Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, kesäkuuta 30, 2015

Kesäkuun raporttia ja heinäkuun suunnitelmia

Yleensä kesäkuu kuluu minulla sisällä käsitöitä tehdessä, mutta tänä vuonna säät ovat houkutelleet mieluummin ulkoilemaan, ja hyvä niin. :) Aika vähiin olisivat käsityöt jääneetkin tässä kuussa, jollen olisi pistänyt peitonvirkkuuseen vähän vauhtia ihan tarkoituksella. Muuten on kyllä tullut ihan vain ulkoiltua ja liikuttua, nautittua ihanan viileistä, pilvisistä päivistä ja sateen tuoksusta. :) Ja onhan tähän kuukauteen mahtunut kaikenlaista muutakin elämää, harvoin on näin tapahtumarikasta kuin menneinä viikkoina. Vähempikin olisi riittänyt. ;)

Mutta nyt niihin käsitöihin:


Kesäkuussa valmistuivat:

  • 14.6. Hiiret ompelemassa / ompelukoneen päällinen (ristipistellen/ommellen)
  • 17.6. Luomispussit 2 kpl (ommellen)
  • 24.6. Isoäidinneliöpeitto (virkaten), langankulutus 1284 g

Koska lankailukäsitöitä valmistui vain tuo yksi ainokainen, niin siihen uponnut 1284 grammaa jää kesäkuun kokonaissaldoksi langankulutuksessa. Vaikka onhan se varsin hyvä saldo, reilusti enemmän kuin huhti- ja toukokuussa yhteensä! Koko vuonna olen tähän mennessä kuluttanut 5320 grammaa, eli kesäkuun osuus on siitä 24%. Mutta jos tätä tahtia lankaa kuluu loppuvuonnakin, niin jään taas reippaasti jälkeen viime vuoden saldosta: viime vuonna olin kesäkuun loppuun mennessä kuluttanut 6215 g, ja koko vuoden kulutus oli 11361 g; toissa vuonna puolestaan olin kesäkuun loppuun mennessä kuluttanut peräti 10049 g (eli tuplasti sen verran kuin tänä vuonna!), ja kokonaiskulutus oli sinä vuonna yli 20 kiloa. Ei ole kuitenkaan enää tarkoitus koskaan tuollaisia lukemia tavoitella, mieluummin keskityn elämässä tärkeämpiin asioihin. :)

Lankaostoksilla en luonnollisestikaan käynyt myöskään kesäkuussa, enkä ole edelleenkään koko vuonna ostanut minkäänlaista käsityötarviketta, -materiaalia, -välinettä, - mallia, -kirjaa, -lehteä, tms. Hyvin olen pärjännyt! :)

Ristipistopuolella valmistui tasan yksi ristipistotyö tässä kuussa, mutta tekeillä oleva pistely on kutakuinkin puolivälissä, joten se valmistunee tällä tahdilla heinäkuun aikana. Useampaa pistelytyötä en heinäkuulle lupaile, sen verran pitkäkestoisia pistelyitä on nyt tekeillä ja jonossa.

Kuukausi sitten suunnittelin neulovani sukat peitonvirkkuun välissä, mutta koska en osaa pitää useampaa kuin yhtä neule- tai virkkuutyötä kerralla työn alla, niin enhän minä niitä sukkia saanut aloitettua ennen kuin peitto oli valmis. Sukat siis valmistunevat heinäkuun alkupuolella. Sen jälkeen tarkoitus on aloittaa uuden peiton virkkuuta, ja nähtäväksi jää, valmistuuko se sitten vasta elokuussa. Toivon kyllä hartaasti, että kelit pysyvät heinäkuunkin ajan sopivan viileinä, tuulisina, pilvisinä ja mielellään myös erittäin sateisina, jotta tämä hyvällä mallilla oleva ulkoilu- ja kuntoiluputki saisi jatkua! :) Mutta jos sattuu poutaisempaa, niin sitten istunen sisällä virkkaamassa, ja käsitöitäkin saattaa valmistua.

Helpottavan helteetöntä ja herkeämättömän hermostuttamatonta heinäkuuta kaikille! :) Kuukauden päästä onkin sitten jo SYKSY!!! ♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)