Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2016

Valmiina Messiasta varten! :D

Aloin jo viime vuoden puolella tehdä itselleni kuorokassia. Kuvittelin ehtiväni tehdä sen kuoron joulutauon aikana niin, että tammikuun harjoituksiin olisin saanut astella partituuri uudessa kassissa. No, elämä tuli väliin... Mutta kuorohommat jatkuvat edelleen, onneksi. :)

Kassi on nimittäin nyt valmis!


Toiselta puolen kassi näyttää tältä...


... ja toiselta puolen vähän toisenlaiselta.

Do ré mi fa sol Musique
Tehty ajalla: 14.12.2015 - 17.4.2016 (pistelyosuus valmis 29.12.2015)
Malli: Isabelle Vautier: Do Ré Mi Fa Sol Musique!
Kangas: 20 ct luonnonvalkoinen aida
Lanka: DMC 107
Pistot: Risti-, jälki- ja solmupistot
Koko: 167x87 pistoa
Viimeistely: Kassi, koko n. 35x40 cm, kangas itsevärjätty puuvilla
Muuta: ♥ Kuorokassi! ♥ 

Marquoir Musical
Tehty ajalla: 29.12.2015 - 17.4.2016 (pistelyosuus valmis 13.4.2016)
Malli: Isabelle Vautier: Marquoir Musical
Kangas: 20 ct luonnonvalkoinen aida
Lanka: DMC 107
Pistot: Risti-, jälki- ja solmupistot
Koko: 145 x 174 pistoa
Viimeistely: Kassi, koko n. 35x40 cm, kangas itsevärjätty puuvilla
Muuta: ♥ Kuorokassi! ♥


Olisi tässä kassissa ollut mukavaa kanniskella Bachin Johannes-passion partituuriakin, sekä toki sitä omalla nimellä varustettua juomapulloa, jonka saimme ensi-iltana Oulun Musiikkijuhlilta. ;) Johannes-passion esitykset menivät loistavasti, palaute oli mahtavaa! Ja vieläkin on huikea olo, että sain olla sitä projektia tekemässä, vaikka esityksistä on nyt jo monta viikkoa. Sen verran tämä kassiprojekti oli mukana passiossakin, että pistelin sitä lämpiössä (joka oli todellisuudessa kylmiö...) ensi-iltaa odottaessani ja jännittäessäni. :)

Viiden yön päästä aloitamme uuden projektin, tähtäimessä kiertue syksyllä 2017. Väliin mahtuu kyllä vähän muutakin ihanaa ja upeaa musisointia... Mutta tuo meidän pääprojektimme pilkistää jo kassin pohjalta. Kassi ainakin on valmiina Messiakseen! :)

Mukavaa kevättä kaikille! :)

29 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman upea kassi! Siinä on niin hienoja yksityiskohtia, joita ei yhdellä silmäyksellä edes hahmota.

  VastaaPoista
 2. Pientä ja siroa yksityiskohtaa vaikka kuinka! Noissa jälkipistoissa sun muissa on tosiaan saanu olla kärsivällinen. Mitä jos joku ääni ois menny sivuun? :) Eipä onnistuis minulta tuokaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mää oon näitä niin paljon tehnyt, ettei tämä mitään kärsivällisyyttä vaadi. Ihanaa näitä on tehdä! ♥ Jälkipistoja rakastan enemmän kuin ristipistoja... :)

   Poista
 3. Kaunis! Minunkin likat (osa) harrastavat musiikkia. Yksi laulaa kuorossa ja kolme käyvät yksinlaulutunnilla. Hekin kyllä tarvitsisivat kassin nuoteilleen. Tässäpä kiva vinkki kahdelle ompelun ammattilaissiskolleen. :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä sain ajatuksen siitä, kun eräs ristipistelijä on aikoinaan tehnyt myös itselleen kuorokassin ristipistoilla. Ja kun noille kahdelle mallille piti keksiä joku kohde, niin tässäpä yhdistyi huvi ja hyöty. :) Tokihan se partituuri kulkisi edelleen käsilaukussa tai repussa...

   Poista
 4. Hieno kassi. Just kiva kun on niinkuin 'täsmäase', siis vaan tuohon käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä sitä nyt kuorokassi pitää olla, siinähän ne nuotitkin aina säilyy ja tulee varmasti matkaan.

   Poista
 5. Valloittavan ihana kassi! Sopisi minunkin kuoronuoteille.

  VastaaPoista
 6. Ihana kassi ja ihana harrastus. Minäkin laulaisin kuorossa mutta kun ei juuri minkäänlaista lauluääntä! Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuoro on tuonut kyllä elämääni niin paljon ihania asioita, saan laulaa sitä musiikkia, josta olen vuosikaudet haaveillut. Ja paljon uusia ihmisiä olen saanut elämääni! :)

   Tiesitkö, että on olemassa myös laulutaidottomien kuoroja, myös täällä Oulussa, muistaakseni Oulu-opistolla! :) Kaikki ihmiset osaavat laulaa jollakin tavalla, ja on ihan mahtavaa, että tuollaisiakin kuoroja perustetaan, jonne voivat mennä nekin, jotka haluaisivat laulaa, mutta kokevat, etteivät osaa. :) Esim. Jyväskylässä perustettiin eräänä syksynä tällainen laulutaidottomien kuoro, ja seuraavana kesänä he jo esiintyivät tuhansille ihmisille, eikä olisi ikinä uskonut, että alle vuotta aiemmin yksikään heistä ei kokenut osaavansa laulaa. :) Siitä vain mukaan tällaiseen kuoroon, jos siltä tuntuu! :)

   Mukavaa kevättä sinullekin! :)

   Poista
  2. Kiitos ..enpä tiennytkään moisesta. Pitääpä miettiä asiaa, jos vaikka rohkenisi mukaan. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä minä tätä ylpeänä kanniskelinkin jo viikko sitten harjoituksissa. Vähän on jo ehtinyt sotkeutuakin ilmeisesti pyörän kyydissä...

   Poista
 8. Poikkesin katsomaan sivujasi ja ihastuin kauniiseen kassiisi.-Aurinkoista kevättä Sinulle.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)