Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

2 o 2 n

Kyllä voikin olla puuduttavaa neuloa 2o 2n -joustinta! Keskiviikkona neuletapaamisessakin puhuimme, että se taitaa olla yksi tylsimmistä mallineuleista, mitä maa päällään kantaa. Toisaalta se on varsin aivotonta tehdä, eli sopii neulottavaksi silloinkin, kun tekee blogikierrosta - tai sitä neuloessa voi kyllä ottaa vaikka torkut... ;) Mutta jos ei ole mitään muuta "oheistoimintaa" neulomisen kaveriksi, niin hohhoijjaa tuolle joustimelle!

Alkoi sitten eilen puuduttaa tuo etiopialaisnutun tekeminen. Tiedätte varmaan, mitä tarkoitan, jos olette tehneet sen ja vielä pyörönä. Wool on verrattain ohutta lankaa, silmukoita kierroksella 136, niin ei se tunnu etenevän sitten mitenkään, ja nyt kun olen mitannut sitä vähän väliä, tavoitteena siis se 21 cm, mitä sitä joustinta pitää ensiksi tehdä, niin joka kerta saan mittaustulokseksi 19 cm, eli se ei todellakaan etene! ;)

Joten ajattelin eilen, että jos tekisin jonkun kivan välipalan, niin jaksaisin sitten jatkaa etiopialaisnutun loppuun. Isoveliä oli vielä jämät jäljellä, joten päädyin tekemään Calorimetryn, kun olen sen tekemistä jo tässä jonkin aikaa suunnitellut. Sitten vasta neuletta aloittaessani tajusin, että niin mikäs se tässä onkaan mallineuleena... ettei vaan 2o 2n. ;) Eikö tässä maailmassa ole mitään muuta mallineuletta????!!!! ;)

(pahoittelen sinisävyisiä kuvia, otin ne kyllä päivänvalossa tänä aamuna, mutta värit vääristyivät silti...)

Calorimetry
Tehty ajalla: 21.3.2009 n. klo 13.30-17 (enkä edes koko aikaa neulonut)
Malli: Knitty Winter 2006
Suunnittelija: Kathryn Schoendorf
Lanka: Novita Isoveli Colori beige (868)
Langankulutus: 33 g
Puikot: 5 mm "lastenpuikot" (= 25 cm pitkät)
Koko: Passaa mun päähän
Muuta: Isoveli on paksumaa mitä ohjeen lanka, joten tein vähemmillä silmukkamäärillä, ainoastaan 84 s (ohjeessa 120 s), ja kerroksia lienee myös vähemmän kuin ohjeessa.

No ei tätä ollut niin kamala tehdä, vaikka olikin 2o 2n -joustinta. Kun kuitenkin tässä säilyi mielenkiinto noiden lyhennettyjen kerrosten ansiosta. Oli muuten ihka ensimmäinen neule, jonka neuloin englanninkielisestä ohjeesta! :) Kerran olen virkannut enkunkielisestä ohjeesta, ja saksankielisistä olen virkkaillut aika paljonkin, mutta niissä nyt onkin hyvät mallikuvat, ettei paljon tarvitse ohjeita lukea. En kyllä tuohon Calorimetryyn tarvinnut edes englanti-suomi-neulesanastoa, vaan arvailin vain, mitä mikin mahtaisi tarkoittaa. ;) Näkihän siitä valmiin työn kuvastakin, että miten se suunnilleen on tehty, joten ei siihen mitään mahdottomia ohjeita tarvinnut. Nopea oli tehdä, kun valmistui ihan parissa tunnissa. :)

Isoveliä jäi vielä, joten sitten heti Calorimetryn jälkeen loin uudet silmukat puikoille eilen alkuillasta, kävin siinä välissä vielä iltatoimetkin hoitamassa, ja juuri ja juuri ennen vuorokauden vaihtumista sain valmiiksi nämä:

Ursus-kämmekkäät
Tehty ajalla: 21.3.2009 n. klo 17 - 23.59 (ja välillä tehtiin muutakin)
Malli: Ursus-kämmekkäät Ullasta 01/07
Suunnittelija: Hanna-Kaisa Hämäläinen
Lanka: Novita Isoveli Colori beige (868)
Langankulutus: 54 g
Puikot: 4,5 mm bambusukkapuikot
Koko: Naisen, on vähän tiukka omaan käteeni, mutta ihan näitä pystyy kummiskin käyttämään
Muuta: Piti vähän loppuvaiheessa soveltaa, että sain langan riittämään viimeistä senttiä myöten. :)

Mallivalinta perustui ihan siihen, että etsin jonkin kämmekäsmallin Ullasta noin Isoveljen paksuiselle langalle. No, sieltä löytyi sitten ihan Isoveljelle suunniteltu Ursus-kämmekkäitten ohje, johon langanmenekki oli noin 50 grammaa. Minulla oli lankaa jäljellä 54 grammaa, joten päätin sitten tehdä nuo ja käyttää kaiken, mitä oli. Ja kaikki meni eikä jäänyt juurikaan edes langanpäitä pääteltäväksi. ;) Ihan nätisti tuosta erottuu tuo palmikko, vaikka onkin pätkävärjättyä lankaa. Nyt minulla on sitten kiva setti neuleita: Kaarna-Isoveli-neuletakki, Kaarna-kaulahuivi sekä Isoveljestä Calorimetry ja Ursus-kämmekkäät. :) Näyttivät ihan mukavilta yhdessä, kun tänään sovitin.

Jospa sitä nyt tämän jälkeen saisi jostain inspistä tehdä sen etiopialaisnutun valmiiksi. Olen päättänyt, että kun sen saan tehtyä, niin sitten aloitan itselleni tekemään jotain kivaa vähän isompaa neuletta. Pikkuneuleet on ihania, kun ne tulevat äkkiä valmiiksi, mutta tykkään eniten tehdä just jotain puseroita, kun niissä riittää haastetta yleensä pitkäksi aikaa. Kunhan en nyt sitten jotain joustinneulepuseroa mene aloittamaan... ;)

Ihanaa sunnuntai-iltaa! :)

8 kommenttia:

 1. Heippa! Kivat Ursukset olet tehnyt :) Ja Calorimetryn myös. Tykkään tuosta Isoveli Colorin sävystä, vaikka en yleensä pätkävärjätyistä niin perustakaan.

  VastaaPoista
 2. Pahinta tuossa 2o 2n -resorissa on se, että siinä ei voi ihan kokonaan unohtaa itseään. Mulla on elokuvaneuleena yksi ainaoikeajuttu, siinähän ei tarvitse edes vilkaista käsiinsä (paitsi kun silmukkamerkit kertovat sivusaumoista ja pitää miettiä että kaventaako vai lisääkö vai tekeekö mitään - ns. omasta päästä siis teen). Mutta 2o 2n -resorissa neuloo heti väärin, jos liiaksi alkaa keskittyä johonkin muuhun... Onneksi omat nutut ovat jo valmiit. :)

  VastaaPoista
 3. Kivat neuleet. :)

  Laitoin vähän raitaa, että jos se muka jouduttais sitä resoria. :)

  VastaaPoista
 4. No lohdutukseksi niin kunhan pääset 2o2n loppuun niin ei ole paljoa enää jäljellä siihen kun nuttu onkin jo valmis.Mulla on kakkosnuttu menossa Nalle Colorista, mutta päätinkin tehdä sen pötkynä enkä pyörönä..ei oo niin puuduttavaa. Ursus kämmekkäät ovat kiva malli ja nopea tehdä ja olenkin tehnyt niitä usemmat eri langoista.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat kämmekkäät :)
  Musta ei oo mitään tylsempää ku sileän neulominen. Voi plaah..

  VastaaPoista
 6. Täälläkin alkaa olla kiintiö täynnä2o 2n -neuletta! ;D Kolmas nuttu tekeillä ja taitaa kyllä jäädä viimeiseksi, nyt ainakin siltä tuntuu. Tosin sopivia langanjämiä olisi vielä!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)