Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 09, 2017

Raapimispuu

Nyt on maailmankirjat sekaisin, kun pistän heti kaksi käsityöpäivitystä samana iltana! :D Mutten viitsinyt samaan päivitykseen laittaa ihan eri aiheisia juttuja, niin tehdään tämä toinen erillisenä.

Uudenvuodenpäivänä sain kämppäkaverin, joka aika nopeasti innostui kiipeilemään verhoissa. Totesin, että kyllä tämä kaveri nyt tarvitsee kiipeilypuun. Sattui niin, että äitini osti oikein ison ja hienon 5-tasoisen kiipeilypuun, jossa Tupsu onkin tykännyt leikkiä ja nukkua. Mutta juuri samana päivänä kun tuo kiipeilypuu tuli taloon, oli poikani aloittanut myös koulussa tekemään kissan kiipeilypuuta. No, ei se mitään, voi niitä olla näin villillä kaverilla kaksikin! :)Tällaiselta se kiipeilypuu näytti, kun poika toi sen tänne minun asuntooni. Hieno on jo tällaisenaan, kun on pikkuinen mökki ja kaikkea! :) Mutta eihän tuollainen pelkkä puinen rakennelma ole kissaa pahemmin kiinnostanut. Puhuimmekin heti pojan kanssa, että eiköhän tämä vielä saa päällysteet ympärilleen. Nyt hiihtolomaviikolla on ollut aikaa sellaisia värkätä. 

Kissan kiipeilypuun pehmusteet + lelu
Tehty ajalla: 7.-8.3.2017
Malli: Oma 
Lanka: Tuntematon hahtuvalanka ruskea ja vaalea kuudella tai kahdella säikeellä, tuntematon villalanka oliivinruskea
Langankulutus: 318 g
Virkkuukoukku: 8 mm
Koko: Ylätason päällinen 30x30 cm, alatason päällinen 35x35 cm, pallon halkaisija 6 cm
Muuta: Wau! ♥ 


Päällystimme tuon tolpan sisalnarulla. Kuumaliimaa tarvittiin vain alas ja ylös, muuten tuo pysyy hyvin tuossa ihan tiukalla kieputuksella. Myös kaupan raapimispuissa on sisalnarua, niin sen pitäisi olla näihin hyvä materiaali.


Ylätason pehmusteen virkkasin hahtuvalangoilla, joita minulla oli yksisäikeistä ruskeaa ja kuusisäikeistä vaaleaa. Virkkasin myös tuon ruskean osuuden kuudella säikeellä. Molemmat hahtuvat olivat miesystäväni tädiltä saamiani hahtuvalankoja, ja ruskea jäi yli siitä saunahatusta, jonka esittelin edellisessä postauksessa.

Alatason pehmusteen virkkasin vaalean hahtuvan kahdella säikeellä, eli jouduin jakamaan sen kuusisäikeisen langan kolmeen osaan. Kun se lanka loppui, otin käyttööni oliivinruskeaa villalankaa, joka ei siis ollut hahtuvalankaa, mutta tuntui 100% villalangalta. Sekin niitä miesystävän tädiltä saatuja, mistä ei ole mitään käsitystä mitä se on. Mutta sain senkin langan käytettyä kokonaan tuohon alatason loppuosaan. Vielä jäi pieni nöttönen jäljelle, josta virkkasin pallon Tupsun leikkejä varten. :)


Pallon tarkoitus on myös aktivoida kissa tämän raapimispuun äärelle, jotta se hoksaa teroittaa tuohon narutolppaan kyntensä. Pallo on kiinnitetty tuohon kumilangalla, kuten on siinä kaupasta ostetussa kiipeilypuussakin.


Tuntui tämä Tupsua kyllä kiinnostavan heti, kun sen aamulla kannoin olohuoneeseen. :) Onhan tämä tietysti paljon pienempi kuin se ostoinen valtavan iso kiipeilypuu, mutta itsetehty on aina itsetehty! :) Kyllä olen ylpeä pojastani ja itsestäni, että yhteisvoimin saimme jotain näin hienoa aikaiseksi!

8 kommenttia:

 1. Voi että miten hieno! Meillä käy välillä kissoja hoidossa ja sohvat saa kyytiä. Olen pitkään haaveillu, että oispa semmonen, jonkunlainen raapimispuu, jonka vois siirtää. Olen miettiny, miten sen vois tehä ite. Idea ei oo koskaan päässy toteuttamisen asteelle. Nyt tuli taas vähän kimmoketta ainakin ideointiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Halvimmat raapimispuut kaupoissa ovat n. 10 e luokkaa (Lidlissä taitaa olla tällä hetkellä niitä myynnissä alle kympin!!!), mutta niissä on vaan käytännössä lauta, jossa on narulla päällystetty tolppa. Sit mitä enemmän hintaa on, niin tulee sit jotain tasoja. Tän tyyppinen ois kaupassa ehkä muutaman kympin luokkaa. Sit se viistasoinen oli jo satasen kiipeilypuu. Mut ihan sellasella simppelilläkin varmaan hoitokissat pärjää!

   Poista
 2. Hieno.
  Kätevällä äidillä on kätevä poika.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno kiipeilypuu :) Meillä kissat pääsevät ulos, mutta talvisin ne vain pikakäväisevät siellä pissalla ja purkavat sen energian sisällä. Kiipeilypuu olisi kyllä tosi kätevä, mutta ei näiden kaikkien kissanomistamisvuosien aikana olla saatu sellaista hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tupsu on sisäkissana pienessä kerrostalokaksiossa, niin aktiviteetit on välttämättömiä. Kesäksi tämän voisi nostaa lasitetulle parvekkeelle.

   Poista
 4. Tosi kivan kiipeilypuun saitte yhteistuumin tehtyä. Ihana Tupsu. <3

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)