Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 21, 2017

Sukkia, sukkia

Tekaisin tässä parit sukat niistä langoista, joita jäi yli neuletakistani. Näitä voin sitten käyttää neuletakkini kaverina. :)

Kännykällä otetuissa kuvissa ei näemmä värit toistu oikein, mutta kurkatkaa paria postausta aiemmin neuletakin värit, nämä on tehty samoista langoista! :)

Sukat
Tehty ajalla: 13.-18.1.2017
Malli: Suuri Käsityö 12/2016 malli nro 65
Lanka: Novita 7 veljestä keltainen (268) ja Raita karkki (856)
Langankulutus: 154 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Hauska kantapää! 


Nämä sukat pääsivät puikoille ihan vain siksi, että halusin testata tuota erikoista kantapäätä. Muutenhan nämä ovat ihan perussukat, mutta kantalappu tehtiinkin vain kuudella silmukalla, ja tuo hauskannäköinen kulmikas raidoitus saatiin tekemällä kiilakavennukset aina kaksi erisuuntaista kavennusta rinnakkain. Sen verran poikkesin ohjeesta, että tein varsista ihan reilun mittaiset, minä kun en tykkää käyttää muita kuin polvisukkia (ohjeessa oli siis vain 11 cm varsi). Ajatuksenani on käyttää näitä sukkia housujen kanssa, joten tuo tylsä yksivärinen varsi jää lahkeitten alle piiloon. Sen sijaan kivat raidat ja kantapää vilkkuvat lahkeitten alta. :)

Pystyraitasukat
Tehty ajalla: 18.-20.1.2017
Malli: Oma/perinne
Lanka: Novita 7 veljestä keltainen (268) ja Raita karkki (856)
Langankulutus: 155 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Kivat tuli! 


Nämä sukat sopivat ehkä vieläkin paremmin neuletakkini kaveriksi kuin nuo edelliset, koska näissäkin kuvio on tehty nostetuin silmukoin, kuten neuletakin kuviokin, vaikka ihan erilaisesta mallineuleesta onkin kyse. Tämä on perinteinen malli. Varren suussa 1o 2 n -joustinta, sitten on raidoitettu 2 krs raitalangalla ja 1 krs keltaisella, ja raitakerroksilla nostettu joka kolmas silmukka. Sukan kärjestä tuli hiukan erisävyinen keltainen, sillä minulla oli tuota keltaista 7 veljestä kahta eri värierää, ja kun se neuletakissa käyttämäni värierä loppui, niin tein sukat loppuun toisesta värierästä, jota olin käyttänyt taannoin Anelmaisiin sekä hameeseen. Ja näissä oli todellakin ihan huima sävyero värjäyserien välillä! Mutta ei tuo minua haittaa. :)Kyllähän noita käsitöitä tekisi nopeamminkin, mutta välillä täytyy odottaa, että Tupsu herää nukkumasta lankojeni ja keskeneräisten töitteni päältä. :D

(näissä kissakuvissa muuten näkyvät värit oikeammin kuin noissa ylemmissä)

8 kommenttia:

 1. Oikein nättejä sukkia molemmat! Tuo kantapää on todella kiva, se on totta, että juuri se näkyy lahkeitten alta eli kantapäähän voisi panostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, tuota juuri ajattelin, että jos hameen kanssa pidän sukkia, niin sitten pidän mielelläni esim. Anelmaisia tai muita tosi koristeellisia sukkia, mutta sinne lahkeitten alle on turha piilottaa mitään huipputyöläitä varsia. :) Vaikka sitten, jos on sekä housut että kengät, niin eipä niillä sukilla ole niin väliäkään...

   Poista
 2. Voi miten hienot sukat, ja tuo pituus on oikein hyvä.

  VastaaPoista
 3. Kissa on kyllä aivan ihana otus!!
  Ai niin sukistakin. :) Kantapääjuttu näyttää kivan erikoiselta.

  VastaaPoista
 4. Taas ihania sukkia. Pistäydyin kurkistamassa, kun körttisukkaa googlasin. Siunausta talveesi!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)