Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Pienelle tytölle

Viime lauantaina ystäväni synnytti tyttövauvan, ja minähän tietysti samantien aloin lahjaa miettimään. ;) Tai oikeastaan olin jo miettinytkin sen lahjan, mutta päätin odottaa vauvan syntymään asti, ennen kuin hankin lahjaan tarvikkeet. No, tieto syntymästä tuli lauantai-iltana, ja samantien klikkasin Käsityökoriin tilauksen, joka saapui tiistaina, ja jonka pistelin siltä istumalta, ja vielä siihen kaveriksi pistelin tiistai-iltana kortin. Keskiviikkoaamuna olikin lahja postin matkassa, ja perille on kuulemma saapunut. :) Se oli siis se valtaisa ristipistoinspiraatio, josta aiemmin tällä viikolla kirjoittelin. :)

Nalle-helistin
Tehty 24.3.2009
Malli: Aakkoset ja kukat DMC:n vihkosesta, joka tuli nallen mukana; kukkien lehdet omasta päästä
Kangas: 18 ct aida, oli valmiina kiinni nallessa
Langat: DMC Color Variations nro 4100, DMC Variegated nro 92
Pistot: Risti- ja jälkipistoja 2 säikeellä
Muuta: Nalle Käsityökorista, on DMC:n valmis helistin, johon saa itse kirjoa haluamansa kuvan ruokalappuun

Minulla ei oikeastaan ollut mitään käsitystä, mitä tuohon lappuun pistelisin, mutta kun nalle tuli ja sen mukana mallivihko, niin melkein siltä istumalta päätin kirjoa lappuun vauvan nimen ja muutaman kukkasen. Siinä se idea sitten syntyi tehdessä. :) Jotenkin olin muuten kuvitellut, että nalle olisi ollut vaaleanpunainen (siellä olisi ollut sitten pupuja sinisenä), mutta oikeastaan tuo keltainen oli minusta paljon kivempi. :) Onhan tuossa liukuvärjätyssä langassa sitten keltaista ja vaaleanpunaista, niin tuli "tytönvärinen". ;)

(meidän 4 v pojan lempiväri on muuten vaaleanpunainen, koska kukaan ei ole kertonut hänelle, että se on tyttöjen väri... ;) )

Kortti
Tehty: 24.3.2009
Malli: Marjorie Massey: Petits points & toile de lin
Kangas: Luonnonvalkoinen 14 ct aida
Langat: DMC Color Variations nro 4180
Pistot: Ristipistot 2 säikeellä
Viimeistely: Valmis A6-kokoinen 3-osainen korttipohja, johon laitoin pistelyn ja rusetin kiinni kaksipuoleisella teipillä. Rusetin tekaisin silkkinauhasta ja liimasin valmiin Onnea-tarran. :) Tämän huikaisevampaan suoritukseen ei näillä askartelutaidoilla kykene. ;)

Eli korttikin sitten lähti matkaan. :) Vähän tuota kortin nallea katsoin, että tulihan siitä aika erikoinen, kun tein sen liukuvärjätyllä langalla. Mallissa oli siis yksivärinen, ja ajattelin vain rohkeasti kokeilla liukuvärjätyn kanssa tekemistä. No, voi kait sitä tuollaisiakin nalleja olla... ;)

Onnittelut kohta viikon vanhalle tytölle ja vanhemmille ja sisaruksille vielä tätäkin kautta! :) Jos nyt ennätätte vauvelin hoidolta blogiani lukea. ;)

Tänäänkin olen vähän pistellyt, kun sain tänne ristipistelevän ystävän vähäksi aikaa kylään. :) Koko muu pistelevä Suomihan taitaa olla tämän viikonlopun ristipistoleirillä, joten me kaksi, jotka emme leirille osallistu (meillä vielä tissitellään ympäri vuorokauden taaperon kanssa, joten minun olisi ollut aika mahdoton lähteä), päätimme pitää pienen kahdenkeskisen ristipistotapaamisen. ;) Tai no, ei se nyt ihan kahdenkeskinen ollut, kun oli jälkikasvua ja miesväkeäkin ympärillä, mutta kummiskin. :) Tuli minun ainakin 20 pistoa tehtyä... ;) Kiitos vain perjantai-iltapäivän piristyksestä sinne naapuripitäjään! :) Ja toiseen naapuripitäjään huiskutuksia ristipistoleiriläisille, vaikka ette te siellä kummiskaan mitään blogeja ehdi lukea. ;)

Ja hyvän viikonlopun toivotukset ihan jokaiselle! :) Toivottavasti tästä viikonlopustakin tulee yhtä aurinkoinen mitä tämä viikko on ollut, niin saapi nauttia päivänvalossa käsitöiden tekemisestä. :)

7 kommenttia:

 1. Hieno helistin ja kortti! Toivottavasti 4-vuotiaasi ei muuten koskaan saakaan tietää, että vaaleanpunainen on muka tyttöjen väri, eihän se oikeasti ole vaan sopii kyllä monelle ihan aikuisellekin miehelle vallan mainiosti :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ei kaikki ole pistelemässä... Minäkin jäin kotiin, kun tuo jalka ei vielä oikein kestä...
  Ihana nallukka!
  Hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Ihana helistin =) Mietiskelin, että tekisinkö uudesta Ullasta pupun jo odottelemaan uutta pienokaista.... aivan ihanaa tulla mummoksi!! Oikein mukavaa viikonloppua, neulontarikasta sellaista!

  VastaaPoista
 4. Hyvää viikonloppua sinullekin!

  Minun kuopukseni halusi toissa kesänä rippipuvun kanssa vaaleanpunaisen paidan! Ja on sitä pitänyt sen jälkeen monta kertaa. =)

  VastaaPoista
 5. Tätäkin kautta vielä kiitokset muistamisesta Annan ja muunkin perheen puolesta!

  VastaaPoista
 6. Jälleen sinulta kaunis pistelytyö.<3

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)