Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

No se nuttu

Sainhan minä eilen illalla valmiiksi ensimmäisen nuttuni Etiopiaan. Oli tarkoitus blogata siitä mahdollisimman pian, mutta inspiroiduin tekemään tänään vähän muuta, ja nytkin piti oikein pakottaa laittamaan vähäksi aikaa se vähän muuta pois, että saan sen nutun tänne laitetuksi. :)

Etiopialaisnuttu
Tehty ajalla: 18.-23.3.2009
Malli: "Etiopialaisnuttu" Nurin narin -blogista
Suunnittelija: Pirkko Tuppurainen; ohje pyöröneuleena Ixulta
Lanka: Novita Wool vihreä (381) ja Novita Nalle Colori kirjava (832)
Langankulutus: 80 g (Nallea 11 g ja Woolia 69 g)
Puikot: 3 mm pyöröt
Koko: Monenkokoiselle vauvalle
Muuta: Tein siis pyörönä, mutta en tehnyt 3 puikon päättelyä, vaan ompelin olkasaumat "perinteisesti" yhteen. Raidoitus tuli sen mukaan, miten oli tuota Nalle Coloria jäljellä; sitä jäi ehkä 10 cm pätkä jäljelle. :)

Erasto pääsi esittelemään nuttua kuvaan. :) Vaikka Erastolle nuttu onkin vähän pieni, sillä Erastohan ei ole mikään vastasyntynyt, vaan kooltaan noin 3-4 kk vauvan ikäinen. Kuitenkin nuttu mahtuu hänelle päälle, ja vastasyntyneelle saattaa olla aika väljäkin, eli nuo nutut tullevat olemaan aika pitkäikäisiä, kun tuo malli antaa myöten vauvan kasvaessakin. Ajattelin kuitenkin kuvata nutun Eraston päällä siksi, että nyt voimme hahmottaa suunnilleen, miltä se tulee näyttämään afrikkalaisen vauvan päällä. :) Erastohan on kylläkin tansanialaisvauva, mutta täältä katsottuna se on niin lähellä Etiopiaa, kun kumpikin maa on Afrikan itäosassa, että melkein menee täydestä. ;)

Valitsin melkein tarkoituksella nuttuun vihreän langan, että saan Project Spectrumiinkin välillä jotain. :)

Erastosta on muuten pakko kertoa yksi juttu. Nimittäin tuossa parisen viikkoa sitten tulin just jostain mistä lie luuhailemasta kotiin, parahiksi näkemään miten päätöntä Erastoa kanniskeltiin ympäri asuntoa... ja sitten pää tuli jossain perässä. :( Kyllä piti silloin laskea eteisessä hitaasti ainakin kymmeneen, etten olisi hermostunut. Eikä siinä sitten ollut hermostumisen aihettakaan lopulta, sillä kun pyysin esikoista tuomaan Eraston pään minulle (miten tämän saakin kuulostamaan yhtä kauhealta miltä se näyttikin... ;) ), niin sen sai sitten kuitenkin vielä laitettua Erastolle takaisin. Huh, hyvä juttu, kyllä pikkuisen nimittäin säikäytti, että oliko se nyt sitten Eraston menoa...! ;) Aikanaan nimittäin maksoin Erastosta enemmän, mitä olisi opiskelijabudjetilla ollut varaa, se oli nimittäin nukeksi ihan kohtalaisen hintainen, varmasti enemmän mitä mitkään babybornit, eli mielelläni minä näkisin hänellä pään ja vartalon samassa paketissa. ;) Lakkihan Erastolta katosi jo vuosia sitten, kun hän matkusti rahtina näkövammaisen ystäväni luo lainaksi, eikä ystäväni arvannut, että Erastolla olisi pitänyt olla lakkikin matkassa. :) No, lakista viis, kunhan ei pää joudu hukkaan! ;)

Minulle iski tänään taas valtaisa ristipistoinspiraatio, sillä posti toi jotain pientä pakettia Käsityökorista. Siis ihan oikeasti pientä, itse asiassa vain yhden tavaran, koska Käsityökorihan toimittaa kaiken ilman postimaksua, niin sieltä voi tilata tuolleen vaan yhdenkin jutun kerrallaan. No saman tien, kun avasin postin tuossa puolen päivän aikaan, niin nappasin neulan ja lankaa käteen, ja pistelin sen jutun, mikä sieltä Käsityökorista tuli. Se juttu valmistui jo ennen kolmea. :) Että sellainen pikku inspiraatio. Yllättäen se olikin sitten lahjainspiraatio, eli kuvaa tulee myöhemmin... ;)

Hauskaa ja inspiroivaa päivän jatkoa! :)

3 kommenttia:

  1. Kaunis nuttu hyvään tarkoitukseen! Voi Erastoa, kun koki niin kovia, vaan onneksi sait Eraston lopulta parannettua. Inspiraatiota sinnekin ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas kerran päiväni piristämisestä! Sulla on kyllä sana hallussa. Paha mieli haihtui blogiasi lukiessa ja tarina Erastosta sai minut nauramaan ääneen :)

    VastaaPoista
  3. Ihana on toi sun Erastosi! Mistä let hankkinut sen?

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)