Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, marraskuuta 08, 2014

Alpakkaisia

Taannoisesta liivin ja hameen virkkauksesta minulle jäi aika reippaasti Drops Alpaca -lankaa ylimääräistä. Onneksi (?) lähipiirissä on villalle yliherkkiä ihmisiä, joten jämäalpakoista voin tehdä heille lämmittimiä. Ja voihan niitä toki tehdä vähemmän herkkäihoisillekin! :) Monet villayliherkät voivat pitää kyllä villasukkia tavallisten sukkien päällä, mutta kädet taitavat joutua lujille, jos joutuvat villan kanssa kosketuksiin. Siksipä päädyin nytkin tekemään alpakasta käsien lämmikkeitä.

Virkatut sormikkaat 2 kpl
Tehty ajalla: 2.-7.11.2014
Malli: Dropsilta + omat muunnelmat
Lanka: Drops Alpaca vadelmanpunainen (2922) sekä kameli (302) + luonnonvalkoinen (100)
Langankulutus: 61 g (pinkit) + 57 g (beiget) = 118 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: M
Muuta: Annetaan eteenpäin

Näissä sormikkaissahan on tuttu malli, jolla olen virkannut jo useita sormikkaita, ohje löytyy Dropsin sivuilta. Ihan ohjeen mukaisia hanskoja en ole tainnut koskaan tehdä, vaan kaikkiin olen tehnyt jonkinlaisia omia muunnelmia, niin myös näihin. Malli onkin siitä näppärä, että pienillä nikseillä saa samasta ohjeesta ties kuinka erilaisia versioita tehtyä, koska perusohje on kuitenkin varsin yksinkertainen.


Alunperin kuvittelin tekeväni molemmista sormikkaista tämäntyylisiä, joissa olisi napillinen kukkanen kämmenselässä ja jonkinlainen kiva erivärinen reunus. Päädyin kuitenkin toteuttamaan idean vain toisiin hanskoihin...


... kun taas näihin virkkasin tuollaisen käännetyn reunuksen, jonka koristelin parilla napilla. Oikeastaan idea syntyi siinä vaiheessa, kun sormikkaat olivat lähes valmiita, ja aloin penkoa nappilaatikkoani. Toivottavasti nämä ovat nappiosumat myös sormikkaiden saajien mielestä! :)


Kävin äskettäin laittamassa kirpparipöydän kuntoon. Varsinainen pöytävuokrausaika alkaa vasta maanantaiaamuna, mutta koska kirppari on huomenna kiinni, sain käydä laittamassa pöydän valmiiksi jo tänään viimeisen aukiolotunnin aikana. Ja voitteko kuvitella, että pöydästäni ostettiin jo toistakymmentä tavaraa sinä aikana, kun vasta laittelin niitä esille! :) Ihmisten matkaan lähti mm. naisten ja lasten vaatteita sekä leluja - itse asiassa en ehtinyt juuri muunlaisia tavaroita sinne tänään viedäkään. Käsityölehdet taidan viedä maanantaina, niille jäi juuri sopivankokoinen tila pöytään. Vinkiksi siis kiinnostuneille: Takuukirppis, Paakakatu 2, Oulu (entinen Halpa-Hallin tila), ja pöytä numero 166 seuraavan kahden viikon ajan! :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille ja onnittelut kaikille isille huomisen johdosta! ♥

14 kommenttia:

 1. Kauniit sormikkaat, taatusti kivat lahjat saajille! Itse olen sormikkaita sekä virkannut että enemmän kyllä neulonut, on niissä näpertelyä, mutta käytänkin itsetehtyjä ahkerasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä tykkään mieluummin virkata sormikkaat, neuloessa on liikaa puikkoja. ;)

   Poista
 2. Kauniit sormikkaat. En ole itse uskaltanut vielä yrittää itse tehdä. Vaikeat mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sormikkaat ovat kyllä paljon helpommat virkata kuin neuloa. Tämänkin mallin oppii nopeasti ulkoa. Ensimmäistä sormikasta tehdessä tarvitsen yleensä vielä ohjeen muistin tueksi, mutta sen jälkeen toinen sormikas tulee jo ulkomuistista. Suosittelen kokeilemaan!

   Poista
 3. Sievät sormikkaat, kumpaisetkin :)
  Vasta katselin virkattujen lapasten ohjetta, se näytti tosi kivalta, oli muistaakseni aika paksusta langasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Hei, missä se ohje oli? Äitini osti Seinäjoen messuilta koirankarvalankaa, ja myyntipöydässä oli ollut samasta langasta virkatut lapaset, ja hänelle oli sanottu, että ohje tulee uusimpaan Suuri Käsityö -lehteen. Emme ole kuitenkaan onnistuneet ohjetta löytämään, joten ehkä myyjä sanoi väärän lehden tms. Uudessa Neulo! -lehdessä on jotkut virkatut lapaset, mutta ne eivät ole kuulemma samat. Ajattelin vain, jos sattuisi tuo sinun näkemäsi malli olemaan se, mitä äitini kaipailee.

   Poista
  2. Se saattoi olla juurikin tuo Neulo-lehti mitä äitini luona selailin, kun ensin mietin, että oliko se joku Kodinkuvalehden neuleliite. Tuolla on kyllä Novitan sivuillakin yhdet virkatut lapaset

   http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94272

   mutta oot varmaan senkin jo katsonut :)

   Poista
  3. Juu, siis tuo Neulo! -lehden malli on sama kuin tuossa linkissä, eli sama ohje on julkaistu jo aiemmin Novita-lehdessä, mutta vain eri langasta. Tuo Neulo! -lehti on vastaava kuin Novitan aiemmat teemalehdet, eli niihin kootaan vanhoista lehdistä "suosituimpia" malleja, ja saattaapa joukkoon vahingossa eksyä joku ennen julkaisematonkin. Itse asiassa tuo virkattujen lapasten ohje taitaa olla jo kolmessa Novita-lehdessä, on julkaistu yhdessä peruslehdessä, sen jälkeen Lapaslehdessä ja nyt Neulo! -lehdessä. Mitäpä tuota uusia malleja suunnittelemaan, kun vanha kelpaa moneen paikkaan. Mutta ei siis ollut kuulemma se, mitä äitini hakee.

   Poista
 4. Ompa kauniita sormikkaita,virkkaamalla nihin tulee jotenkin vaan kauniinpi kuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin olen viehättynyt enemmän virkatusta jäljestä kuin neulotusta, vaikka molemmilla on tietysti paikkansa. Juuri nyt olen ihan superihastunut siihen neuleeseen, jota teen - en ole pitkään aikaan tuntenut näin suurta neulomisen iloa, virkkaamisen ja ristipistoilun iloa kylläkin. :)

   Poista
 5. Minä täällä taas... ;-) Olet virkannut jälleen kauniita sormikkaita!
  Tuossa yllä kommenttilootassa kyselit virkattujen lapasten ohjetta. Ihastuttavassa Sukupolvien silmukat -kirjassa on virkattujen lapasten ja sormikkaiden ohjeita. Lisäksi laitan joitakin linkkejä alle, joita olen ottanut itselleni talteen. (En tosin ole virkannut lapasia koskaan, tekisi vain mieli joskus virkata...)
  - http://plants-and-rags.blogspot.fi/2011/11/ohje-virkatuille-lapasille.html
  - http://vakerrysta.blogspot.fi/2011/01/ohje-piilosilmukkavirkattuihin-lapasiin.html
  - http://siksot.blogspot.fi/2011/09/kaksivariset-virkatut-lapaset.html (Täällä oikeastaan vain kerrotaan, että marras-joulukuun Modassa 2006 on virkattujen lapasten ohje naisten koossa.)
  Toivottavasti äiti löytää etsimänsä ohjeen tai jonkun muun mieluisan.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tuo Sukupolvien silmukat -kirja juuri lainassa, ja siinähän on vain kirjovirkattuja lapasia. Ymmärsin äitini puheista, että ne messuilla nähdyt lapaset olivat yksiväriset vähän lovikkalapasten tyyliset, mutta virkatut. Ja kun hänelle oli sanottu, että niiden ohje ilmestyy seuraavassa Suuri Käsityö -lehdessä, mutta sitä ei ollut syys- eikä lokakuun numerossa, niin siksi olemme ihmeissämme. Eikä siis ollut myöskään uusimmassa Modassa tai Kauneimmat Käsityöt -lehdessä, nekin on tarkistettu siltä varalta, että myyjä on sanonut lehden nimen väärin. Siksi siis kyselin, koska jos Virpi olisi nähnyt sen ohjeen jossain uudessa lehdessä, josta vaan ohje ei olisi sattunut minun tai äidin silmiin. Ymmärtääkseni äiti siis etsii tuota nimenomaista ohjetta, ei "mitä tahansa" virkattujen lapasten ohjetta, koska hän haluaa tehdä samanlaiset kuin messuilla oli nähnyt, ja koska niiden ohje olisi pitänyt ilmestyä jossain lehdessä tänä syksynä. Mutta kiitos kuitenkin linkeistä ja kommentista! :)

   Poista
 6. Ihanat! Mulla ois tota lankaa varastossa oottamassa sitä oikeaa ohjetta. Osaisinkohan mä tehdä tämmöset, virkkaaminen kun ei oo min vahvinta osaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä sinä osaat! Ihminen osaa mitä vain, jos on vain tahtoa - ja onhan noihin olemassa ohje! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)