Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, tammikuuta 16, 2017

Vuoden ensimmäisiä valmiita

Tälle vuodelle on ehtinyt jo valmistua vähän useampikin käsityö. Esitellään ne nyt kerralla pois!

Kohoneulejakku
Tehty ajalla: 9.12.2016 - 12.1.2017
Malli: Novita Kevät 2011 malli nro 7
Lanka: Novita 7 veljestä keltainen (268), Raita karkki (856)
Langankulutus: 625 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Koko: S
Muuta: Tykkään! 


Tämän neuletakin neuloin ohjeesta poiketen lähes ilman saumoja. Ohjeessa hihat tehtiin tasona, mutta neuloin ne pyörönä. Samoin etu- ja takakappaleet tehtiin kaikki erillisinä, mutta tein ne yhtenäisenä. En siksi, ettenkö pitäisi saumojen ompelusta, mutta saumaton neule on minusta siistimmän näköinen. Käytin tähän myös numeroa pienempiä puikkoja kuin ohjeessa, kun käsialani on aika löysää. Tämä ei toivottavasti nyt löpsähdä, kuten neulevaatteillani on yleensä tapana tehdä.

Jos haluat tietää tämän tekovaiheista enemmän, niin katso kaikki tämän mennessä ilmestyneet neulepodcastini, kolmessa ensimmäisessä jaksossa tämä on puikoilla ja neljännessä jaksossa valmiina - siinä näkyy paremmin myös tuo pintaneule, ja esittelen takin myös selän puolelta. ;) Podcastini löytyvät tämän linkin takaa

Kämmekkäät
Tehty ajalla: 9.-13.1.2017
Malli: Oma, pitsikuvio napattu Kerttu-sukista
 Lanka: Drops Alpaca happovärjätty keltainen, pohja valkoinen (1101)
Langankulutus: 36 g
Puikot: 2,5 mm, virkkuukoukku 3 mm
Koko: Oma käsi (pieni naisen käsi)
Muuta: Kivat! 


Muistanette, kun neuloin loppuvuodesta Kenno-huivin, josta lanka loppui kesken. Sain kuitenkin värjättyä samaa lankaa ja väriä lisää, mutta sittenhän sitä jäi lähes kerän verran taas yli. Neuloin tästä ylijäämästä ensin kämmekkäät, mutta en saanut niihin ihan kaikkia lankoja upotettua. Lopusta 11 grammasta syntyivät sitten tällaiset:

Huivisolki ja korvakorut
Tehty: 13.1.2017
Malli: Oma
Lanka: Drops Alpaca happovärjätty keltainen, pohja valkoinen (1101)
Langankulutus: 11 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Huivikorun halkaisija n. 10 cm, korvisten halkaisija n. 3 cm
Muuta: Tärkkäsin huivikorun sokerilla 

Nämä ovat todellakin ihan samaa lankaa ja sävyä kuin nuo kämmekkäätkin, mutta noin suuri ero on kuvissa riippuen, onko kuvattu luonnonvalolla vai keinovalolla - ja eri kameralla! Kämmekkäät kuvasin digikameralla, korut taas kännykällä.

Joka tapauksessa näihin sain upotettua loput siitä värjäämästäni lankakerästä. Nämä ehtivät olla kertaalleen jo käytössäkin mutta huomasin tuon huivikorun lörpsähtävän käytössä, joten pistin sen tänään kovettumaan sokeritärkkiin. Kuvissa se on vielä tärkkäämättä, koska tälläkin hetkellä se yhä kuivuu tärkkikäsittelyn jälkeen. :) Mutta jospa siitä saataisiin nyt vähän jämäkämpi koru. Korvakorut sen sijaan eivät tärkkikäsittelyä kaivanneet.

Korviksiin ei kylläkään ollut minulla noita koukkuja jemmassa, mutta irrotin yksistä toisista virkatuista korviksista nuo koukut näihin. Voihan noita koukkuja vaihdella eri korviksissa, tarvitseeko sitä aina joka koruun uusia koukkuja ostaa. :)


Edelleen on kyse samanvärisistä asuista kuin noissa ylemmissä kuvissa, mutta taas eri valaistuksessa kuvattu. :) Nämä ovat ehtineet olla siis jo käytössä lauantaina, niin se joulukuussa tehty Kenno-huivi kuin korut ja kämmekkäätkin. :)

Aurinkoista tammikuun jatkoa! :) Nyt on ihan loistavat hiihtokelit, lähtekää laduille! :) Minä parantelen täällä eilisen 20 km hiihtolenkin jäljiltä rakkoja kantapäistäni...


8 kommenttia:

 1. Pirteän iloiset neuleet ja korut! Tuo Kerttu-malli sopii hyvin noihin kämmekkäisiin.

  VastaaPoista
 2. Kauniita keltaisia käsitöitä! Takki on todella ihana!

  VastaaPoista
 3. Täällähän on alkanut tapahtua ja uutta kaunista syntyy melkein entiseen malliin. Aivan ihana villatakki.!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) "Tapahtumiselle" on syynsä, mutten avaudu siitä sen enempää blogissa. Kyllä tämä tahti varmasti taas jossain vaiheessa hiljenee.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)