja ja materiaaleja. ;) Onhan ne Tilda-jutut jotkut ihan kivojakin, ainakin puput ja lampaat ja sellaiset, mutta niin kauan kuin tildailu tarkoittaa samaa kuin koneompelu ja askartelu, niin minä en siihen hurahda. ;)

Mutta jossain vaiheessa vissiin aloin lämmetä Tildoille siinä niiden ympärillä pyöriessäni. Vihreät Tilda-kankaat nimittäin miellyttivät silmääni - olen aiemmin nähnyt vain niitä punaisia, ruskeita ja vaaleanpunaisia, jotka eivät kauheasti ole sytyttäneet, mutta vihreät näyttivät tosi raikkailta. :) Huomasin muuten, että minullahan onkin kaapissani jo yhtä Tilda-kangasta, en vain sitä ole tiennyt Tildaksi, kun olen saanut sen vaihdossa... mietin vain niitä Sinooperin kankaita katsellessani, että mitäs tuttua tässä yhdessä ruusukankaassa onkaan... ;) Sinne oli sitten joku mennyt tekemään kangaskasseja Tilda-kankaista, ja kun minä olen kangaskasseihin heikkona, niin seuraavaksi aloin pyöriä entistä enemmän niiden Tilda-kankaiden ympärillä, ja sitä pyörimistä siinä sitten jonkun tovin ajan jatkuikin... itseasiassa ihan kaupan sulkemisaikaan saakka. ;) Kun en millään saanut laskettua, paljonko kangasta tarvitaan, jos ompelee sellaisen yhden kauppakassin, johon tulee vuori... :D Onneksi sain vähän apua muilta paikalle jossain vaiheessa ilmestyneiltä oupsilaisilta. Tai no, onneksi ja onneksi... ;)


... siis voitteko kuvitella, että menin ostamaan KANGASTA, mikä tarkoittaa samaa kuin OMPELU?!!! Mitä mahtoi päässä liikkua tuona hetkenä? Ei varmasti mitään... Luvassa siis pahantuulisia postauksia jatkossa, kun alan sählätä ompelukoneen kanssa. Tarkoitus on ommella ihan vain suoraa saumaa, mutta johan ne minun saumani jo tiedetään. ;)

Tästä eteenpäin päivä jatkuikin suunnitellusti kahvittelun merkeissä, tai siis minulla ainakin mehuttelun merkeissä. Ja kävin sen margariinipaketinkin ostamassa, ja vähän muutakin. Kotona en ollut kyllä vielä viideltä, vaan lähempänä kuutta vasta, mutta muuten meni melko hyvin. Yritän noita heräteostoksiani ajatella niin, että ne saattavat tuoda vähän piristystä tähän alavireeseen, ja oikeastaan nyt jo tunnen ihan vähän sellaista pientä kutinaa alkaa taas tekemään jotain käsilläni. :) Hyvä juttu! :)

Huomenna sitten uudestaan kaupungille neuletapaamiseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)