Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, toukokuuta 09, 2017

Viimeisen kuukauden aikana virkattuja, pisteltyjä ja osteltuja

Vahvasti tuntuu siltä, että tämä blogi on tullut tiensä päähän. Vaikka kuinka olen ajatellut, että laitan tänne vain kuvat valmistuneista käsitöistä, niin ei riitä aika eikä oma motivaatiokaan siihen. On niin paljon helpompaa päivittää kuvia Facebookiin, ja sinne laitankin lähes päivittäin jotain kuvia käsitöihini liittyen. Tällä hetkellä olen mukana esimerkiksi neulekuvahaasteessa, jossa kuvaan joka päivä sen päivän aiheeseen liittyvän kuvan. Samoin sinne ilmestyy edistyskuvat niistä peitto-CALeista, joihin osallistun. Heivattujen Kudelmien Facebook-sivut ovat julkiset, eli niitä voi seurata sellainenkin, joka ei ole Facebookissa. Mutta jos siis haluat pysyä jatkossakin kärryillä käsitöistäni, käy laittamassa FB-sivuni seurantaan. Tässä linkki sivulle.

Vielä paremmin pysyt kuitenkin kärryillä, kun tilaat YouTube-kanavani, jonne ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti uudet videopodcast-jaksoni. Linkki tässä. Voin jatkossa laittaa vielä tänne blogin puolelle linkit uusiin videoihin, mutta kuvalliset esittely käsitöistäni siirrän nyt Facebookin puolelle.

Tässä kuitenkin viimeinen kuvapläjäys viimeisen kuukauden aikana valmistuneista käsitöistäni sekä lankaostoksistani:

 Saksikotelo ja saksikoriste
Tehty ajalla: 5.-29.4.2017
Malli: Ilmaismalleja netistä omin muokkauksi ja osittain myös omat suunnitelmat
Kangas: 25 ct Floba luonnonvärinen
Langat: Yhdellä säikeellä kirjotut DMC Blanc, 159, 310, 414, 676, 680, 3326
Pistot: Risti-, jälki-, pitkiä ja solmupistoja
Koko: Kotelo n. 7,5 x 11,5 cm, koristeen halkaisija n. 3,5 cm
Viimeistely: Koriste biscornuksi, saksikotelo sellaiseksi, että sakset sopii :D
Muuta: Eläimellistä-KALin yhdeksi palkinnoksi

Kuvassa on siis sama saksikotelo ja sama saksikoriste, mutta vain kahdelta eri puolelta kuvattuna. Molemmissa on siis pistelty kuvio sekä etu- että takapuolella. Kotelo, koriste ja kuvassa näkyvät kissasakset menevät palkinnoksi Eläimellistä-KALiin, jota emännöin Ravelryssä. Linkki Heivattujen Kudelmien Ravelry-ryhmään tässä.

Virkattu toppi
Tehty: 10.-16.4.2017
Malli: Novita Kesä 2017 nro 28, suunnittelija Saara Toikka + omat muunnokset
 Lanka: Novita Cotton Soft keltainen (269), vihreä (338) ja Cotton Soft Color pinkki (857)
Langankulutus: 217 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Ehkä S tai M, mutta sovellettu ohjetta XS, S ja M -koon ohjeista
Muuta: Kukka virkattu omasta päästä. Mallia muunnettu kaksiväriseksi ja lisättu pään- ja kädenteiden reunukset. Myös pituutta on muunneltu itselle mieleiseksi.
Virkattu hame
Tehty ajalla: 17.-30.4.2017
Malli: Oma, reunus napattu Novita Kesä 2017 nro 28 topista
Lanka: Novita Cotton Soft Color pinkki (857), Cotton Soft keltainen (269) ja vihreä (338)
Langankulutus: 307 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Mulle sopiva eli S tai M
Muuta: Peitin kerroksen vaihtumiskohdan tuolla vihreällä köynnöksellä. :) ♥♥♥

South Bay Shawlette
Tehty ajalla: 25.4.-3.5.2017
Malli: South Bay Shawlette, löytynyt joskus ilmaiseksi netistä jostain (oon tehnyt näitä aiemmin jo 2 kpl), mutta löytyy myös Ravelrystä tuolla nimellä
Lanka: Novita Cotton Soft Color pinkki (857), Cotton Soft keltainen (269)
Langankulutus: 341 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Leveys n. 160 cm, korkeus n. 80 cm
Muuta: Tein ohjeesta poiketen reunuksen keltaisella (ohjeessa ei lainkaan reunusta) 


Tällaisen setin siis virkkasin kesän tuleviin juhliin.


Tarvitsin uuden maton, joten hain tuosta lähikirpparilta parilla eurolla matonkuteita. Parin päivän virkkauksen jälkeen lattialla oli tällainen:

Virkattu matto
Tehty ajalla: 5.-7.5.2017
Malli: Ympyrä kiinteillä silmukoilla
Lanka: Lakanasta revittyjä kuteita kirpparilta
Langankulutus: 1500 g kudetta
Virkkuukoukku: 10 mm
Koko: Halkaisija n. 85 cm
Muuta: ♥ 


Ylempi kuva otettu illalla keinovalossa, alempi kuva aamulla päivänvalossa.

Sitten vielä vilkaisu viime aikojen ostoksiin:


Lankamaailmassa oli Hjertegarnin Cottonit 6 kerää kympillä huhtikuun viimeisellä viikolla. Samalla reissulla hain Nappi-Kikasta kukkarolukon sekä löysin kolme eläinaiheista mittanauhaa palkinnoksi siihen jo aiemmin mainitsemaan Eläimellistä-KALiin.


Nämä olivat jo tuossa ylemmässä kuvassa, mutta näytän tarkemmin nämä, joille on suunnitelma. Niistäkin tulee palkinto Eläimellistä-KALiin, koska siinä KALissa jaetaan paljon palkintoja osallistujille. ;) Lopuista Cottoneista teen sitten sytomyssyjä. Joskus.


Seuraavalla viikolla oli Lankamaailmassa Blend Bamboot tarjouksessa viisi kerää kympillä. Tiskirättini pitää uusia jossain vaiheessa, joten siksi nämä. Ja sytomyssyjä lopuista.


AdLibriksen vapputarjouksen -15% ja Dropsin toukokuun -35% villalanka-alen hyödynsin myös vapunpäivänä siksi, että silloin sain näistä sekä sen -35% että -15% alen. :) Eli käytännössä ilmaista lankaa. Kilo Dropsin Fabelia värjäykseen, Alpacasta ja värillisistä Fabeleista tulee sitten huivit, siis kaksi erillistä huivia (värillisiin tulee vielä luonnonvalkoista ja harmaata Fabelia lisäksi).

Sain myös viime viikolla ihanan lahjan - käypä siellä Facen tai podcastin puolella kurkkaamassa, millaisen! :)

Olen nyt tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen entistä vakuuttuneempi, että tämä oli nyt tässä. Jouduin nytkin tikistämään yöunistani, että oli edes jossain vaiheessa rako laittaa kuvia tänne. Ei sellaisessa ole mitään järkeä. Kun on karsittava jostain, niin se on tämä blogi. Mutta en sano teille lukijoilleni hyvästejä, koska luotan siihen, että tulette seuraamaan ja kommentoimaan jatkossa Facebookin, YouTuben tai Ravelryn puolelle. Siellä nähdään, tervetuloa! :)


6 kommenttia:

 1. Ahkera olet ollut. Hienoja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan kuten aina ennenkin: kun minulla valmistuu paljon käsitöitä, se on merkki siitä, että on ollut aikaa laiskotella kudin kourassa. Nyt, kun juoksen tukka putkella joka paikkaan, eli olen ahkera, niin käsitöillekään ei ole aikaa. Paljon käsitöitä = laiskottelua, vähän käsitöitä = ahkeruutta. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Paljon olet kaunista saanut aikaseksi. Harmi että niin moni jättää FACEN takia bloggauksen. Blogit on paljon persoonallisempia ja hauskempia vierailla kuin vastaavat Facenooksivut. Facebookblogesissa ei tuu vierailtua ollenkaan ja aika harvekseltaan tulee enää käytyä facebookin käsityöryhmissäkään ja noita podcasteja en jaksa oleenkaan katsellla kattellen mileummin netista ihan oikeita ohjelmia . Jos tää on siten sitä tätäpäivää niin ihan mieluusti putoan matkasta. Omaa blogia kirjoitan varmaan pitkälle tulevaisuuteen .. kyllä siellä kaikesta huolimata vielä ihan sopivan kivasti käsvijöitäkin riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, minun tapauksessani vaihtoehto olisi se, etten enää tallentaisin minnekään kuvia käsitöistäni. Bloggaaminen on tuntunut jo vuosikausia niin turhauttavalta, ettei ole huvittanut sen vuoksi edes tehdä käsitöitä, kun ei sitten ehdi eikä jaksa laittaa kuvia blogiin. Mieluummin räpsäisen sen kuvan puhelimella ja tallennan vaikka töissä ruokatunnilla sen Faceen kuin jätän kuvaamatta käsityöt kokonaan. Mitä taas noihin videoihin tulee, niin minusta ne ovat paljon kivempia ja persoonallisempia kuin blogit, ja niitä seuratessa voi samalla itsekin tehdä käsitöitä, toisin kuin blogeja lukiessa kädet eivät ole vapaana käsitöille. Videoita katsoessa tuntuu, kun olisi ystävän kanssa neuletapaamisessa, ja monta uutta ystävää olen sitä kautta saanutkin! :) Moneen vuoteen en ole blogeissa käynyt kuin kuvat katsomassa, ja sekin tuntuu turhauttavalta. Videoiden katsomista suorastaan odotan. :) Mun käsityöharrastukseni sai ihan uutta potkua, kun aloin pitää videopodcastia. Eli siinä missä blogi on toiminut vain käsityöinnon lamaannuttajana, niin videoiden teko on ollut motivaattorina tehdä käsitöitä taas uudella tarmolla. Mutta tapansa kullakin. Mun blogini tarina oli nyt kuitenkin tässä, koska en näe tässä enää mitään mieltä.

   Poista
  2. Ilmaisin mielipiteeni aika kärkkässti ja olen siitä pahoillani. Iihmiset on erilaisia ja koemme asioita eri tavalla. Kiva täälä on ollut piipahdella. Harmi kun lopetit tän. Kaikkea kivaa ja hyvää sinun elämääsi. Varmaan me jossakin taas joskus törmäilläänkin. :)

   Poista
  3. Juu ei mitään, tottakai mielipiteensä saa sanoa. :) Mutta ihmisillä on eri syynsä, miksi siirtyy blogin pitämisestä esim. podcasteihin. Mulla ei vaan enää aika riitä kaikkeen, ja kun elämässä tulee eteen uusia haasteita ja mielenkiinnon kohteita, niin jostain vanhasta pitää luopua. Ja sitähän luopuu mieluiten sellaisesta, mikä ei tuota itselle enää mielihyvää. Vaikka nyt on kyllä käynyt niin, etten ole moneen viikkoon ehtinyt sitä podcastiakaan tekemään saati katsomaan muiden jaksoja, koska joskus on näitä kausia, jolloin vaan mennään tukka putkella. Vaikka oon siis saanut viime viikkojen aikana kokea niin hienoja hetkiä, etten yhtään harmittele, vaikkei ole ollut aikaa käsitöille. :) Kyllähän me törmäillään, vaikeaa se on samassa kaupungissa asuessa olla törmäämättä. ;) (paitsi saatanhan minä tässä jossain vaiheessa muuttaa poiskin Oulusa... ;) )

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)