Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, tammikuuta 13, 2015

Hän

Minulla on periaate, etten kutsu käsityötä valmiiksi, ennen kuin se on täysin käyttövalmis eli viimeistelty. Neule- tai virkkaustyö ei ole valmis, jos langanpäät ovat päättelemättä - eihän kukaan vedä yllensä villasukkia tai puseroa, josta roikkuu vielä langanpäitä! (Jotkut kutsuvat valmiiksi jopa neulepuseroa, josta on yhä saumatkin ompelematta...) Ristipistotyökään ei ole valmis, jos siinä on vasta pistelyosuus tehtynä, muttei ole vielä viimeistelty - vai mitä käyttöä on pelkällä ristipistoin koristellulla kangaspalalla? Olen kyllä nähnyt blogeissa esiteltävän "valmiita" ristipistotöitä siinä vaiheessa, kun pistelyt ovat tehtyinä, vaikka sen jälkeen kangaspala saattaa hautua pitkäänkin kaapissa odottamassa, että pistelijä saa vietyä sen kehystämöön kenties kerralla yhdessä muiden jemmattujen pistelytöiden kanssa, tai keksii jonkin muun tavan viimeistellä. Mutta minusta ristipistotyö ei vaan ole valmis, jollei se ole... no, valmis. ;)


Olenkin käynyt itseni kanssa keskustelua tästä aiheesta koskien lähinnä "Vuoden 2015 Ristipistoprojektia". Se projekti on nimittäin nyt aloitettu! :) Tai oikeammin: eihän se aloitus tapahtunut silloin, kun aloitin pistelyosuuden, sillä valmistelutyötä olen tehnyt jo suunnilleen vuoden päivät. Idea syntyi viime vuonna joskus tammi-helmikuun vaihteessa. Ensiksi tietysti suunnittelin, mitkä mallit tähän projektiini valitsen ja miten ne valmiiseen työhön sommittelen, ennen kuin tilasin siihen sopivan pistelykankaan. Tämä tapahtui viime helmikuun aikana. Koko työn suunnittelu alkoi siis viimeistelystä, eli en suinkaan ensin vain pistele kivaa mallia ja vasta sitten ihmettele, että mitähän tuolle tekisi! ;) Marraskuussa ostin ja värjäsin viimeistelykankaan, koska on helpompaa valita kankaaseen sopivat ristipistolangat kuin yrittää sattumankaupalla jälkikäteen onnistua värjäämään lankoihin sopiva kangas. Projekti ei tässä tapauksessa ollut viimeistelyä vailla valmis, vaan pistelyä vailla valmis! :D No, kyllä se viimeistelykin tulee viemään paljon aikaa ja ennen kaikkea koettelemaan hermojani... ;)


Mutta nyt kysymykseen: "Valmis vai keskeneräinen?" Kun tämä projekti koostuu seitsemästä itsenäisestä ristipistomallista, niin voinko esitellä kunkin mallin blogissani "valmiina" siinä vaiheessa, kun se on pisteltynä? Vai odotanko siihen saakka, kun kaikki seitsemän ovat pisteltyinä ja myös viimeisteltyinä yhdeksi työksi? Jälkimmäinen vaihtoehto on yhtä sen periaatteeni kanssa, että työ on valmis vasta sitten, kun se on viimeistelty, mutta silloinhan näyttäisi siltä, kuin olisin saanut pisteltyä vain yhden ristipistotyön, vaikka oikeasti olen pistellyt seitsemän?


Päätin tehdä periaatteeni suhteen poikkeuksen - mutta vain tämän ainoan kerran! ;) Nimeän jokaisen mallin "valmiiksi" siinä vaiheessa, kun se on pisteltynä, jolloin minulla on projektin valmistuttua seitsemän valmista ristipistotyötä, koska ne kuitenkin ovat seitsemän eri mallia, vaikkakin viimeistelyn myötä yhdistettyinä toisiinsa. Ja sitten bonuksena: se viimeistelyosuus tulee olemaan sen verran haastava minulle (lähinnä hermoilleni), että se saa luvan olla kokonaan oma valmistunut käsityönsä sitten aikanaan. Hahaa! :D Lopputuloksena on yksi käyttöesine, mutta kahdeksan eri käsityötä! Seitsemän ristipistotyötä ja yksi ompelutyö! :D *onnittelee itseään oveluudestaan*


Mitäkö väliä tällä tiedolla on teille? Ei mitään, olisitte voineet ihan hyvin hypätä tuon edeltävän tekstin yli! ;) Lähinnä tällä on merkitystä hänelle, joka tekee tilastot valmistuneista käsitöistäni... ;)

No mutta nyt asiaan! (vihdoin viimein...)

Tässä Hän on: Vuoden 2015 Ristipistoprojektin ensimmäinen valmis (tai keskeneräinen) pistely! :)

(En osannut päättää edelleenkään, ovatko nämä oikeasti valmiita vai keskeneräisiä, joten noissa blogitekstien tunnisteissa käytän näiden kohdalla molempia...)

Elle (M)
Tehty ajalla: 10.-12.1.2015 (ei vielä viimeistelty)
Malli: Couleur d'Etoile: Elle -mallin "M"
Kangas: 20 ct aida antique white
Langat: DMC 3799, 414, 321, 601 ja 603
Pistot: Risti-, jälki-, linnunsilmä-, hämähäkki- ja solmupistot
Koko: 56x79 pistoa
Viimeistely: Tulee osaksi Vuoden 2015 Ristipistoprojektia, ei siis vielä viimeistelty
Muuta: Värien vaihtoa työhön sopivammaksi. Tähän tulee vielä luultavasti nauhaa, nappeja tms. viimeistelyn yhteydessä


Aloitin projektini kaikkein pienimmällä mallilla. Osittain siihen vaikutti tuo koko, jotta pääsen projektissani mukavasti alkuun. Mutta suurin syy oli siinä, että tämä on toinen projektin malleista, jotka ovat alunperin monivärisiä. Tarkoitukseni on muuttaa myös yksivärisiä malleja ainakin osittain monivärisiksi, joten näistä valmiiksi monivärisistä aloittamalla pääsen parhaiten sisälle värimaailmaan. Tässäkin tosin jo vaihdoin värejä: harmaat ovat suunnittelijan valitsemia värejä, punaisen sävyt on poimittu viimeistelykankaasta. Noihin kukkasiin oli annettu ohjeeksi pistellä ne tietyllä sävyllä tai "valitsemallanne roosan sävyllä", joten päätin heti pistää kaikki kolme punaisen sävyä käyttöön. Toisen lankarullista vaihdoin tummempaan roosaan, ohjeen mukaan olisi pitänyt pistellä molemmat vaaleammalla.

Tämä pistely valmistui kolmessa illassa eli noin 3,5 tunnissa! Siis nopeammin kuin saan kudottua yhden villasukan 7 veljeksestä! ;) Tätä menoa tämä projekti ei kyllä tule ihan koko vuotta kestämään... ;) No, tämä oli siis tosiaankin pienin projektiin tulevista malleista, vain 56x79 pistoa, kun taas suurimpaan tulee 175x163 pistoa, ja loput ovat jotain näiden väliltä. Eli ovat sellaisia keskikokoisia ristipistomalleja, eivät mitenkään kovin suuria. Enhän minä ole isoja ristipistotöitä juuri pistellykään, yhden vähän isomman olen joskus tehnyt, mutta muuten lähinnä näitä pikkupistelyitä. :)

Kuvasta näkyy myös vähän mittasuhteita, tällä pistelyllä on kokoa vain 10x7 cm, kun käytän pieniruutuista (20 count) aidaa.


Kangaspala on kuitenkin hivenen suurempi, sillä toki pitää jättää tilaa pistelyn ympärille, saumanvarat ja vielä kutistumisvarakin. Kutistan kankaat vasta pistelemisen jälkeen, koska pesemättömässä kankaassa on jotain kangasta jäykistävää käsittelyainetta, mikä helpottaa pistelemistä. Peseminen ja kutistaminen on kuitenkin tärkeää siksi, että valmista työtä täytyy varmaan jossain vaiheessa sitten pestäkin.

Jos katsotte tarkkaan, nin huomaatte tuon pistelykuvion olevan kankaan toisella laidalla eikä keskellä. Siihenkin on syynsä...


Tähän tilkkuun olen suunnitellut laittavani vielä jotain muutakin pistelyn lisäksi, osittain siksi, ettei sen pienuus jää ihan suurempien mallien varjoon siinä valmiissa työssä. Noita nauhoja ja nappeja olen vähän mielessäni miettinyt, koska jos pitäydyn päätöksessäni olla hankkimatta uusia käsityötarvikkeita tänä vuonna (tai niin kauan kuin kaapeissani vanhoja käsityötarvikkeita riittää!), niin tällaiset jutut kaapistani löytyvät, jotka tähän passaisivat. Täytyy kuitenkin ensin varmistaa tuon nauhan pesunkestävyys, ennen kuin ompelen sen kankaaseen kiinni. Ja koska viimeistelyvaiheessa tätä tullaan pyörittämään moneen kertaan paininjalan alla, niin ei kannata nappejakaan ommella ennen kuin ihan lopuksi. Katsotaan sitten, miten ne tähän lopullisesti asettuvat! :)


Kylläpä alkoi tämä projektini ihan parhaalla mahdollisella mallilla! :) Voin ihan täydestä sydämestäni todeta tämän olevan kauneinta, mitä olen ikinä pistellyt - tähän mennessä! Suurin syy on Hän, joka tässä istuu. *huokaus* Olen ennenkin sanonut, että rakastan jälkipistoja, ja tykkään ihan valtavasti tällaisista pistelyistä, joissa jälkipistoilla on suuri osuus.

Hän on tietysti myös tämän mallin pääosassa siksikin, että mallin nimi on "Elle" eli "Hän" (naisesta, vrt. englannin "She"). Malliin kuuluu kaikki aakkoset, joiden päällä Hän vuorollaan istuu ompelemassa, mutta minä valitsin pisteltäväkseni vain M-kirjaimen. Mistäköhän syystä? ;)


Ensimmäisenä iltana huokailin siis Häntä pistellessäni, toinen pistelyilta meni vähän miedommissa tunnekuohuissa, ja kolmantena eli viimeisenä iltana pääsin pitämään hauskaa! ;) Oli pakko kutsua isäntäkin viereen katsomaan, kuinka vaimo on onnellisimmillaan kuin pikkulapsi karusellissa! Sillä karusellilta nuo hämähäkkipistot tuntuivatkin! Voiko olla hauskempaa pistoa - en muista niitä aiemmin pistelleeni, vaikka vierestä olenkin niiden tekemistä seurannut. Ja niitähän olisi pistellyt vaikka kuinka! Hämähäkkipistot ovat siis noita pallukoita, jotka näyttävät lopulta ihan ruusuilta. Nimitys tulee siitä, että pistely aloitetaan tekemällä viisisakarainen "hämähäkki", jonka sakaroiden alta sitten aletaan lankoja pujotella. Se on niin hupaisaa puuhaa, että vieläkin hytkyn naurusta, kun muistelen eilisillan pistelytuokiotani! :D Harmi vaan, että ilo loppuu yhden ruusun osalta yhtä lyhyeen kuin karusellikierros, tekisi vain mieli jatkaa ja jatkaa...

Hauskaa oli tietysti päästä tekemään perinteisten risti- ja jälkipistojen lisäksi noita vähän harvinaisempia pistoja, hämähäkkipistojen lisäksi myös linnunsilmä- ja solmupistoja. Voi, kun noissa muissakin malleissa olisi niitä, vaikka taitaa mennä toiveajatteluksi. Tai entä jos ihan huvikseni lisäilisin niitä sinne tänne... ;)

Tänään sitten käydään seuraavan mallin kimppuun - projekti etenee...! :)


Eilinen osoitti jälleen, että pyöräily -22 asteen pakkasessa sopii niin astmaatikolle kuin lapsillekin! :) Kun on tarve päästä soittotunnille, kaverin luo, töihin tai uimahalliin/kuntosalille, niin ei siinä aleta mittarin lukemia tuijottelemaan, vaan mennään sillä ainoalla kulkuneuvolla, mikä tarjolla on. Sitä paitsi, kun autoilija vielä irroittelee lämmitysjohtoa ja rapaa ikkunoita, niin pyöräilijä on jo perillä! ;) Aika moni uudenvuodenlupauskin toteutuu helpommin, kun jättää sen auton käynnistämättä tai mieluummin kokonaan hankkimatta - vai mitä?

Nyt otetaan kaikki ilo irti talvesta! :) Mahtavaa, kun on kunnolla lunta ja ihana, kirpeä pakkanen - paras ulkoilusää ikinä! :)

16 kommenttia:

 1. Yritän itsekin blogata ainoastaan täysin valmiista töistä minkä vuoksi blogini luonnoksissa on useita julkaisuja, joita en ole voinut julkaista puuttuvien valmiiden töiden kuvien vuoksi.
  joitain harvoja olen julkaissut keskeneräisenäkin, mutta niissä olen tainnut mainita mikä vaihe työstä on valmiina ja mitä vielä puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Minäkin olen nyt yrittänyt blogata vain valmiista käsitöistä, koska silloin päivitystahti pysyy sopivana, ei tule liian pitkiä taukoja, muttei toisaalta ihan joka päiväkään uutta päivitystä. Kuitenkin tämän projektin kohdalla ajattelin, että on mukavampaa näyttää aina yksi tilkku pistelyiden osalta valmiina, koska muuten täällä ei tulisi näkymään suunnilleen puoleen vuoteen mitään ristipistoja. Tämä projekti kun koostuu seitsemästä tilkusta + niitä yhdistävästä kankaasta. Tilkkutyö siis. :)

   Ei minulle ole ongelma esitellä keskeneräisiäkään, varsinkin jos tekisin isompia ristipistotöitä, niin olisi ihan mukavaakin tehdä niistä viikko- tai kuukausikatsaus. Monissa blogeissa tehdään todella isoja ristipistotöitä, siis niin isoja, että niiden mallitkin on jaettu useammalle eri sivulle (esim. HAED:n mallit, joista en itse uskalla edes haaveilla...). Sellaisten pistely kestää luonnollisestikin jopa vuosia, joten on mukavaa, jos niistä tulee välillä tilannepäivityksiä vaikkapa aina uuden sivun valmistuessa tai kuukauden välein. Olihan minullakin täällä "viikon pistot" -katsauksia, mutta jos yhdessä ristipistotyössä menee 3-4 viikkoa, niin ei siinä oikein montaa katsausta ehdi tehdä, siksi ne lopetin ainakin toistaiseksi.

   Lähinnä se minun "ongelmani" (joka ei siis ole todellinen ongelma) oli se, että laitanko nämä pistellyt tilkut jo valmistuneiden käsitöiden listalleni, vai onko vasta se kokonaan ommeltu tilkkutyö yksi ainoa valmis käsityö.

   Poista
 2. Haa, täälä toinen jonka mielestä työ on valamis vasta sitte no kun se on valamis ;) eli viimeistelty päätelty jne. Mukava etten oo ainut :) :)
  Voi miten kaunis tuo "hän" on. Aivan ihastuttava, en ihimettele yhtään että sanot ettet oo pistelly vielä mittään noin kaunista. Oikeen pittää huokailla tääläki.
  Työmatkapyöräily... aihe joka saa aikaan keskstelua. Mutta hienoa että harrastat sitä. Meillä on mies se joka tuota miettii, mutta vielä hän viihtii raapata ne auton lasit vaikka olis siinä ajassa perillä jo. Mulla on lasten kuskaus, enkä kyllä seleviäis kaikkien pienten kans pyörällä tai kävellen. En mä sentään niin supermutsi oo. :D
  Kiitos kommentista blogiini. Se on just niin ku sannoit. Vaikeuksien jäläkeen aurinkoki paistaa vielä kirkkaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Minähän en siis harrasta työmatkapyöräilyä, koska en sairauteni vuoksi ole ollut 2,5 vuoteen lainkaan töissä. Ja työpaikkani on yli 10 km päässä, niin en sinne terveenäkään pyöräilisi (paitsi poljin sinne aikoinaan toisen pyöräni nopeuttaakseni siirtymistä työpisteiden välillä, ja myöhemmin poljin sen takaisin kotiin, kun en enää tarvinnut). Mies on meillä se, joka ei suostu kulkemaan bussilla minkäänlaisia matkoja, vaan polkee pyörällä yli 10 km matkatkin kesällä ja talvella, hänellä tosin työmatka on vain 4-5 km. Ja minäkin kyllä kuljen pyörällä aina, kun se on ajankäytön ja oman jaksamisen kannalta bussia järkevämpi/nopeampi vaihtoehto (joihinkin paikkoihin on bussipysäkiltä sen verran pitkä kävelymatka, että se väsyttää minua enemmän kuin samaan paikkaan pyöräily). Sitä autoa meillä ei ole, eli lapsi pääsee harrastukseensa ainoastaan itse pyöräillen, kyllä tuo meidän nuorempi on muistaakseni 4-vuotiaasta saakka itse polkenut sen 3 km matkan kansalaisopistolle ja toisen mokoman takaisin, sitä ennen istui pyörän lastenistuimessa, aikuinen toki pyöräilee mukana edelleen. Tietysti jos on useampia lapsia, kuten teillä, ja varsinkin vähän pienempiä, niin ihan kaikkien kanssa ei voi lähteä pyörällä ihan jo senkin vuoksi, että sitä niiden kulkemista pitää pystyä aikuisen vähän tarkkailemaankin, ettei satu onnettomuuksia. Kahden kanssa onnistuu vielä ihan hyvinkin, kun lähinnä tuota nuorempaa pitää enää vähän muistuttaa liikennesäännöistä, isompihan kulkee jo itsekseen tutuissa paikoissa, ja kotiin osaa suunnistaa yksin vähän oudommistakin.

   Poista
 3. Ihana miniatyyri työ.
  Juu työ on valmis vasta sitten kun kaikki langat on piilossa päätlety, työ "prässätty ja punattu"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näinhän se on - vaikka voiko mikään tulla koskaan lopullisesti edes valmiiksi? Jossain vaiheessa tekee kenties mieli vähän tuunata vanhaa tekelettään, parsia reikä, käyttää väripadassa saamassa uutta ilmettä tai ehkä purkaa koko juttu. Mutta yritetään tehdä niin valmista kuin se siinä vaiheessa on mahdollista. :) Paras käsityöhän on sellainen, jota voi muokata ja uudistaa uuteen käyttötarkoitukseen! :)

   Poista
 4. Juu ei se kässätyö ole valmis ennenkuin on viimeistelty. Mie pidän valmiina sellaista, kun työ on käyttöön valmis. Mutta tuo sun projektisi on kyllä niin iso, että voit hyvin sanoa tehneesi jo "valmiiksi yhden työn", vaikka ois ne kuusi vielä tekemättä. Sanotaanhan sukkaparistakin että nyt on toinen sukka valmis.
  On muuten kaunis pistely. Ja ihan paras kirjain kyllä...... Mielenkiinnolla odotan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Minä ajattelin näistä ennen kaikkea niin, että ristipistomallin suunnittelija on tarkoittanut tietyn mallin yhdeksi kokonaisuudeksi, ja kun tämä koostuu seitsemästä eri mallista, jotka olen ihan erillisinä ostanut, niin kyllä minun täytyy ne vain silloin laskea seitsemäksi eri työksi, vaikka viimeistelenkin ne yhteen. Kyllähän käsityöporukoissa tehdään myös yhteisprojekteja esim. tilkkupeittoja, jolloin kukin neuloo, virkkaa tai ristipistelee yhden tai muutaman tilkun, ja joku porukasta vain ompelee ne yhteen. Silloin sen yhden tilkun voi laskea yhdeksi valmiiksi, vaikkei kokonaisuus ole vielä valmis.

   Noissa omissa tilastoinneissani välillä mietin, laskenko jonkun setin yhdeksi vai useammaksi käsityöksi. Usein teen vaikkapa lapaset, kaulaliinan ja pipon samaa settiä ja esittelen ne blogissa yhtäaikaa, langanmenekinkin saatan kirjata omiin kirjanpitoihini kaikista yhteensä, en siis jokaisesta erikseen. Silti kun pidän kirjaa, montako pipoa, lapasparia tai kaulahuivia olen vuodessa tehnyt, niin setin osat täytyy laskea erillisinä. On siis tavallaan yksi valmistunut setti, mutta kolme valmista käsityötä. Sukkapari on kyllä sitten vain yksi valmistunut työ, eli en laske kumpaakin sukkaa erikseen. ;) Oikeastihan noilla ei ole hirveästi väliä, mutta kun on alkanut blogin myötä pitää kirjaa näistä käsitöistään, niin joskus se aiheuttaa enemmän haarahiuksia kuin on tarpeenkaan. ;)

   Poista
 5. Kylläpä "Hän" on kaikkinensa hyvin kaunis ja viehättävä. <3 En ihmettele, että "Hänen" tekemisensäkin on ollut nautinto. On varmasti ihana aikanaan koota näistä valmiista pistelyistä uusi, valmis tilkkutyö noine sievine nappeineen ja nauhoineen.
  Kirpakat pakkaset tosiaan aivan loistavia ulkoilusäitä. Innolla odotankin kylmenevää... :)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin kyllä jännityksellä odotan, millainen kokonaisuudesta tulee, sillä en ole vielä edes päättänyt, millaisilla väreillä tai väriyhdistelmillä teen loput malleista, paitsi nyt työn alla olevan värimaailma on toki jo selvillä.

   Minua ei ole hirveästi huvittanut ulkoilla viime päivinä, kun on ollut vain muutama pakkasaste, ja tänään en nollakelillä edes käynyt ulkona (en olisi kyllä ehtinyt/jaksanutkaan, on ollut täällä kotona niin paljon sisähommia). Maanantaina pitäisi taas olla pakkasta, joten pyörän selkään! :) Tai no, oli silloin sää mikä hyvänsä, niin soittotunnille on lapsi vietävä, eli pyöräilyä on joka tapauksessa luvassa. ;) Pakkasella on muuten mukavampaakin pyöräillä kuin kovin lauhalla. Torstaina oli -6 astetta, ja tuntui paljon raskaammalta ajella kauppareissu pehmeämmässä lumessa, kun taas -22 asteessa pyöräily oli yhtä kevyttä kuin kuivalla asfaltilla!

   Poista
 6. Hah haha hah aha haa haa... repesin =) No enpäs ole koskaan syvemmin pohtinut, että milloin se työ on todella valmis. Entäs sitten, onko työ valmis, jos sen jättää viimeistelemättä, mutta käyttää silti? Minulla on esimerkiksi sellainen sohvatyyny, jonka yhtä reunaa ei ole ommeltu kiinni (kun oon niin laiska käsin ompelemaan). Siellä se koristaa sohvaa avoin reuna alaspäin aseteltuna. Eipä oo tainnu kukaan vieras edes huomata keskeneräisyyttä. Tai jos on huomannu, niin ei oo mitään siitä sanonut. Saatan joskus sen ommella loppuun, tai sitten en.. nähtäväksi jää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset meistä ovat erilaisempia kuin toiset. ;) Minä varmaan olisin teillä käydessäni ihmetellyt, miksi joku pitää keskeneräistä tyynyä sohvalla. Mutta kai jokainen saa pitää sellaisia tyynyjä sohvallaan kuin haluaa.

   Minä muuten tykkään tehdä sohvatyynyn päälliset samaan tyyliin kuin tavistyynynpäällisetkin, eli taustapuoli koostuu kahdesta palasta, jotka menevät osittain limittäin, jolloin sisätyyny pysyy päällisen sisällä ilman, että tarvitsee mitään kiinnityssysteemiä! Minä kun en vetoketjua ompele kuin pakon edessä, ja nepparit tai napit taasen ovat aina irti, kun sohvatyynyjen tärkein käyttötarkoitus näyttäisi kuitenkin olevan majanrakennustarpeina tai sotaleikkien ammuksina toimiminen.

   Poista
  2. Hyvä idea tuo sohvatyynyidea... täytyypäs pistää korvan taakse kun seuraavan kerran teen sohvatyynyjä.

   Poista
  3. Juu, se on sellaisen laiskan naisen sohvatyynymalli. :) Ei sekään tietysti rajuimmissa tyynysodissa mikään paras vaihtoehto ole, mutta välttää niissäkin. ;)

   Poista
 7. Voi apua, toi on jotenkin niin mielettömän kaunis toi keskeneräisvalmis työ! Siitä lopullisesta tulee varmaan ihan superhieno.

  Hahahaa, en oo koskaan onneks kuullu että joku sanois valmiiksi pelkkiä paidan palasia :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)

   Kyllä, olen blogeista lukenut useinkin tekstejä, että "puseroni on valmis, enää pitäisi saumat ommella".

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)