Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Oon niin onnellinen :)

Hupsista, en olekaan vielä saanut mitään valmiiksi, vaikka lupasin palata linjoille sitten kun neuleeni silmukat on päätelty. Mutta en ole ollut kotona tässä edellisen ja tämän postauksen välillä, niin en ole saanut tehtyä neulettani valmiiksi. Nyt vain tuli sellainen olo, että on pakko tulla hehkuttamaan onnellista oloani tänne, vaikkei tämä kauheasti käsitöihin liitykään. Jos aamullinen postin tuoma paketti (ks. ed. postaus) piristi mieltäni, niin nyt olo on moninkertaisesti ilosempi. :)

Oikeastaan jutun juuret juontavat vähän eiliseen päivään. Minun piti nimittäin huolitella yhden ristipistokankaan reunat, jotta pääsen mahdollisimman pian pistelemään. Ja kun sen ompelukoneen kaivoin kaapista esiin, niin yritin keksiä samalla jotain muutakin ommeltavaa. Ja sitähän kyllä riitti: esikoisen collegehousujen polvet olivat kuluneet risaisiksi, joten ne piti kursia umpeen, ja korjausompelua kaipasivat myös parit esikoisen kalsarit ja omat toppahousuni (joissa on ollut reikä lahkeessa suunnilleen niin kauan kuin muistan, repesivät samana talvena kun ostin ne...). Plus että toisiin farkkuihini oli alkanut muodostua reikä toiseen polveen. Minulla on siis kahdet farkut, joita käytän vuorotellen; toiset aina pyykissä ja toiset käytössä. No, siksatin sen polvessa olevan reiänalun umpeen, mutta lopputulos oli sen verran ruma, että tuumasin niiden farkkujen kelpaavan enää kotihousuiksi. :( Vaikka töissähän ne housut lujille joutuvat, kun olen suurimman osan ajasta lattialla polvillani, mutta ei sitä nyt ihan paikatuissa farkuissa kehtaa töihin lähteä. Tuumasin sen korjausompelun jälkeen, että näinkö on edessä uusien farkkujen osto. Siinä vain on vähän sellainen ongelma, että en tahdo helposti löytää itselleni farkkuja, koska olen "standardikokoa" lyhyempi. Eli housut, jotka on mitoitettu tyyliin 36, 38, 40 jne. tai S, M, L jne., ovat aina minulle liian pitkät, samoin sellaiset tuumamitoitetut farkut, joissa on vain se leveys ilmoitettu. Okei, voisihan sitä toki kääntää lahkeet, mutten osaa sitäkään tehdä kauhean nätisti, nimittäin äitiysfarkkujen kohdalla jouduin tyytymään niihin, mitä kaupoissa sattui olemaan, eikä siitä lahkeenkäännöksestä tullut mitenkään nätin näköistä. Eikä ompelukonekaan kauheasti tykkää farkuista... ;) Mielelläni siis yritän etsiä farkut, jotka sopivat jalkaan ilman mitään kääntämisiä. D-mitoituksella olevat farkut yleensä sopivat minulle pituuden puolesta, ja sitten tietysti sellaiset, joissa vaihtelee tuumakoko myös lahkeen pituuden suhteen, eli jos sattuu 30" mittaiset farkut jostain löytymään. Niistä vain saa usein maksaa itsensä kipeäksi... Joka tapauksessa eilen sitten mietin, että pitääkö tässä lähteä farkkuostoksille - pelkkä ajatuskin kaupoissa kiertämisestä ja sopivien farkkujen etsimisestä tuntui uuvuttavalta - vai yritänkö sinnitellä kesään asti näitten kanssa.

Olinpa sitten suunnitellut käyväni tänään kirpparikierroksella. Viikonloppuna näin nimittäin lehdessä ilmoituksen, että tuohon viereiseen kaupunginosaan on avattu uusi kirppari, ja vain noin 100 metrin päähän lempparikirpparistani. Päätin käydä katsastamassa tuon uuden paikan ja samalla pyörähtää siinä toisessakin. Ja arvatkaa, mitä löysin?! :)


Niinpä. En löytänyt ainoastaan farkkuja, vaan KOLMET farkut! :) Kaikki just mulle sopivia, ja näistä kahdet ihan aidot Levikset! :) Ovat muuten elämäni ensimmäiset Levikset, hintaa 3 e/kpl. Ja nuo ei-Levikset olivat 2 e. Leviksissä tosiaan on just se 30" lahkeen mitta, ja leveys myös ihan mun kokoani. Ja ne kolmannetkin ovat kuin minulle mittatilaustyönä tehdyt. Olin aivan ällikällä lyöty, kun eilen viimeksi valitin, että on hankala löytää sopivia farkkuja. :) Löysin vielä täysin käyttämättömän farkkuhameenkin kolmella eurolla; sen ostin ihan vain siksi, kun mies sanoi eilen, että minun pitäisi käyttää hameita, kun niistä ei voi mennä polvet puhki. :D Nyt ei kyllä tarvitse lähteä housuostoksille moneen vuoteen - kaikki nämä housut ovat huomattavasti paremmassa kunnossa, mitä ne, mitkä itselläni on tällä hetkellä kaapissa ja käytössä. Että on jo syytäkin olla onnellinen. :) Kirppikset on ihania!!! :)

Eikä siinä vielä kaikki. ;)


En voinut vastustaa tätä mattoa. :) Gerbera on lempikukkani, ja kuten olette varmasti huomanneet, meidän kodissa on aika paljon oranssia sisustuksessa. :) Tämä matto tosin päätyi toistaiseksi rumpujen alle, kun isäntä on kaipaillut siihen mattoa, mutta jos jossain vaiheessa löydämme siihen jonkun vähän paksumman maton, niin tälle kukkamatolle löytyy kyllä varmasti muualtakin paikka meidän kodistamme. Isäntäkin tykkäsi, sanoi tämän olevan inspiroivan värinen. :) Tällä oli hintaa kolmisen euroa, että ei paha. :)

Eikä siinäkään vielä kaikki. ;)


Tosi paljon vanhoja Novitoja löytyi sieltä uudelta kirppikseltä. Tosin monet olivat ihan tositosi vanhoja, tyyliin 80-90-luvulta, ja täynnä Irene Usvasalo -tyylin neuleita (= yäk ;) ). Jäivät edelleen odottamaan ottajaansa. ;) Mutta tämän Novitan 1/1999 otin matkaani. Tutunnäköinen lehti, on ollut minulla joskus lainassakin, koska olen ottanut tästä itselleni vauvaneuleohjeista kopioita. Nytpä on kuitenkin koko lehti itselläni - näissä 90-luvun lopun Novitoissa on nimittäin tosi kivoja ajattomia ohjeita, mutta aikanaan ostin yleensä irtonumeroina vain noita Novitan syys- ja talvilehtiä, kun neulomiseni oli keskittynyt lähinnä villaneuleisiin, niin on jäänyt sitten silloin nämä keväisemmät lehdet hankkimatta. Hyvä, että näitäkin vielä kirppareilta löytyy. :)

Eikä siinäkään vielä kaikki. ;)


Kotimatkalla kävin ruokaostoksilla, kuten kuvasta näkyy. ;) Hoksasin tässä vain, että nämä Halpa-Hallista ostamani langat taisivat maksaa yhtä paljon tai enemmänkin, mitä nuo kirppariostokseni yhteensä... Mutta nämä ostin kyllä tarpeeseen ja ihan suunnitellusti! Huopasesta aion tehdä itselleni lapaset, ja 7 veljekset päätyvät kotiimme patalapuiksi. Olenhan minä yrittänyt tässä jonkinlaista langanostolakkoa pitää, kun aikomuksenani on tämän vuoden aikana saada lankavarastoani 10 kiloa pienemmäksi. Mutta jos kahden ensimmäisen kuukauden aikana lankavarastooni on tullut liki neljän kilon lovi, niin kyllä siinä on vara välillä puoli kiloa uuttakin lankaa ostaa. Etenkin, kun tarkoitus on ottaa nämä tämän päivän ostokset mahdollisimman pian puikoille/koukulle. :)

Nyt vielä yritän tässä saada nuo loput parisataa silmukkaa pääteltyä, niin jospa niitä uuden huivin kuviakin olisi pian näytettävänä...

5 kommenttia:

  1. Wau, ei ihme jos hehkutat. Farkkuostoksilla pitäisi käydä mutten taida raskita. Ja sieltä kirppikseltä taidan minäkin ekana niitä kurkkia. Hyvät löydöt teit kaikkinensa, ei voi kun onnitella! Täällä meinataan alkaa sairastamaan ja sekös ottaa päähän.

    VastaaPoista
  2. Katsoin pikaisesti että "vau onpas Novita uudistanut itseään" eli ihan modernista käy tuo kymmenen vuotta vanhan lehden kansi! Näyttääkö se modernimmalta kuin nykyiset lehdet?

    VastaaPoista
  3. Vitsi pitää kyllä mennä kattomaan sitä kirppistä. Minä jotenkin ajattelin, että onkohan alppistore vain vaihtanut nimeään (heh, älykästä). Itse en oikein ole ihastunut alppikirppikseen, jotenkin liian ahdas ja liikaa uutta halppiskamaa myynnissä ja etenkin lastenvaatteiden hinnat ovat liian korkeita, mutta kait sielläkin pitäisi käydä useammin ja hartaammin niin saattais löytää jotain. Ite olen enemmän ihastunut siihen kodin1 lähellä olevaan kirppikseen, mutta siellä taas ongema on se, että pöytiä on jo ihan liikaa. Jos meinaa edes jollain lailla käydä kaikki läpi niin aikaa vierähtää parikin tuntia (plus puolituntia kassalle jonottaessa). Mutta monesti löytää kyllä kivoja lasten vaatteita.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut mahtavista löydöistä!!

    VastaaPoista
  5. Hih, meillä on kaksikin noita gerbera-mattoja!! Itse asiassa toinen niistä on tässä missä istun, työtuolin alla tietsikan luona.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)