Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 15, 2017

Koko asu Fabelista

Tulipas tehtyä kokonainen asu Dropsin Fabelista! :)

Ensin valmistui pusero:

Tauriel
Tehty ajalla: 20.1.-3.2.2017
Lanka: Drops Fabel luonnonvalkoinen (100) ja Fabel Print hot sunset (310)
Langankulutus: 327 g
Puikot 2,5 mm
Koko: S
Muuta: ♥ 


Tauriel-puserossa minua kiehtoi tuo tekniikka, millä tällaisen puseron sai aikaiseksi. Ja tietenkin ihastuin siihen, miten ainaoikein-raidoituksessa kulkee kivasti tuo yksivärinen ja raidoittuva lanka toistensa lomassa.

Aluksi neulottiin kaksi dominotilkkua, toinen taakse ja toinen eteen. Sen jälkeen neulottiin tuo helman kaitale lyhennetyillä kerroksilla ja samalla se yhdistettiin noihin dominotilkkuihin. Näin myös etu- ja takakappale yhdistyivät samalla toisiinsa. Sitten tilkkujen yläreunoista poimittiin silmukoita ja taas neulottiin lyhennetyin kerroksin ainaoikeaa tilkkujen molemmille puolille ja lopuksi jatkettiin yhtenäisenä olkapäille saakka, ensin taka- ja sitten etukappale. Hihat neulottiin pyörönä, ensin tehtiin taas ainaoikein-raidoitusta hihojen suihin, sitten käännettiin työ nurinpäin ja jatkettiin hihat pyörönä sileää oikeaa neuletta, mutta lopullisesti työ sitten käännettiin niin päin, että sileä nurja jäi päälle, mutta hihansuut ovat kuitenkin niin päin kuin ne neulottiinkin.

Suosittelen tätä mallia! ♥

Sitten päästiinkin hameeseen:

Blue Dream
Tehty ajalla: 3.-14.2.2017
Lanka: Drops Fabel Print hot sunset (310)
Langankulutus: 231 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm ja 4,5 mm
Koko: M (vastaa S-kokoa)
Muuta: ♥ 


Olen jo kerran aiemmin tällaisen hameen virkannutkin, silloin kolmesta itseni värjäämästä langasta raidoittaen. Nyt virkkasin tämän valmiiksi raidoittuvasta Fabelista. Hame koostuu helmassa olevista neliöistä sekä reunapitsista, ja yläosa on ihan pylväitä ja kiinteitä silmukoita vuorotellen. Takana on napituskaitale ja vyötäröllä solmiamisnyöri.

Se aiemmin virkkaamani saman mallin hame on lempihameeni, joten halusin tehdä vielä toisenkin vähän eri värityksellä. Ja suunnitelmissa on myös kolmas... :)

Tietysti tarvitaan vielä sukatkin samaa sarjaa:

Sydänsukat
Tehty ajalla: 10.-14.2.2017
Malli: Oma, pitsimalli muunneltu Neulojan käsikirjasta
Lanka: Drops Fabel print hot sunset (310) ja Fabel luonnonvalkoinen (100)
Langankulutus: 122 g
Puikot: 2 mm
Koko: 38
Muuta: ♥♥♥


Sukat aloitin varpaista ja näissä on tiimalasikantapää. Keskellä kulkee sydänkuvioinen pitsineule sekä kahden silmukan valepalmikkoa, jota on myös varren joustimessa. Jälkikäteen kirjoin sydänpitsin keskelle valkoiset sydämet. Lopusta punakirjavasta langasta sekä valkoisesta punoin nyörin, joilla sukat toivottavasti pysyvät ylhäällä. Sain siis kulutettua kaikki paitaan, hameeseen ja sukkiin varaamani punakirjavan langan viimeistä senttiä myöten loppuun! :)
Nyörilliset sukat ovatkin varsin kätevät kissataloudessa. :D


Näin tyylikkäänä voin kulkea uusissa vaatteissani! :) Tykkään! ♥

22 kommenttia:

 1. Aivan upea yhdistelmä! Puseron malli on erikoisen mielenkiintoinen, en ole sellaista nähnyt. Ja miten olet näin pitkät sukat saanut valmiiksi muutamassa päivässä - olet todella nopea neuloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minuakin houkutti puserossa tuo sen persoonallinen malli - ja sitä oli aivan ihanaa tehdä! :) Sukkien kohdalla asetin itselleni tietyn määrän, mitä pitää päivässä ehtiä tehdä. Hullua, mutta nykyään on tuo podcast sellaisena porkkanana, että haluaa saada valmista aikaan seuraavaan jaksoon mennessä. Ja olin päättänyt kuvata tänään. :D Nyt voi vähän rauhoittaa tahtia...

   Poista
 2. Puseroon ihastuin ensi silmäyksellä. Toki sekä hame että sukat ovat myös kauniita, mutta tuo pusero... Ihanan leikkisä kisuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihanan leikkisä kisuli raapi mun sääret verille, kun leikki noilla nyöreillä... :O

   Poista
 3. On siinä silmukka poikineen tehtynä, kaunis asu.
  Jep, olis ollu kiva tavata Oulussa kun monta vuotta blogiasi olen seurannut. Joku toinen kerta sitten jos satun sinnepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eipä sitä aina kaikkeen ennätä, en ole neuletapaamissakaan käynyt vuosiin, mitä nyt viime kesänä parissa tapaamisessa piipahdin, sitten on taas jäänyt sekin.

   Poista
 4. Ihan älyttömän kivat neuleet olet tehnyt!

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä kuin edelliset. Etenkin pusero on ihan mahtava! Tosi mielenkiintosen näkönen malli. Hamekin on hieno ja sukat myös. Kokonaisuutena sopivat yksiin. Tykkään myös valitsemistasi väreistä. Tossahan voi mennä vaikka mihin!

  VastaaPoista
 6. Upea asukokonaisuus! Puseron malli on kiehtova.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen ja erikoinen malli puserossa. Kaunis, sopii hyvin siroon vartaloosi.

  VastaaPoista
 8. Hieno asukokonaisuus, mutta erityisesti tykkään tuosta puserosta :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis asukokokonaisuus .. pusero etennkin on todella ihana .

  VastaaPoista
 10. Oi miten hienoja! :) Tuo neulepusero on todella kiinnostavaa mallia, pitääpä laittaa muistiin...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)