Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, elokuuta 20, 2015

Lisää kanadanvuokkoja

Muutama viikko sitten neuloin Anemonidium-sukat (suomeksi kanadanvuokko). Nyt tein samalla ohjeella toiset, mutta eri värityksellä. Lahjaksi menevät nämäkin, kuin myös ne edelliset.

Anemonidium-sukat
Tehty ajalla: 6.-19.8.2014
Suunnittelija: PäiviH
Lanka: Novita Nalle meleerattu beige (061) ja happovärjätty punainen (pohja valkoinen 011)
Langankulutus: 117 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 37-38
Muuta: Lahjaksi menevät 
 

Näiden sukkien ohjehan löytyy Ullasta 01/14. Sukat näyttävät haasteellisilta, mutta ovat yllättävän paljon helpommat tehdä kuin kuvan perusteella voisi kuvitella. Juuri sellaiset sopivan haasteelliset. Varsinkin teräosan voi tehdä ihan ilman mallia, kun siinä on vain yhdet palmikonkierrot. Eilen ehdinkin yhden palaverin aikana melkein kokonaisen sukanterän kutaistakin. Muutenhan minulla ei ole töissä neule ollut edes mukana sitten edellisen palaverin, joka oli kaksi viikkoa sitten. Seuraavaankin menee taas uudet kaksi viikkoa. Hyvä niin, ehtii tehdä paremmin "oikeita töitä", kun ei tarvitse koko aikaa palaveerata. ;)


Beigen langan riittävyyden kanssa oli vähän jännitystä. Edellisiin Anemonidium-sukkiin meni pohjaväriä 99 grammaa, joten arvelin 105 grammaa beigeä riittävän näihin pohjaväriksi, mutta yllättäen sitä kuluikin enemmän. Jäljelle jäi lopulta alle kaksi metriä tuota beigeä, eli täpärälle meni! Lankakirjanpitooni merkkasin jäljelle jääneen nyssäkän painoksi 1 grammaa, vaikka tuskin se edes sitä painaa. Mutta onpahan itsellä muistissa, että tätä lankaa on kaapissa sen verran pieni nöttönen, että siitä ehkä saa yhden raidan vielä sukkaparin varteen. :) Punainen lankahan on sitten omassa väripadassa uinutta.

Ihania ruskansävyisiä syyspäiviä kaikille! :) Oulussa ainakin on jo paljon keltaisia lehtiä puissa - ihanaa! ♥

20 kommenttia:

 1. Kaunis väriyhdistelmä. Tykkään tästä sukkamallista.
  Hiljalleen syksy alkaa tulla tänne etelärannikollekkin, kurjet kokoontuvat yöksi suolle ja sieltä kuuluu tosi haikeaa toitotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minusta tämä väriyhdistelmä on kauniimpi kuin edellisissä saman mallin sukissa, vaikka tämä ei olekaan ihan "minun" värimaailmani. Toivottavasti sukkien saajat tykkäävät omista väriyhdistelmistään. Täällä on tuoksunut syksylle jo koko sen ajan, kun olen polkenut pyörällä työmatkoja, ja kylläpä vain on viimeisen viikon aikana kovasti muuttunut luonto keltaisemmaksi!

   Poista
 2. Kauniit sukat.
  Keltainen lisääntyy koko ajan ja aamuisin tuoksuu ihan syksylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, täällä on osa puista jo ihan punertavankellertävänkukertavia. :) Pihlajanmarjatkin punoittavat.

   Poista
 3. Oikein kivannäköiset sukat!

  VastaaPoista
 4. Kaunis malli ja tykkään väriyhdistelmästäkin. Täytyy joskus itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja niin ovat ne edelliset sinisetkin samalla mallilla neulotut!
  Ihanaa kuulla, että olet päässyt taas töihin! =)

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat ja kaunis väriyhdistelmä. Vaikka en talvi-ihminen olekaan, niin toisaalta kiva kun syksy etenee. Ja minäkin muuten olin likkana lenkillä mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Siellä olikin niin paljon lenkkeilijöitä, että olisi ollut ihme, jos ei olisi yhtään tuttua ollut joukossa. Ei tosin kukaan tullut juttelemaan, mutta sitä väkeä olikin niin paljon. Voi olla, että ensi lauantaina piispansauvakävelyssä on minulle enemmän tuttuja joukossa. Saa nähdä, taittuuko kymppi vai tyydynkö lyhyempään matkaan...

   Poista
 7. Nätit sukat. Varrensuun palmikkokuvio sopii malliin, tosi kivan näköiset ja värikin mukavan neutraali.
  Täällä etelässäkin osa koivujen lehdistä on keltaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näiden sukkien suunnittelija on selkeästi nero. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)