Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, huhtikuuta 06, 2015

Luonto kutsuu ;)

Vieläkö muistatte hirvittävät sukat, jotka esittelin noin kuukausi sitten? No, ei se mitään. :)

Joka tapauksessa tein sukille kaveriksi tällaisen pipon:

Parittelevat hirvet -pipo
Tehty ajalla: 3.-5.4.2015
Malli: Netistä napattu mallipiirros, jota itse muokattu
Lanka: Drops Fabel musta (400), Drops Fabel Spray Print happovärjätty oranssi (pohja ruskea/beige 714)
Langankulutus: 42 g
Puikot: 2,5 mm, kirjoneuleessa 3 mm
Koko: n. 58-60 cm
Muuta: Lahjaksi menossa 

 

Periaatteessa olen sitä mieltä, että villasukat ovat aivan riittävä lahja tilanteeseen kuin tilanteeseen, oli sitten kyse miten lähisukulaisesta tai kuinka suuresta juhlasta tahansa. En siis tehnyt pipoa sukkien kaveriksi siksi, että ne mitenkään kaipaisivat lisuketta. Sen sijaan sukat tuntuivat hivenen liian asialliselta lahjalta ottaen huomioon lahjan saajan - yleensä meillä on ollut tapana liittää lahjan mukaan jokin källi silloin, jos olemme toisiamme lahjoneet. ;) En siis voisi kuvitellakaan antavani hänelle villasukkia ihan sellaisenaan, jollen sitten pakkaisi niitä esimerkiksi koiranruokapurkkiin. ;) Toisekseen kyseinen henkilö aikoinaan joka kerta nähdessään minut kutomassa pyysi minua tekemään hänelle pipon. Tästä on kyllä aikaa jo yli 20 vuotta, mutta en muista, että pyyntöön olisi asetettu mitään aikarajaa... Kolmanneksi: kun vuosia sitten näin tuon lisääntymispuuhissa olevien sarvipäiden neulemallin, olen siitä saakka vain odottanut sopivaa tilaisuutta, että voin sen mallin neuloa... :D


Mallineuleen alkuperäinen versio löytyy Flickristä. Muutin kyllä mallia omiin tarkoituksiini sopivaksi. Alkuperäisessä mallissahan myös alemmalla otuksella on sarvet, ja olettaen kyseessä olevan heteropariskunta, täytynee eläinlajin olla poroja. Naarasporollahan on sarvet, kun taas naarashirvellä niitä ei ole. Halusin näiden lempiväisten kuitenkin olevan nimenomaan hirviä, joten jätin naaraalta sarvet pois ja lisäsin uroksen sarviin hivenen leveyttä, koska hirvensarvethan ovat enemmän lapiomaiset poron sinne tänne sojottaviin oksanhaaroihin verraten.

Ajankohtainen aihehan tämä on, sillä tähän aikaan vuodesta luonto kutsuu aika monet eläinlajit näihin puuhasteluihin. :)

Eilen mietiskelin ääneen, miten nimeäisin tämän pipon, sillä mielessäni oli aika monta muutakin vaihtoehtoa siveellisen "parittelu"-sanan tilalle. ;) Mieheni ehdotti, että laita nimi englanniksi, se toimii aina. Ai niin kuin "F***ing Mooses"? Luojan kiitos, moose-sanan monikko on ihan vaan moose ilman s-päätettä, muuten en olisi ehkä voinut vastustaa kiusausta... Sori, Mooses! :D

Luonto kutsuu nyt minuakin - lenkille. ;) Hilpeää pääsiäisviikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Onpas hauska pipo. Näytin metsästävälle miehellenikin ja tämän kyläilevälle metaätäjäkaverille ja pitivät näkemästään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin, kyllähän tämä aihe on tunnetusti miesten mieleen... ;)

   Poista
 2. Voihan hirvi, siinäpä on hieno lahjakokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti näiden saaja on samaa mieltä, eikä pistä välejä lopullisesti poikki. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)