Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 18, 2015

Paastonajan Haaste Hyvän Tekemiseen 18.2.-4.4.2015

Muutamina vuosina olen halunnut korostaa paastonajan merkitystä elämässäni. Pari vuotta sitten pidin ekopaastoa karsimalla tavaroita, joita lähtikin silloin pakettiautollinen kierrätykseen. Viime vuonna perheemme oli koko paastonajan ilman punaista lihaa. Nämä tempaukset ovat kantaneet hedelmää myös paastonajan jälkeenkin, ei ole enää ollut tarvetta "palata vanhaan". Myös ns. pikkupaastona eli adventtiaikana olen jo monena vuonna vähentänyt joulukuun aikana kulutusta mm. välttämällä ostamista ja syömällä keveämmin ja vaatimattomammin.

Mutta miten voisin "paastota" tänä vuonna? Tavaroita olen karsinut viimeksi muutama kuukausi sitten, joten siihen ei ole tarvetta. Sairauteni hoitoon kuuluva ruokavalio on sen verran tiukka ja niukka, ettei siitä ole enää varaa jättää mitään pois, kun käytännössä jo kaikki "perusruoka" on pois karsittukin (potut, riisit, viljat, sokerit, maitotuotteet, suola, lisäaineet, tavallinen vesijohtovesi jne.). Eikä nykyisestä kilomäärästäni ole varaa enää pudottaakaan, pikemminkin päinvastoin. ;) Jollakin tavalla haluan kuitenkin huomioida paastonajan myös tänä vuonna.

Yksi paastonajan teemoista on jostakin omasta luopuminen vähäosaisten hyväksi. Toisen hyväksi voi luopua paitsi rahasta ja tavarasta myös omasta ajastaan. Kaikilla meillä on varmasti jotain annettavaa jollekulle, jolla asiat eivät ole niin hyvin. Ehkä voisinkin tänä paastonaikana tehdä käsilläni hyvää jollekin toiselle! Tai jos tekemässä olisikin vähän useampi, ehkä yhdessä saisimme ilahdutettua vähän suurempaa joukkoa! :)

Näistä ajatuksista syntyi tämä haaste:


Haastan siis jokaisen blogini lukijan osallistumaan "Paastonajan Haaste Hyvän Tekemiseen" -haasteeseen! :) Tuttavallisemmin PHHT. Haastetta saa jakaa myös eteenpäin, ja ylläolevan napin saa kopioida omaan blogiinsa ja linkittää sen suoraan tähän postaukseen. Näin saamme toivottavasti lisää ihmisiä mukaan PHHT-haasteeseen! :)


Kuinka voin osallistua?

 1. PHHT-haaste kestää paastonajan eli tuhkakeskiviikosta lankalauantaihin eli 18.2.-4.4.2015. Voit osallistua tekemällä tänä aikana yhden tai useamman käsityön lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen. Kohteen voit valita itse, mutta listaan tämän postauksen loppupuolelle esimerkkejä kohteista. Jo yhden hyväntekeväisyyskäsityön tekemällä olet mukana, mutta halutessasi voit tehdä vaikka koko paastonajan pelkkiä hyväntekeväisyyskäsitöitä. Myös aiemmin aloitetut hyväntekeväisyyskäsityöt kelpaavat haasteeseen mukaan, jos saat ne valmiiksi paastonaikana. Ja jos jonkun työn langanpäättely venähtää pääsiäisaamun puolelle, niin sekin vielä lasketaan mukaan, jos olet muuten tehnyt käsityösi paastonaikana. :)
 2. Käsityön laji on vapaa: voit neuloa, virkata, ommella, huovuttaa, koukuta, nyplätä, kirjoa... tärkeintä on, että kohteena on hyväntekeväisyys.
 3. Kun olet saanut valmiiksi yhden tai useamman hyväntekeväisyyskäsityön, kerro siitä minulle joko:
  • Kommentoimalla tämän postauksen kommenttilaatikossa. Kerro, minkä käsityön olet tehnyt ja mihin kohteeseen aiot sen toimittaa. Jos olet esitellyt käsityön blogissasi, laita myös linkki postaukseesi. Jos hyväntekeväisyyskohteestasi löytyy netistä lisätietoa, siitäkin olisi mukavaa saada linkki muidenkin tiedoksi.
  • Jos sinulla ei ole blogia tai et voi jostain syystä jättää kommenttia, voit raportoida osallistumisestasi myös sähköpostitse osoitteeseen: marska_77@yahoo.com. Sähköpostilla voit laittaa myös kuvan valmiista käsityöstäsi.
 4. Raportointiaikaa on vielä molempien pääsiäispäivien ajan eli 6.4.2015 saakka. Tämän jälkeen teen blogiini koostepostauksen, jossa kerron haasteeseen osallistuneiden käsitöiden määrän. Raportoidessasi kerro minulle, jos saan käyttää käsityöstäsi ottamaasi kuvaa blogissani. Pyrin tekemään koostepostaukseen kuvakollaasin niistä käsitöistä, joiden käyttöön olen luvan saanut.
 5. Kaikkien osallistuneiden kesken arvon pienen palkinnon pääsiäispyhien jälkeen! :) Olet mukana arvonnassa, kun olet osallistunut yhdelläkin hyväntekeväisyyskäsityöllä haasteeseen! Kuitenkaan useammalla käsityöllä osallistumalla et saa lisäarpoja - tarkoitus on tuottaa hyvää lähimmäiselle eikä hamuta itselleen lisämahdollisuuksia arpavoittoihin. ;) Arpavoitosta saa myös kieltäytyä - lahjoitan siinä tapauksessa arpavoittoa vastaavan summan voittajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. :)

Entä jos en osaa/pysty/halua/ehdi tehdä käsitöitä, mutta haluaisin osallistua?

 1. Jos käsitöiden tekeminen on sinulle ylivoimaisen vaikeaa, mutta haluaisit tehdä hyvää jollekin vähäosaiselle, voit silti ottaa haasteen vastaan! :) Monissa hyväntekeväisyyskohteissa otetaan ilomielin vastaan esimerkiksi kankaita tai lankoja. Jotkut kohteet ottavat vastaan vaatteita, joiden ei välttämättä tarvitse olla edes uusia, kunhan ovat puhtaita ja ehjiä. Voit myös antaa omaa aikaasi esimerkiksi naapurin yksinäiselle vanhukselle tai tarjoutumalla lapsenvahdiksi, jotta vanhemmat pääsevät hetkeksi hengähtämään. Useat hyväntekeväisyyskohteet ottavat vastaan myös rahalahjoituksia, mutta ensisijaisesti haastan sinut tekemään hyvää toiselle muutenkin kuin vain tilisiirtopainiketta klikkaamalla tai kilauttamalla kolikon lippaaseen. Itse teet kuitenkin valinnan, millä tavalla ja mihin kohteeseen osallistut, tärkeintä on ottaa tämä haaste vastaan! :)
 2. Kuten käsityöhaasteessakin, raportoi haasteen vastaanottamisesta kommenttilaatikossa tai sähköpostitse marska_77@yahoo.com. Kerro, miten otit haasteen vastaan ja mikä on hyväntekeväisyyskohteesi. Jos haasteen vastaanottamisesta on mahdollista ottaa kuvallisia todisteita, sellaisiakin otetaan mielellään vastaan sähköpostitse tai linkkaamalla blogiisi. :)
 3. Myös tällä tavalla haasteen vastaanottaneet ovat mukana arvonnassa. Voiton osuessa kohdallesi muistathan ilmoittaa, jos et halua käsityöaiheista palkintoa. ;) Edelleen arpavoitosta on oikeus myös kieltäytyä (ks. käsityöhaasteen kohta 5).

Mitä ja mihin voin lahjoittaa?


Voit itse valita hyväntekeväisyyskohteesi. Listaan tähän muutamia esimerkkejä, mutta oma kohteesi voi hyvin olla listan ulkopuolelta. Otan myös vastaan vinkkejä eri hyväntekeväisyyskohteista, lisäilen niitä tähän listaan, jotta ne olisivat muidenkin löydettävissä.


Tässä esimerkkejä käsityölahjoituskohteista:

 • Sytomyssyt. Voit tehdä sytomyssyn oman alueesi tai johonkin muuhun syöpähoitoja antavaan sairaalaan. Lisätietoja Lankapirtistä.
 • Villasukkia syöpäpotilaille. Syöpäosastoille voi lahjoittaa myös villasukkia syöpäpotilaille jaettavaksi. Lisätietoja Lankapirtistä.
 • Etiopianutut. Nuttuja Etiopian sairaalaan vastasyntyneille vauvoille. Lisätietoja Nuttu-sivustolta.
 • Vaaka ry:n keräykset. Vuoden 2015 käsityökeräyksenä Vauvan peitto ja Vauvan peitto + pussilakana. Lisätietoja Käsityökeräyksestä Vaaka ry:n sivuilta. Menossa on jatkuvasti myös villasukkakeräys, josta lisätietoja tämän linkin takaa.
 • Punaisen ristin kohteet. Voit neuloa sukkia ja lapasia kylmiin maihin, Äiti Teresa -peittoja tai ommella lastenvaatteita. Lisätietoja SPR:n sivuilta.
 • Äiti Teresa -peitoista löytyy SPR:n lisäksi tietoa myös tämän linkin takaa.
 • UNICEF-nukke. Ompele Anna ja Toivo -nukke. Ohjeet ja lisätietoja Unicefin sivuilta.
 • Sairaaloiden keräykset. Eri sairaaloissa otetaan vastaan neuleita mm. vastasyntyneille ja keskosille. Kysele omasta lähisairaalastasi, onko heillä tällaista keräystä menossa! Esimerkiksi Kotkan Keskussairaalan vastasyntyneiden osastolle kerätään vauvanpeittoja, lisätietoa Kangas Keitaan Facebook-sivuilta.
 • Sukkakeräys 2015. Vanhuksille voi neuloa sukkia, lisätietoja tältä Facebook-sivustolta (toimii ilmeisesti vain, jos on kirjautunut sisään Facebookiin).
 • Seurakuntien kohteet. Useimmissa seurakunnissa on kohteita, joihin vapaaehtoiset voivat lahjoittaa tekemiään käsitöitä. Joissakin seurakunnissa vapaaehtoiset voivat kutoa kastesukkia lahjoitettavaksi kastettaville uusille seurakunnan jäsenille. Kysy lisää vaikkapa oman seurakuntasi diakoniatyöntekijältä tai lähetyssihteeriltä tai kurkkaa seurakuntasi nettisivuja!
 • Hyväntekeväisyysmyyjäiset. Seurakunnat ja muut järjestöt järjestävät usein myyjäisiä, joiden tuotto käytetään vähäosaisten auttamiseen. Seuraa oman paikkakuntasi ilmoitteluja!

Esimerkkejä muista hyväntekeväisyyskohteista:

 • Useat edellämainituista käsityölahjoituskohteista ottavat vastaan myös esimerkiksi lanka- tai kangaslahjoituksia. Siinä tilaisuus sekä siivota omia kaappejaan että lahjoittaa ylimääräisiä hyvään tarkoitukseen! :) Huolehdithan kuitenkin, että lahjoitat vain käyttökelpoista materiaalia!
 • Vaatelahjoitukset. Mm. Punainen Risti ottaa vastaan puhtaita ja ehjiä vaatteita lahjoitettavaksi esimerkiksi katastrofialueille. Lisätietoa Punaisen Ristin sivuilta.
 • Vaaka ry ottaa vastaan peittoja ja pussilakanoita vauvanpeittokeräykseen. Lisätietoja Vaaka ry:n sivuilta. Vaakan sivuilta löytyy myös tietoa Penaalipankista sekä Toilettilaukkupankista.
 • Luovuta verta! Jos olet terve, käy luovuttamassa verta! :) Lisätietoa SPR:n Veripalvelusta.
 • Anna aikaasi. Omaa aikaansakin voi antaa tarvitseville. Vapaaehtoistyötä löytyy vaikkapa Suurella Sydämellä -sivuston kautta. Voit myös tarjoutua vaikkapa käyttämään naapurin mummoa kaupassa, hoitamaan tuttavaperheen lapsia, tekemään huonokuntoisen tuttavasi puolesta lumityöt... Tai alkaisitko varamummoksi/-tädiksi jollekin lapselle?
 • Rahalahjoituksia voi antaa mm. Punaiselle Ristille, Unicefille, Yhteisvastuukeräykseen, Kirkon Ulkomaanavulle, Suomen Lähetysseuralle, Pelastakaa Lapset -järjestölle tai Uuteen Lastensairaalaan. Maaliskuista synttärisankaria voi muistaa tavaran sijaan Toisenlaisella lahjalla, Onnen Lahjalla tai Unicef-lahjalla. Useimmissa edellämainituissa on mahdollisuus ryhtyä myös kuukausilahjoittajaksi tai kummiksi - entä jos tekisitkin hieman kauaskantoisemman päätöksen hyvän tekemiseen? :)

Nämä olivat todellakin vain esimerkkejä, ja toivottavasti saan kasvattaa vielä listaa pidemmäksi. Mutta jo näistä esimerkeistä huomaa, että jokaiselle varmasti löytyy tapa tehdä hyvää - ei voi vedota siihen, ettei tiedä, minne käsitöitään, vaatteita, aikaansa tai rahaa lahjoittaisi!

Jos tämä paastonajan haaste ei kolahtanut sinuun, mutta olet kiinnostunut paastonajan perinteistä tai vaikkapa ekopaastosta, klikkaa itsesi tästä linkistä lukemaan lisää! :)

Nyt siis kaikki osallistumaan! :) Ennakkoon ei tarvitse aikeistaan ilmoittaa, mutta saa toki kommentoida ja ilmoitella lisää hyväntekeväisyyskohteita. Mukana PHHT-haasteessa (ja arvonnassa!) olet kuitenkin vasta sitten, kun olet saanut oman lahjoituksesi valmiiksi 18.2.-4.4.2015 välisenä aikana ja raportoinut siitä aiemmin mainituilla tavoilla.

Entä minä itse sitten? No, kyllä minä ainakin sillä yhdellä käsityöllä osallistun, vaikka jääväänkin itseni arvonnasta pois... :)

Kiitos, kun tulet mukaan! :)

Joka tekee hyvää toisille,
tekee hyvää itselleen.

- Suahilinkielinen sananlasku - 

146 kommenttia:

 1. Ilman muuta, noita Etiopian nuttuja olen jo tehnyt tänä vuonna useita. Tosin menevät Pakistaniin sairaalaan, jossa on suomalainen ylihoitaja. Eiköhän joku valmistu paastonaikana. Tansaniaan lastenkotiin tarvitsevat lämmintä kylmäksi kaudeksi ja olen sinne luvannut tehdä jotakin ja juuri aloitin sopivasti sukat tilauksena, joista tuotto menee lähetystyöhön lyhentämättömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! :) Minullakin on neljä nuttua kaapissa odottamassa, että teen jossain vaiheessa nuttuja lisää, voisin itsekin ottaa tavoitteeksi saada ne paastonaikana (tai heti pääsiäisen jälkeen) postitettua eteenpäin, jos tuo pino kasvaisi tänä aikana edes yhdellä nutulla. :)

   Poista
 2. Kiitokset maininnasta!

  UNICEFin Anna ja Toivo -nuket ovat olleet tärkeä kanava käsityöihmisille ja varainhankinnalle: https://www.unicef.fi/vapaaehtoiset/anna-ja-toivo-nuket/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, lisäänpä tuon linkkilistaan! :)

   Poista
 3. Hyvä idis, tästäpä löytyy jokaiselle halukkaalle mielinen hyväntekeväisyys projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti löydät sinäkin jonkin tavan ottaa haasteen vastaan! :)

   Poista
 4. Jep, otan haasteen vastaan mielelläni. :) Oikeastaan aloitinkin "paastoni" jo, kun tänä aamuna sain viimeisimmän sytomyssyn valmiiksi, siis tuon Lullington Hat versioni, jonka jo ehdin postatakin. Sen ja kaikkien muidenkin PHHT-töitteni kuvia saat kopsata blogistani vapaasti. Teen ainakin sytomyssyjä ja sukkia syöpäpotilaille, ehkä jotain muutankin aivan fiiliksen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! :) Laitathan sitten postaukseen merkinnän, että olet osallistunut sillä tähän haasteeseen, niin voin ne kuvat sitten napsia tulevaan kollaasiin. Toivottavasti siinä on sitten muitakin kuin sinun ja minun myssyjä. ;)

   Poista
  2. Miksihän tuo kommenttini oli tullut kahteen kertaan, vaikka en mielestäni sitä kahdesti lähettänyt. No, poistin toisen.

   Laitoinkin sen myssyn kuvan uudestaan postaukseen, jossa kerroin tästä haasteesta, joten löytyy täältä http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/02/haaste-meille-kaikille.html

   Poista
  3. Kiva juttu! :) Nyt on sitten jo yksi ihan virallisesti mukana haasteessa ja arvonnassa! ;)

   Poista
  4. Tuubihuivi tempaukseen, PHHT-työni n:o 4
   http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/03/tuubihuivi.html

   Poista
  5. Kiva juttu! :) Bongasinkin sen huivisi jo blogistasi (kuten ne kolme edellistäkin), mutta kommentointi on jäänyt viime päivinä taas vähemmälle.

   Poista
  6. Nyt valmis PHHT n:o 5 ja löytyy täältä http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/03/raidallinen-tuubi.html

   Poista
  7. PHHT n:o 6 valmiina! http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/03/varikkaat-perussukat.html

   Poista
  8. Taas pari PHHT-työtä esillä http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/03/lisaa-phht-toita.html

   Poista
  9. Seuraavat sytomyssyt ovat täällä http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/03/sytomyssyja.html

   Poista
  10. Kiva, että myssytehdas pyörii! :)

   Poista
  11. PHHT:n viimeisetkin myssyt esitelty http://lankapirtin.blogspot.fi/2015/04/phht-paattyi-osaltani.html

   Kiitos sinulle kampanjan järjestämisestä! :)

   Poista
  12. Kiitos itsellesi osallistumisesta! :)

   Poista
 5. Ehdottomasti mukaan, aktiivisena Vaaka ry jäsenenä ja ihan omana Sytomyssyjä TAYS syöpätautien poliklinikalle. Hienoa, että kehittelit näin mainion ja monipuolisen projektin!

  VastaaPoista
 6. Tärkeitä haasteita, tietenkin lähden mukaan, ainakin villasukkia neulomalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Villasukkiahan tarvitaan aina, ja listassanikin taisi olla useampikin kohde, jonne villasukkia voi lahjoittaa.

   Poista
 7. Osallistun ainakin yhdellä etiopianutulla.

  VastaaPoista
 8. Pitääkö tähän ottaa ihan uusi projekti vai käykö sellaiset vapaaehtoistyöt tai lahjoituskohteet, joita on harrastanut jo vuosikaudet? Tosin voisin kai jotain käsityöjuttuakin viritellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos olet ollut esim. kuukausilahjoittajana tai kummina vuosikaudet, niin periaatteessa siihen olet jo aiemmin sitoutunut, eli ehkä se ei ole sinulle sillä tavalla "haaste". Mutta jos olet satunnaisesti lahjoittanut joihinkin kohteisiin, ja nyt päätät lahjoittaa tämän haasteen aikana, niin kyllä sen voi sitten laskea mukaan. Jokainen tietysti omantuntonsa mukaan ilmoittaa, onko mielestään ottanut haasteen vastaan tai ei, tärkeintä on toisten auttaminen tavalla tai toisella. :) Käsityöjuttuja on kyllä helppo viritellä, vauvansukatkin kutaisee yhdessä illassa, eli ei tämä mikään suurta ponnistelua vaativa haaste ole. Käsityökohteiden ei tarvitse olla uusia, eli jos olet kokenut vaikkapa sytomyssyjen teon mielekkääksi, niin tee ihmeessä niitä nytkin! :)

   Poista
 9. Hei,hieno idea,mukana ollaan.Kiva kun voi omalla mieluisalla harrastuksella osallistua ja tuottaa mahdollisesti hyvää mieltä ja saada sitä näin itsellekin.

  VastaaPoista
 10. Hei,hieno idea,mukana ollaan.Kiva kun voi omalla mieluisalla harrastuksella osallistua ja tuottaa mahdollisesti hyvää mieltä ja saada sitä näin itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että otat haasteen vastaan! :)

   Poista
  2. Kuvia en ottanut neuleista,palkinnosta en ole kiinnostunut ;).Kiitos haasteesta,sain olla osallisena.Sain paljon hyväämieltä tähän kevääseen ihan itelleni ja samalla valmistui Srkn myyjäisiin,Spr:n tarpeisiin sekä muutamille muillekkin neuleita.

   Poista
  3. Kiitos, kun osallistuit! :) Olisi tietysti mukavaa kuulla vielä, montako hyväntekeväisyyskäsityötä olet tehnyt, niin voin haasteen lopuksi kertoa jonkinlaisen yhteismäärän, kuinka paljon olemme yhdessä saaneet aikaan! :)

   Poista
 11. Hei, tulin tänne blogiisi Lankapirtin blogin kautta. Haluan osallistua tähän haasteeseen. Mietin vielä, mikä olisi se oikea juttu, jota voisin osata tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aikaahan on miettiä ihan rauhassa, ja toteutusaikaakin on useampi viikko. :)

   Poista
 12. Kiitos haasteesta, lähden mukaan! Ensin alkuun ainakin villasukkia TAYSin syöpäpotilaille - ehkä noista vinkeistäsi joku muukin saa vielä innostumaan...

  VastaaPoista
 13. Vastaan haasteeseen - mukana ollaan :) Hieno paastoidea.

  Mitähän tarkoittaa tuo maininta aiemmin aloitetuista. Olen helmikuussa kutonut villasukkia OYS:n syöpäosastolle, joten kelpaavatko ne kaikki mukaan vai vasta sukkapari joka nyt työn alla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että olet mukana! :)

   "Myös aiemmin aloitetut hyväntekeväisyyskäsityöt kelpaavat haasteeseen mukaan, jos saat ne valmiiksi paastonaikana."

   Noin olen tuohon tekstiin kirjoittanut, eli jos olet aloittanut sukkaparin ennen paastonaikaa ja saat sen paastonaikana valmiiksi, niin sen voit laskea mukaan. Mutta jos olet tehnyt sukkia valmiiksi asti ennen 18.2., niin niitä ei voi laskea mukaan, vaikka toimittaisitkin ne perille vasta nyt. En minäkään laske mukaan niitä etiopianuttuja, jotka olen kutonut viime vuoden puolella, mutta joita en ole vielä toimittanut eteenpäin. ;) Mutta esimerkiksi Lankapirtin Matleena tuossa ylempänä ilmoittautui osallistuneeksi sytomyssyllä, jonka oli saanut sopivasti 18.2. aamulla valmiiksi, eli hän on jo virallisesti mukana sillä myssyllään, vaikka varmasti hän tekee niitä tänä aikana useampiakin. :)

   Poista
  2. No näin itsekin ajattelin, että vain tuo valmistumassa oleva pari kelpaa - mutta varmistinpa kuitenkin asian vielä kysymällä :)

   Poista
  3. Kysyvä ei tieltä eksy. :) Vaikka haluaisin tämän olevan sellainen tempaus, jossa olisi mahdollisimman väljät "säännöt", mutta johonkin tietysti täytyy raja vetää, etteivät kaikki osallistu ihan sillä, että on joskus viime vuosituhannella yhden sukkaparin kutonut lähetysmyyjäisiin. ;) Ajattelin myös, että jo aiemmin aloitetut kelpaavat sikäli, että jos joku on vaikka urakoinut vuoden verran Äiti Teresa -tilkkuja ja saa tästä intoa kasata niistä peiton valmiiksi, niin sellainen ilman muuta kelpaa, ettei tarvitse koko peittoa muutamassa viikossa tehdä. Mutta toiselle se sukkaparikin voi olla iso saavutus, tai joillakin voi olla useampikin nuttu ja sukkapari ja sytomyssy kesken, niin tämä voi olla hyvä tempaus saattaa sellaiset valmiiksi ja toimitettavaksi eteenpäin.

   Poista
  4. Hyvää huomenta ! Nuo helmikuussa jo valmistuneet on tietenkin vielä täällä kotona, odottamassa kyytiä kaupunkiin. Ilman tätä paastoakin olisin kutonut muutaman parin lisää - olen nimittäin lankalaihiksella ;)

   Poista
  5. No huomenta! Ilmoittelehan sitten, kun olet saanut valmiiksi yhden tai useamman sukkaparin paastonaikana - voit ilmoittaa kaikki vaikka kerralla - niin olet sitten mukana ihan virallisesti myös arvonnassa. :) Jos saan samalla linkin, missä esittelet sukat myös blogissasi, niin se on aina plussaa ja vähän niin kuin "todistuskappale" mukanaolosta. :)

   Poista
  6. Korjaan: sinulla ei taida olla omaa blogia, mutta siis sähköpostissakin voi vaikka kuvan laittaa. :)

   Poista
 14. Ihan loistava haaste, johon täytyy osallistua, tottakai!

  VastaaPoista
 15. Tähän kivaan haasteeseen otan osaa. Ensimmäinen sukkapari on jo valmis ja toinen aloitettu. Lahjoitan ne seurakunnan diakoniatyölle.

  VastaaPoista
 16. Saatu kokonaan valmiiksi yksi vauvan pipo. Postasin kaikki päätellyt vauvan vaatteet ja pipo on yksi niistä valitettavasti. kaikki lähdössä Pakistaniin Tankin sairaalaan.
  http://isognu.blogspot.fi/2015/02/paateltyjen-neuleiden-kasa.html

  VastaaPoista
 17. Kiva haaste ja mukaan lähden :) Ainakin pari sytomyssyä koitan tehdä ja ehkäpä parit vauvansukat. Ensimmäinen myssy jo valmistuikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet sinäkin sitten mukana virallisesti, kun olet saanut myssyn valmiiksi! :)

   Poista
 18. Tlen innolla mukaan tähän haasteeseen. Löysin tänne Lankapirtti-blogin kautta. Minulla ei ole omaa blogia, siis lähetänkö kuvan sinun sähköpostiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tulet mukaan! :) Sähköpostitse voi laittaa kuvia: marska_77@yahoo.com . Kuva ei tietenkään ole pakollinen, mutta onhan se kuitenkin jotain konkreettisempaa kuin sanallinen ilmoitus osallistumisesta. :)

   Poista
 19. Hyvä Haaste!! Alkuvuosi tuli tehtyä lähes kokonaan hyväntekeväisyyskäsitöitä ja nyt on ihan muita töitä suunnitteilla mutta otan kumminkin haasteen vastaan ja teen nyt ainakin jotakin tähän tempaukseen. Kommentoin muuten tänne aamupäivällä...mutta ei nyt jostain syystä näykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että innostut mukaan! :) Yhdelläkin hyvällä teolla voi olla mukana, ja kun meitä on tässä monta, niin saadaan iso keko aikaan! :) Kommenttisi on kyllä kadonnut jonnekin, ei ole tullut minulle edes sähköpostiin. Kurkkaanpa roskapostit, joskus sinnekin saattaa joku kommentti eksyä.

   Poista
 20. Hei, ompa hieno haaste. Tähän täytyy yrittää ottaa osaa. Nyt mietintämyssy päähän ja pohtimaan, sopivaa kohdetta ja työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tässähän on vielä hyvin myös miettimisaikaa ja silti ehtii jotain toteuttaakin!

   Poista
 21. Nyt olisi yhdet sukat tehtynä. Saa kuvata: http://isognu.blogspot.fi/2015/02/tilaussukat.html

  VastaaPoista
 22. hei! Kiitos, kun kävit muistuttamassa: ensimmäinen haastetyöni eli sytomyssy menee huomena TAYS syöpätautien polklinikalle vapaasti otettavaksi. http://neulemuistio.vuodatus.net/lue/2015/02/sny-n-yhteydenotto#comments

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt sinäkin olet sitten ihan virallisesti mukana tempauksessa ensimmäisellä myssylläsi! :)

   Poista
 23. Ihana haaste johon valmiina jo 4 sukat. Kohde vielä avoinna, mutta selkiää varmasti tässä kuukauden aikana.
  http://piuskapuikoilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 24. Hieno haaste, minäkin otan sen mielelläni vastaan! Virkkaan ainakin yhden vauvanpeiton paikalliseen sairaalaan, kaksi ehti valmistua jo aiemmin. Linkki keräykseen: https://www.facebook.com/pages/Kangas-Keidas/109108039111321?fref=nf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Lisäänkin sen tuohon listaan. Vauvanpeitossa riittääkin puuhaa varmasti suureksi osaksi paastonaikaa! :)

   Poista
 25. Haasteessa mukana, aloitin tosin haasteesta tietämättäni - osallistun Majapuun ja Pehemiän organisoimaan sukkakeräykseen, jossa neulotaan sukkia vanhuksille. Yksi pari melkein valmis ja tossuparin ajattelin vielä tekaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! :) Mukavaa kuulla myös, että tuollainenkin sukkakeräys on olemassa. Onko siitä tietoa jollain nettisivulla? Jos on, niin laitatko linkin! :)

   Poista
  2. Facebookissa on ryhmä nimeltä Sukkakeräys 2015 (Pehemiä & Majapuu), tietääkseni muuta nettisivua ei ole. Teknisenä epänerona en osaa linkittää ryhmän osoitetta tähän, mutta FB:n haulla pitäisi löytyä, koska ryhmä on julkinen.

   Poista
  3. Näyttää siltä, että tuota Facebook-sivua ei pääse katsomaan muuten kuin kirjautumalla sisään, ja koska itse en ole FB:ssa, niin en pääse sitä katsomaan enkä siten linkittämään postaukseen. Mutta jospa asiasta kiinnostuneet ovat siitä tietoisia ja tarvittaessa löytävät tiedon täältä kommenteista. :)

   Poista
  4. Mari, linkki tuohon kyseiseen keräykseen on tässä alla, jos haluat käyttää. :)
   https://www.facebook.com/groups/392342760939459/

   Poista
  5. Kiitos! :) Laitetaanpa tuohon postaukseen tuokin.

   Poista
  6. Yksi sukkapari ja yksi tossupari valmiina ja toimitettuna sukkakeräykseen. Blogipostaus löytyy täältä: http://hannaliini.blogspot.fi/2015/03/sukkakerays-2015.html
   Kuvaa saa käyttää, jos haluat. Aurinkoista kevään jatkoa!

   Poista
  7. Hienoa, kiitos osallistumisesta! :)

   Poista
 26. Osallistun haasteeseen ainakin parilla sytomyssylla. Voit halutessasi käyttää kuvaa.

  http://marjutj.blogspot.fi/2015/03/maaliskuu-ihanaa.html

  VastaaPoista
 27. Helmikuussa valmistui OYS:aan kymmenen paria sukkia, joista neljät tämän haasteen aikana.

  VastaaPoista
 28. Ekat TAYSin "sytosukat" raportoitu...
  http://satunnainenblogi.blogspot.fi/2015/03/helmikuun-paasto-sukat.html
  Uusia tulollaa, vielä muutamat näitä kamalia, sitten jotain iloisempaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiottakai saa ottaa mukaan kuvakollaasiin! :o)

   Poista
  2. Pari sytomyssyä:
   http://satunnainenblogi.blogspot.fi/2015/03/kevatpuroja.html
   - näitä saattaa tulla vielä muutama lisääkin, kunhan taas ehdin lankahyllyille...

   Poista
  3. Muutamat sukat mukaan tempaukseen:
   http://satunnainenblogi.blogspot.fi/2015/03/taysiin.html

   Poista
  4. Sinä olet kone! ;) Mahtavaa, että taas on jotain valmista hyvään tarkoitukseen!

   Poista
  5. Elämäni ensimmäinen Etiopia-nuttu:
   http://satunnainenblogi.blogspot.fi/2015/03/eka-etiopialainen.html
   - tuskin viimeinen. :o)

   Poista
  6. Hienoa! Lisää vain puikoille... nuttuihin jää koukkuun, ja niin saa kivasti upotettua jämälankoja, varsinkin itsestäänraidoittuvia, kun ei tarvitse yrittää tehdä toista samanlaista kuten sukkapareissa. :)

   Poista
  7. Juu, koukkuun jää...
   Nuttujuttu: http://satunnainenblogi.blogspot.fi/2015/03/raita-addikti.html

   Poista
  8. Hienoa! :) Minullakin putoaa kohta taas yksi nuttu puikoiltani!

   Poista
  9. Yhteenvetona:
   2 sytomyssyä TAYSiin (postattu 8.3.)
   13 "sytosukat" TAYSiin (1.3 ja 9.3.)
   12 Etiopia-nuttua (22.3.)
   KIITOS kivasta haasteesta - tästä tuli hyvä mieli itsellekin! :o)
   Vedrkkaisen virvoittavia pääsiäispyhiä!

   Poista
  10. Kiitos yhteenvedosta! :) Minun kirjanpidossani kyllä lukee, että olisit tehnyt 13 etiopianuttua, ensin sen yhden kappaleen ja sitten kun jäit koukkuun, niin tupsahtikin 12 lisää. :) Täytyy ilmeisesti tarkistaa asia kuvanauhalta. ;)

   Poista
  11. Kuvanauha tarkistettu, eli olit sen ensimmäisen nuttusi ilmoittanut tavallaan kahteen kertaan, siksi minäkin olin laskenut sen kahdesti. Hyvä, että teit yhteenvedon! :)

   Poista
 29. Mukana minäkin: vauvan peittoja keskolaan ja synnytysosastolle vauvoille

  VastaaPoista
 30. http://louhelanrouva.blogspot.fi/2015/03/215.html
  tuolta löyttyy sukkie joita tein sairraallaan. Se siis miun hyväntekeväissyys kohde tällä kerttaa.

  VastaaPoista
 31. Kiitos hyvän tekemisen haasteesta! Palajan asiaan myöhemmin. (Vielä en uskalla luvata mitään muuta...;-))
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palataan asiaan sitten, kun olet tämän haasteen ottanut vastaan! :)

   Poista
 32. Kirjoitin hetki sitten kommentin, mutta se ei jostain syystä ilmestynytkään sanavahvistuksen jälkeen näkyviin. Toivottavasti kohta ei siis tule kahta saman allekirjoittajan kirjoitusta... Niin, sitä minä vain, että: Kiitos hienosti keksitystä hyvän tekemisen haasteesta! Palajan aiheeseen myöhemmin. Vielä en uskalla luvata mitään (muuta kuin sen, että lankakaappiani voisin karsia)... ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulla on blogin asetuksissa sellainen kohta, että yli 14 päivää vanhoihin postauksiin mun täytyy hyväksyä kommentit, ennen kuin ne tulevat näkyviin. Tämä ihan siksi, että joskus noihin vanhoihin teksteihin tuppaa tulemaan roskapostia. Voisin ottaa sen suodatuksen pois päältä nyt tämän haasteen ajan, niin pääsevät ihmiset tähän kommentoimaan helpommin. Vaikka kyllä nämä näkyviin tulevat sitten hyväksymiseni jälkeen. :)

   Poista
 33. Lupaamani etiopianuttu on tehty. Kuva täällä http://osakainen.blogspot.fi/2015/03/te-valkolinnut-vieraat-lapin-kesan_9.html

  VastaaPoista
 34. Tähän mennessä valmistunut 8 x vauvan pipo, 3x vauvan sukat, 2x Etiopia-nuttu. Lähetin kuvan näistä sinun sähköpostiin. Jatkan vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, oletpas urakoinut - hienoa! :) Sähköpostiin ei ole ainakaan vielä ilmestynyt kuvia, mutta jospa ne ovat matkalla. Vastaan sinulle sitten, kun ovat tulleet perille.

   Poista
 35. Vauvanpeitto siis valmistunut! Kuvia löytyy blogistani: http://hepsi20.blogspot.fi/2015/03/vauvanpeitto-nro-3.html =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! :) Muistin kyllä sitten seuraavana aamuna, että olin nähnyt sen blogissasi, mutta hyvä ne on tännekin ilmoittaa. :)

   Poista
 36. Nyt on minun osalta haaste purkissa. Kiitos kivasta ideasta. Se on poikinu varmaan monta hyvää juttua ympäri Suomea.
  Aiheeseen liittyviä kuvia saa käyttää, jos on tarvis.

  VastaaPoista
 37. Haaste työ valmistunut. Halutessasi voit käyttää kuvaa.
  http://kirjavalanka.blogspot.fi/2015/03/phht-haaste.html

  VastaaPoista
 38. Osallistuin haasteeseen villasukilla. Toimitin kolme paria Lankamaailmaan OYSiin jaettavaksi. Tein siitä postauksen blogiin: http://ingiknits.blogspot.fi

  VastaaPoista
 39. Ilman muuta saat käyttää kuviani. Aikamoinen kollaasi onkin varmaan tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En ole vielä laskenut, montako hyväntekeväisyyskäsityötä on tehty, mutta osallistujia on tähän mennessä parisenkymmentä, useimmilta on enemmän kuin yksi käsityö jo tehtynä. :)

   Poista
 40. Neuloin 2 syto-myssyä Kuopion keskussairaalaan. Tässä linkki blogiini, jossa esittelen neuleet:
  http://piironginpuikot.blogspot.fi/2015/03/ennen-paasiaista.html

  VastaaPoista
 41. http://langasta.blogspot.fi/2015/04/hyvaa-paasiaista.html
  Täällä minun vastaus tuohon haasteeseen

  VastaaPoista
 42. 750 grmamma lankaa ja vauvan peitto Vaaka RY.:n Käsityö 2015 keräykseen. Kuvia ja lisätietoa blogissani. http://punalanka.blogspot.fi/2015/04/hyvantekevaisyys-pitkaperjantait.html

  VastaaPoista
 43. Hei Mari
  minä tämän haasteen löysin pappilan elämää blogin kautta, olen kutonut kaksi vauvan nuttua ja kahdet junasukat, Laitan ne slättmissionille täällä Ruotsissa, joka toimittaa Rumaniaan, Venäjälle, Moldaviaan, Eestiin, Ukrainaan och RCA (Centralafrikanska Republiken).
  kuva on blogissani : Jaana K and Cats. hyvää pääsiäistä toivoo Jaana K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hienoa, että haasteestani on tullut ihan kansainvälinen, kun siellä Ruotsissakin on osallistuttu! :) Kiitos sinulle!

   Poista
 44. Toinen vauvanpeitto haasteeseen valmistui jo 30.3. En ole vielä ehtinyt sitä blogiin päivittää, mutta yritän ehtiä viimeistään maanantaina. Ilmoitan siitä sitten vielä.
  Kaksi peittoa siis virkkasin. =)

  VastaaPoista
 45. Maaliskuussa valmistui viisi paria villasukkia, menevät samaan paikkaan kuin aikaisemmatkin eli OYS:n syöpäosastolle.

  Yhteensä helmi-maaliskuussa valmistui 15 sukkaparia, niistä 9 tämän haasteen aikana. Helmikuussa valmistuneet olen jo vienyt Lankamaailmaan, maaliskuussa valmistuneet vien kunhan muutakin asiaa kaupunkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta! :) Merkitään sinulle siis yhteensä 9 sukkaparia haastekäsitöiksi!

   Poista
 46. Viimeiset kuusi blogattuna ja kuvia saa käyttää ja edelliset kahdet sukat edellisessä postauksessa. Nytut ja vauvansukat ja pipot ovat lähdössä Pakistaniin Tankin sairaalaan, jos Lähetysseuralla on työtä. Sukat on menossa lähetysmyyjäisiin paikallisesti täältä nimikkolähettien työn tukemiseen. Kaikkien valmistuneen 14 PTHH-työn kuvia voi käyttää.

  Kiitos vielä ihanasta haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi osallistumisesta, olet saanut paljon aikaan! :)

   Poista
  2. Mari, oikeassa olet. 15 juttua olen tehnyt. Pää vielä pyörälläö, kun on ollut pyhien ajan vauhtia ja ääntä ja ruoanlaittoa ja tiskausta ja mukavaa menoa kaikkiaan, kun kaikki 6 lastenlasta on pyörinyt täällä. Toki myös vanhempansakin.

   Poista
  3. No hyvä, että tuli tarkistettua. :) Minä nimittäin olin jo yhdeltä osallistujalta ehtinyt laskea saman käsityön kahteen kertaan, ei ilmeisesti ole tuo kirjanpito ihan aukoton. :) Helppoa laskea niiltä, ketkä ovat tehneet yksi tai kaksi käsityötä, mutta kun alkaa mennä lukemat toiselle kymmenelle, niin ei lyhyt matikka enää riitä. ;)

   Poista
 47. Nyt on toinen peitto päivitetty blogiin: http://hepsi20.blogspot.fi/2015/04/vauvanpeitto-nro-4.html
  Kuvia saa taas mieluusti käyttää. =)

  VastaaPoista
 48. pappilanmummo on tehnyt 5 sukkaparia lähetystyölle
  kuvat ovat http://pappilanelamaa.blogspot.fi/2015/04/kolmet-sukat.html kerttu-sukat eli yhdet noista.
  http://pappilanelamaa.blogspot.fi/2015/03/lilat-kertut.html
  http://pappilanelamaa.blogspot.fi/2015/03/kannykka-ongelmia-ja-valepalmikkosukat.html
  http://pappilanelamaa.blogspot.fi/2015/02/kerttu-sukat-farkunsinisina.html
  http://pappilanelamaa.blogspot.fi/2015/02/raitasukat-kevatta-kohti.html

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)