Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 16, 2016

Hyödynnettyjä tarjouksia

Tänäkään vuonna ei ole tulossa päivitystä käsityömessuilta. Aiemminhan ne olivat minulle vuoden kohokohta, mutta jo viime vuonna jätin messut väliin ja niin teen myös tänä vuonna. Langan ja käsityötarvikkeiden ostaminen ei vaan enää kiinnosta. Mutta toki käsitöitä teen tarpeeseen siihen tahtiin, kuin niitä sattuu syntymään. Ja kun oma lankavarasto on aika suppea, niin välillä pitää sitten tehdä lisähankintoja, vaikkei sellaiseen erityistä poltetta olisikaan. Pyrin toki käyttämään ensisijaisesti niitä vähäisiä jämälankojani, joita minulla on, mutta aina nekään eivät sovi tarkoitukseen.

Siksipä tänä syksynäkin on tullut ostettua jonkin verran lankaa. Ja erityisesti tarjouksia hyödyntäen, mutta silloinkin vain tarpeeseen!


Syyskuussa ostin tämän Nalle-kerän. Minulla jäi aika reippaasti Woolia yli vauvaneuleista, joten ehdottomasti aion niitä jämiä hyödyntää esimerkiksi lahjaneuleisiin. Wool vaan ei kelpaa sukkalangaksi, joten tarvitsin kaveriksi Nallea ainakin terään - varressahan voi olla raitana ihan 100% villalankaakin, jota Wool on. Jossain vaiheessa syksyä Nallet olivat Tokmannissa kimppatarjouksessa (3 kerää/10 e tms.), joten lähdin sieltä sopivaisia keriä etsimään. Tein kuitenkin paremman löydön, kun alelaarissa oli tällaista vihreää ilmeisesti poistoväriä vain 3 eurolla, joten sehän oli vieläkin edullisempi kuin sen viikon muut Nalle-tarjouslangat. Ja totesin, että eiköhän tämä väri sovi oikein mainiosti kaveriksi niille jämä-Wooleille! :) Niin muuten sopiikin - näistähän on jo saatu melkein valmista aikaiseksi, sillä onhan tämän kerän ostostakin kulunut suunnilleen kuukauden tai ylikin. Mutta esitellään valmiit sitten joskus myöhemmin...


Olin ajatellut, että eräästä toisesta jämälangasta saisin yhden lahjaneuleen tehdyksi, mutta kun kyselin saajan toiveita, niin eihän se jämälangan väri kelvannutkaan. Luonnonvalkoista ja vaaleaa harmaata toivoi väreiksi. Lankamaailmassa on tämän viikon ajan Ville-langat tarjouksessa, ja koska työkaverini on kehunut Villeä paremmaksi sukkalangaksi kuin 7 veljestä, ja tarjoushinta oli edullisempi kuin 7 veljeksen normihinta, niin päätin kokeilla minäkin Villeä ikäänkuin 7 veljeksen "korvikkeena". Sitä luonnonvalkoista ja vaaleaa harmaata ostin lahjaneuleen saajan toiveiden mukaan, mutta samalla mietin muitakin projekteja, joita tulen lähiaikoina tekemään. Siksi lähti matkaani myös kerät tummanharmaata, tummansinistä ja vaaleansinistä. Tarjous oli siis 3 kerää/10 e, siksi päädyin ostamaan tällä erää 6 kerää/20 e. Toki oli mielessäni muitakin projekteja, joihin olisin voinut Villeä vielä ostaa, mutta valitettavasti budjetti ei antanut yhtään enempää myöten tällä erää, vaikka tarjouksesta ostinkin. Ja niillä projekteilla ei nyt ole niin kiire vielä, nämä olisi tarkoitus kuitenkin toteuttaa tämän vuoden puolella.

Kun nyt tänään ostin 900 grammaa lankaa, niin lankavarastoni kasvoi yllättäen huimaan 1,2 kg lukemiin. :D Lankaa oli siis enää sellaiset 300 g jäljellä, joten ei siitä määrästä olisi kovin montaa neuletta enää edes saanut tehdyksi. Ja kun näillä täyttää toisten tarpeet ja toiveet, niin hyvä juttuhan se on! :) Tästä määrästä kyllä jää varmasti jämiäkin käytettäviksi myöhempiinkin projekteihin.

Valmiita neuleitakin on syntynyt, mutta esittelen ne tässä hitusen myöhemmin. Ensi viikolla, lupaan! :) Jos vain suinkin ehdin jossain välissä...

6 kommenttia:

 1. Kävin muuten eilen messuilla ja olin positiivisesti yllättynyt. Minusta tänä vuonna oli aika montaa uutta tarvikkeiden, mutta myös lankojen esittelijää. Perulaiset alpakkalangat ja tuotteet olivat mm. virkistävä uutuus. Vaikka en tehnyt paljonkaan ostoksia, oli ilo nähdä, kuinka innokkaasti myös nuoret ja lapset tutkivat askartelutarvikkeita. Ostan harvoin valmiita tuotteita, mutta arvostan kyllä kovasti työn laatua ja vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että viihdyit messuilla! :) Mulla itselläni on vain ihan yleinen tavara-ahdistus, en ole pariin vuoteen ostanut oikeastaan mitään muuta kuin ruokaa ja päivittäistavaroita. Muuton yhteydessä oli pakko tietysti ostaa huonekaluja yms., mutta nekin kävin hakemassa kirppareilta. Mutta esim. vaatteita en ole ostanut, saati sitten lankaa tai muita harrastustarvikkeita kuin vain todella harkiten ja tarpeeseen. Kauppoja välttelen viimeiseen asti, ja ruuatkin ostan paikasta, josta ei saa kuin ruokaa. :D Mun pää ei vain kestä sitä tavara- ja ihmispaljoutta kaupoissa, saati sitten messuilla. Enkä kyllä ole nettikaupoissakaan vieraillut. Mut jännä juttu, että kun törmäsin yhteen ystävääni Lankamaailmassa eilen, niin hän sanoi, ettei messuilla ollut juurikaan lankakauppiaita, ja oli siksi itsekin tullut Lankamaailmaan!

   Poista
 2. no hei!!
  Kävin tänään messuilla ja olen erittäin tyytyväinen minuun ostoksiin. En ole aiemmin uskallut tilataa Wollmeise+Rohrspatz lankoja netin kautta ilman että saisin kokeillaa miltä ne tuntuvat ja valehteleeko minun näyttö värien suhteen... aaahhhhhhh, ei valehdellut. IHANIA ovat ja kallis!!!! MUTTA: ostin silti jonkunen vyyhdin ja olen todella iloinen. Huivilangaksi tarkoitettu, 100% Merino superwash. Messuilla oli enemmän kangasmyyjät tänä vuonna, esim. Verson Puoti, Ikasyr, Käppynen(?), Kettuliini, Paapii ja ... en muista, mutta tuttu nimi sekin. Hyvinvointimessun osasto jätän aina väliin, mm. aivan liikaa kosmetikka ja muuta juttuja mitkä eivät kiinnosta. Ai niin, ikasyrin Marikalla oli niitä Wollmeise vyyhtijä mukana ja eilen oli tietenkin valikoimaa PALJON isompi, hyvä juttu että menen aina suununtaina... :-) lompakko kiittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet löytänyt messuilta jotain mukaasi! :)

   Poista
 3. Hyvin hyödynnettyjä tarjouksia. Maailmasta ei langat lopu, vaikka niitä hamstraisikin. Tarpeeseen ostettuina tulee ainakin itselläni paremmin myös käytettyä kaikki ostetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toisaalta myös niin, että ei se lanka lopu kaupastakaan, joten ei ole pakko hamstrata. :) Ja kyllä minä tykkään siitä, että ostan vain tarpeeseen, ja yritän myös käyttää ensisijaisesti varastossa olevia lankoja. Mutta ei se oma lankavarastokaan loputon ole, 300 grammaa on aika vähän, ja jos vielä värit on väärät niin pakko on välillä ostaakin.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)