Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 27, 2017

Pellenoksennusta :D

Edellisessä postauksessa oli lankaostoksia ja värjäyksiä, mutta on täällä sentään jotain valmistunutkin! :)


Tässä joitakin viikkoja sitten värjäsin itselleni Pellenoksennus-nimistä lankaa. Dropsin Fabel luonnonvalkoisena oli pohjana, ja sitä värjäsin 350 grammaa eli hametta ja sukkia ajatellen. Olipa jännä katsoa, miten tämä lanka läiskittyy virkatessa ja neuloessa! :)

Tehty ajalla: 9.-19.3.2017
Malli: Drops Design Blue Dream
Lanka: Drops Fabel happovärjätty pellenoksennus, pohja luonnonvalkoinen (100)
Langankulutus: 229 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm + 4,5 mm (nyörissä)
Koko: M (vastaa S-kokoa)
Muuta: ♥ 


Blue Dream on osoittautunut lempihameekseni! :) Olen virkannut sitä jo aiemmin kaksi kappaletta eri värisinä, ja nyt virkkasin vielä kolmannenkin! Enkä ihmettelisi, vaikka jonain päivänä tekisin vieläkin jollain muulla värityksellä tämän saman mallin... Ensimmäinen hame on ollut ahkerassa käytössä, ja nyt molemmat tänä talvena valmistuneet Blue Dreamit olivat käytössä viikonlopun koulutuksessa, toinen perjantaina ja toinen lauantaina. Tätä piti säästellä lauantaiksi siksi, että sain vasta perjantaina koulutuksessa kudottua sukat tälle hameelle pariksi... ;)

Niin, tämän alemman kuvan tarkoituksena oli näyttää, millaiset napit tuossa takana on! :) Nämä napit ompelin tähän kiinni pysyvästi, eli nappilista ei aukea. Kaapissa ei ollut riittävän pieniä sopivanvärisiä nappeja, joten valitsin nämä keltaiset, jotka eivät kuitenkaan mahdu pujahtamaan pylväiden välistä. Mutta kun tiesin, että hame menee päälle nappeja avaamattakin, niin uskalsin ommella nämä ihan kiinni.

Ja sitten ne sukat! :) Mainittakoon vielä, että jos sukkien värisävy on jotenkin erilainen kuin hameessa, niin se johtuu siitä, että hame on kuvattu pokkarikameralla (itselaukaisimen vuoksi) ja sukat puhelimella.

Sukat
Tehty ajalla: 17.-24.3.2017
Malli: Oma. Varpaista varteen. Ainaoikeinneliöaloitus. Ainaoikeintiimalasikantapää.
Lanka: Drops Fabel happovärjätty pellenoksennus, pohja luonnonvalkoinen (100)
Langankulutus: 121 g
Puikot: 2 mm, 4,5 mm virkkuukoukku nyörissä
Koko: 38/39
Muuta: Kivat! 


Aloitin sukat varpaista alkaen ainaoikeinneliö-aloituksella. Eli silmukoita luodaan sen verran kuin normaalisti olisi yhdellä puikolla, kun sukkaa kudotaan sukkapuikoilla. Tässä tapauksessa loin 14 silmukkaa. Neuloin ainaoikeinneuletta 28 kerrosta eli kaksi kertaa niin paljon kuin silmukoita on puikoilla. Toisin sanoen 14 kertaa edestakaisin. Sitten puikot pujotetaan neliön sivuista nurjien kerrosten "nypylöitten" läpi = 14 silmukkaa kummassakin reunassa, ja poimitaan luomisreunasta 14 silmukkaa. Näin puikoilla on 4x14 silmukkaa = 56 silmukkaa ja siitä vain jatketaan sitten neulomista sileänä ihan normaaliin tapaan.

Kantapää on tiimalasikantapää, mutta se on tehty myöskin ainaoikeinneuleena.


Tämä kuva ei ole oleellinen, mutta Tupsu halusi päästä julkisuuteen. :D


Sukkien varren suussa on 2o 2n joustinta, jossa joka 4. kerros on neulottu kaikki 2o-silmukat ristiin, eli tulee pientä palmikkokuviota. Virkkasin lopusta langasta sukkiin nyörit, niin ne pysyvät paremmin ylhäällä.


Tällainen kiva yhdistelmä hameesta ja sukista tuli - ja ihan mukavastihan nuo värit asettuivat! :) Sukissa tuli pieniä läiskittymiä, mutta sepäs ei haittaa mitään!

Neulomisiin ja virkkailemisiin! :)

6 kommenttia:

 1. Varsinkin tuossa hameessa värit menee kivasti: tulee ihan kesäinen kukkaniitty mieleen - kissankelloja, unikoita, päivänkakkaroita. Sinun pitäisi keksiä parempi nimi värjäyksellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo pellenoksennus-nimi vaan tuntuu olevan yleinen kaikille langoille, missä on paljon kirkkaita värejä. :D

   Poista
 2. Vau miten hienot. Pellen oksennus, hahhaahaa.

  VastaaPoista
 3. Hih, minusta tuo on suorastaan hillitty. Kauniisti yhteen sointuvia värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, siis niin minustakin! :D Ja kun yhdistää yksiväriseen paitaan, niin hyvin toimii!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)