Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Kirjekuori :)

Violariumin kirjekuorikilpailussa on nyt julkistettu tulokset, ja varmaan moni teistä on käynyt kurkkaamassa, miten siinä kävi. Itsekin taistelin illalla unta vastaan, jotta voin vielä tiistai-illan puolella käydä kurkkimassa tulokset. ;) Ja itse asiassa kirjoitan tätä tekstiä myöhään tiistai-iltana - tai oikeastaan olen kirjoittanut suuren osan tekstistä ja ladannut kuvat jo puolitoista kuukautta sitten siinä vaiheessa, kun kirjekuoreni valmistui - mutta koska menin edellisessä postauksessa lupaamaan, että tulen näyttämään kuoreni "huomenna", niin pysyn sanassani, joten ajastan tämän tulemaan keskiviikkoaamuna. :)

Ensin vähän siitä kirjekuorestani... :)

Kirjekuori oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa lajissaan, jonka olen tehnyt, joten ihan tyhjästä tähän kisaan ponnistin. Monenlaista mutkaa sen tekemiseen mahtui: milloin oli vääränväristä lankaa käsissä, milloin tehty jälki näytti ihan kamalalta, milloin sitten ompelukone teki työstä täyden mörvelön. En muista, milloin olisin purkanut niin paljon kuin tämän työn kanssa! Mutta vaikka itku meinasi tulla, ja tulikin, monta kertaa, niin onneksi pienet virheet saattoi peittää kaikenlaisella. Loppuvaiheessa kiitin Nappi-Kikkaa ja itseäni siitä, että kyseisessä putiikissa vieraillessani en osannut oikein päättää, mitä kaikkea ostaisin, joten otin vähän kaikenlaista tyyliin "metri tuota" ja "vaikka metri tuotakin". ;) Niillä pienillä jutuilla sain kirjekuoren viimeisteltyä sellaiseksi, että olin suht' tyytyväinen lopputulokseen.

Aihe kirjekuoreen oli täysin vapaa, mikä tietysti synnytti runsaudenpulan. Mutta päätin sitten lähteä liikkeelle postimerkistä, sillä halusin kuoreen liimattavan postimerkinkin liittyvän itse aiheeseen. Niinpä marssin ihan ensimmäisenä postitoimistoon ja valikoin sieltä vähän kaikenlaisia merkkejä, josko niistä vaikka syntyisi jotain ideaa. Olin jo maksamassa, kun yhtäkkiä kysäisin, että ei teillä ruusuaiheisia merkkejä olisi. Ja olihan heillä siellä "tiskin alla", eli ihan oikein muistelin, että sellaisia on joskus ollut myynnissä, mutta eivät olleet ihan uutuusmerkkejä, joten siksi eivät olleet esillä. Kun sain ostettua vielä arkillisen noita ruusumerkkejä, niin siinä postin tiskillä löin lukkoon aihevalintani. Olin nimittäin vähän sillä silmällä katsellut yhtä kirsikanpunaista pellavaa ja ruusukuvioista Tilda-puuvillakangasta... ;)

Ja sitten sitä pellavaa pyöriteltiin kotona käsissä, kun kangaspala oli suhteellisen pieni, että mitenkäs siitä nyt saisi jotain ihanaa aikaan. Sitten leikkelin paperista kaavoja ja sommittelin niitä kankaalle. Muoto alkoi hahmottua mielessäni, ja paperin kanssa taas kokeilin, että miten se käytännössä muokattaisiin kirjekuoreksi. Suunnitteluvaihe kesti oikeastaan melkein kaksi kuukautta, kun siinä oli kaikenmaailman hamsterikuukaudet välissä, jolloin en pistellyt lainkaan. Eli aikaa miettimiseen kyllä oli, jolloin toteutus olisi ehkä pitänyt olla vähän helpompaakin. Ja kyllä se lopputulos oli sitten aika lähellä sitä, mitä ajattelin. :)

Nyt viimein niitä kuvia. :) Tässä kirjekuoreni, aiheena "Ystävyys":

Kirjekuori
Tehty ajalla: 5.-21.3.2009
Mallit: Aakkoset sanassa "Violarium": Valerie Lejeure: Répertoire des Alphabets, malli nro 15, paitsi V on sydämenmallinen, se on ihan omasta päästä. Osoitteen aakkoset myös omasta päästäni. Sisällä olevan runon aakkosten malli: Maria Kelly: 1000 Great Cross-Stitch Designs. Ruusut kannessa: Dianan Kirjontamallit 1/2009. Sisällä olevat ruusut: Cross Stitch Card Shop issue 52 "With Love". Sisällä olevien ruusujen lehtien idea: Cross Stitcher issue 196, jota muokattu itse tähän sopivaksi. Takana oleva enkeli: Agnès Delege-Calvet & Anne Sohier-Fournel: Anges, malli nro 17.
Kangas: 40 ct Peripherian käsinvärjätty pellava, väri kirsikka + vuorikankaana ruusukuvioinen Tilda-puuvilla
Langat: Profilo nro:t 22, 225 ja 227 sekä pari punaista lankaa, joiden merkistä ei ole hajuakaan
Pistot: Risti- ja jälkipistoja 1 säikeellä 2 langan yli + pari solmupistoakin löytyy
Koko: Sivujen mitat n. 15 cm, korkeus sydämen alakärjestä ylös keskelle n. 13 cm
Viimeistely: No sydämen muotoiseksi tämän tein, tässä on kolme sydäntä päällekkäin ja kirjekuori muodostuu siitä. Vuorina ruusukuvioinen puuvilla. Lisäksi somisteena pitsiä, nyöriä, rusetteja, ruusukkeita. Nepparikiinnitys.
Muuta: Sisällä runo, joka peräisin täältä. Tuskaa oli tämän tekeminen, mutta lopputulos on ihan kiva. :)


Sitten tarkempia kuvia. Huomatkaahan Violarium-sanassa tuo V-kirjaimen muoto. ;)


Takana tällainen enkeli, joka ihan selvästi ajattelee ystäväänsä. Kenties häntä, jolle tämä kirjekuori on matkalla... :)


Ruusujen alle on kätkeytyneenä nepparit, jotka voidaan avata...


Ja sisältä löytyy vielä yksi sydän, jossa on viesti ystävälle. :)


Kuori näyttää avattuna näinkin ruusuiselta.


Ja toki kuoren sisällekin voi kätkeä pieniä sydämellisiä viestejä. Tässä tapauksessa sieltä löytyi sydämenmuotoinen viestilappu, jossa oli minun yhteystietoni tätä kilpailua varten. ;)


Ja se viesti ystävälle on tällainen. Tämän runon löytyminen oli todellinen aarre, se jotenkin kiteyttää kaiken sen, mitä halusin tällä kuorella viestittää.

Ystävyys on kuin kukkiva puisto,
se upeita ruusuja kasvattaa.
Ja jokaisen ystävän muisto
sydämessä ruusun hehkumaan saa.

Että sellainen kirjekuori. Ei mulla tässä sitten ollutkaan muuta sanomista tästä kuoresta...

... paitsi ai niin joo, se tuli toiseksi siinä sarjassa, jossa tuomarit valitsivat kolme parasta. :)


Voi vitsit, meinasi sydän pysähtyä, kun avasin yömyöhällä koneen, ja sähköpostiin pamahti viesti otsikolla "Onneksi olkoon Violariumista"! :) Ja kun kone vielä siinä vaiheessa vasta käynnisteli itseään, niin en saanut heti sitä sähköpostiviestiä näkyviin, sen otsikon vain, ja piti jännittää vielä vaikka kuinka pitkään, että mitä olen voittanut, onko kirjekuori pärjännyt, vai olenko voittanut äänestyksen arvonnassa. :) Ja hui kauhistus, että ihan toinen sija tuomarisarjassa! :)

Ja näin tuomarit kommentoivat kuortani (teksti kopioitu Violariumin sivuilta):

Kaunis ja erittäin omaperäinen kirjekuori. Kuoresta näkee, että tekijä on ollut innostunut. Kuori on tasapainoinen ja iloisen näköinen, tällaisen kuoren vastaanottaessaan jokainen ilahtuisi varmasti. Kaikki tässä kuoressa täydentää toistaan; kangas, pitsi, ruusut ja nauha. Pistely on toteutettu kauniisti ja sijoitettu hyvin kuoreen. Kun kuoren aukaisee, sisältä löytyy mukava yllätys - lisää pistelyä. Jopa postimerkki sopii täydellisesti kokonaisuuteen. Reunanyörin kiinnityksen hienoinen kömpelyys ei korostu, koska kokonaisuus on niin omaperäinen ja yhteensopiva.

Heh, hienoinen kömpelyys... Huomaatteko, suomalainen luonne nappaa ensimmäisenä ainoan negatiivisen asian, ja vatvoo sitä sitten monta päivää ja yötä mielessään, että pitikin olla niin kömpelö. ;) No hei, hyvä ettei tässä sentään sanota, että "ompelukoneen haukkaamat reiät eivät korostu, koska tekijä on onnistuneesti kiinnittänyt siihen kohtaan ruusukkeen"! :D

Ei kun oikeasti tätä tuomariston arvostelua oli ihana lukea, suu on ihan hevosenkengällä, eikä tätä hymyä saa nyt pyyhittyä naamaltani millään. :)

ONNEA kaikille muillekin kirjekuorikilpailussa pärjänneille - minä tykkäsin erityisesti tuosta, joka tuli tuomarikisassa kolmanneksi ja voitti yleisöäänestyksen. :) Arvasinkin, että se sijoittuu hyvin kisassa. Ja kyllä Marja ja Ritvakin ovat ehdottomasti palkintonsa ansainneet! :) Hyvä me! :)

Tää taitaa alkaa nyt ihan vähän suunnitella, mihin sitä käyttäisi voittamansa lahjakortin... ;)

Mitä parhainta keskiviikkopäivää kaikille! :)

35 kommenttia:

 1. Onnittelut kisassa menestymisestä! :) Kuori onkin oikein kaunis, ja tosiaankin kaikki osaset sopivat hyvin yhteen. Arvasin heti, että mikä noista on se sun tekemä, kun annoit niin hyvät vinkit siinä yhdessä postauksessa ja kun kuori oli Oulussa leimattu. :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Kuori on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Onnea kauniin kuoren tekemisestä=)

  Se on tooodella kaunis, miehenikin sanoi että tulee tämä kuori kisassa menestymään=)

  VastaaPoista
 4. Hurjasti onnea kisassa menestymisestä! Kuori on kyllä todella kaunis!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Aivan upea kuori, kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 6. Onnea onnea... Sinun kuoresi olikin tosi ihana!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut menestyksestä! Kuori on tosi upea! Ja olen myös ihan "livenä" päässyt sen näkemään...

  VastaaPoista
 8. <3Sydämelliset Onnittelut!<3 Kuoresi on todella kaunis!

  VastaaPoista
 9. Onnea menestyksestä! Kaunis kuori oli sinullakin! Vaatinut tosiaan "vähän" näpräämistä!

  VastaaPoista
 10. Onnittelut sijoituksesta . :)

  Kuori on ihana,,,olet uurastanut tosiaankin sen kanssa.

  VastaaPoista
 11. Onnea! Tuo kuori on tosi ihana, niin hyvin kaikki yksityiskohdat sopivat yhteen!

  VastaaPoista
 12. Onnea! Kuoresi onkin kyllä tosi hieno!

  VastaaPoista
 13. Onnea! Minusta olisit kyllä saanut voittaa, sen verran omaperäinen kuoresi oli muihin verrattuna.

  VastaaPoista
 14. Vähän arvelinkin että tämä kuori on sinun. Idea on aivan ihana. Minun pitäisi opetella tekemään kirjekuoria, mutta laiskuus tai aikapula vaivaa. Onnea kovasti erinomaisesta sijoituksesta.

  VastaaPoista
 15. Onnittelut! :) Tuossa kuoressa on ihan loistava idea tuo läppä. Ei ole ikinä käynyt mielessäkään, että noinkin vois tehdä... :)

  VastaaPoista
 16. Loistavasti suunniteltu ja toteutettu kirjekuori!! Olet ansainnut kunnon taputukset saavutuksestasi!!!!! *TAPUTTAA* :D ONNEA!!

  VastaaPoista
 17. Onneksi olkoon! Vai sinun se sydämellinen kirjekuori oli! Voinkin sitten paljastaa, että meidän pikkuneiti kävi antamassa äänensä sille :D.

  VastaaPoista
 18. Tervehdys! Arvasinhan että hyvin siinä käy. ;) Kaunis tuo kuoresi ja ajatuksella tehty! =) Onnea vielä kerran. =)

  VastaaPoista
 19. Onnea! Itse en osannut valita ja jäi äänestämättä - niin monta niin kaunista. Jotenkin ajattelin, että enkelikuori olisi ollut sinun tekemäsi.

  VastaaPoista
 20. Onnea voittajalle!!! Tuo sun kuoresi on kyllä kaunis, ja ihana idea tuo ylimääräinen läppä.

  VastaaPoista
 21. Onnea! Kuoresi on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 22. Onnittelut hienosta sijoituksesta kovassa kisassa! Kyllä on hienoa työtä ja hyvin ideoitu tuo kuoresi! =)

  VastaaPoista
 23. Onnea sylin täydeltä ! Minä näinkin kuoresi ristipistoviikonlopussa ihan livenä ja se on todella kaunis ja vaivalla tehty. Mitä sait palkinnoksi?

  VastaaPoista
 24. Onnea, onnea, Mari - mörvelöstä tuli siis mainio!

  VastaaPoista
 25. Onnittelut munki puolesta. Todella kaunis ja romanttinen kuori, ihana. Palkintonsa ansainnut tosiaan.

  VastaaPoista
 26. Kovasti paljon onnea!kuori on kyllä hieno ja omaperäinen.

  -mepudi

  VastaaPoista
 27. Onnea minultakin. Miten osaatkin ja ehdit tuollaisia värkkäillä muitten käsitöittesi lisäksi. Täällä ei valmistu mitään sanoo hän murheellisena.
  No hauskaa vappua kuitenkin.

  VastaaPoista
 28. Onneksi olkoon! Kuori on tosi nätti ja hauska tuo idea. :)

  VastaaPoista
 29. Onnea! Varmaan ihanaa vastaanottaa tieto menestyksestä. Sehän on parasta mannaa käsitöiden tekemiselle.

  VastaaPoista
 30. ONNEA!! Mahtava suoritus, ompelukoneesta huolimatta! :D

  VastaaPoista
 31. Hurjan paljon onnea! Ihan uskomattoman kuoren kyllä teit ja haasteellisen jutun itsellesi. Tosi kaunis ja hienosti toteutettu.

  VastaaPoista
 32. Onneksi olkoon vielä tätäkin kautta, ihana on tuo kuori totta tosiaan! Mukavaa viikonlopun alkua ja nähdäänpä pian :)

  VastaaPoista
 33. Onneksi olkoon! Tosiaankin aivan ihana kuori ja kekseliäs toteutus, on kyllä vaatinut värkkäämistä :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)