Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, lokakuuta 27, 2014

Merimaisema

Merimaiseman edistymistä on seurattu melko tarkasti neljän viikon ajan blogissani, ja nyt voin esitellä sen valmiina. Ensin kuitenkin edistyskuvaa viime viikosta:


Niin se merikin tuonne lopulta hahmottui aivan viimeisillä pistoilla, toisin sanoen yhden säikeen ristipistoilla sekä jälkipistoilla. Karu maisema heräsi samalla ihan eri tavalla eloon. :)

Merimaisema
Tehty ajalla: 29.9.-26.10.2014
Malli: Permin / Ateljé Margaretha: Merimaisema (1473); pelkkä malli, alunperin myyty pakkauksena
Kangas: 14 ct ecru aida
Langat: DMC B5200, 3761, 931, 930, 613, 646, 844, 3799, 927, 926, 472, 3364, 3046, 729, 3012, 3011, 407, 840, 839
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 96x134 pistoa, n. 18x25 cm
Viimeistely: Taulu 24x30 cm
Muuta: ♥

Tämä on toinen sarjan suosikkitauluistani lammastaulun lisäksi. Maisema tuntuu niin tutulta, kun toisaalta tulee mieleen synnyinkuntani rannat (joissa tosin en ole koskaan viettänyt juurikaan aikaa, kun asuimme sillä laidalla kuntaa, joka oli mahdollisimman kaukana merestä), mutta ehkä enemmän tämän meidän nykyisen asuinalueemme kumpuileva merenrantamaasto. Tämän kuvan olisin voinut ihan hyvin napata lenkkipolun varrelta. :)


Tämä oli viimeinen sarjan tauluista, ja kaikki kuusi pääsivät eilen illalla seinälle. Joskaan se ei tapahtunut ilman pientä aviokriisiä: minä naputtelin taulut nätisti seinälle, jonka jälkeen isäntä tuli paikalle ilmoittaen, että ne on laitettu ihan miten sattuu, irroitti taulut ja naulat seinältä ja sommitteli ne oman mielensä mukaan. Taidammekin jättää jälkeemme melkoisen määrän naulanreikiä, kun tästä asunnosta joskus pois muutamme, sillä kaikki taulun laittamiset menevät aina samalla tavalla. Ensin emäntä asettelee taulut taiteellisesti vähän sinne päin (mieluiten vanhoihin naulanreikiin), jonka jälkeen isäntä tulee vatupassinsa kanssa ja vaihtaa taulujen paikat symmetrisesti... No, ehkä hänellä on siihen oikeus, minä sentään olen nämä taulut tehnyt ja kehystänyt, joten antaa isännänkin sanoa sanasensa johonkin asiaan. Sain sentään määrätä näille tauluille seinän sekä taulujen järjestyksen, mitkä tulevat vierekkäin. :)

Näiden jälkeen "Viikon pistot" -päivitykset jäävät ainakin joksikin aikaa tauolle, kenties loppuvat kokonaan. Pyrin toki jatkamaan pistelemistä tunnin päivässä, mutta ajattelin tässä välissä tehdä muutamia vähän pienempiä ristipistotöitä, ennen kuin käyn taas isomman projektin kimppuun. Tai eiväthän nämä nyt mitään isoja projekteja ole, pikkutöiksi minä nämäkin taulut lasken, kun valmistuivat niin nopeasti ja vähällä vaivalla. :) Uskoisin kuitenkin, että muutama seuraava ristipistotyö tulee valmistumaan vieläkin lyhyemmässä ajassa, joten viikkokatsauksessa ei oikein ole edes mieltä. On toki ollut ihan mukavaa seurata omaa edistymistään viikoittain, mutta toisaalta siitä tulee helposti myös stressiä, kun pitää tehdä päivitys tiettyyn aikaan viikosta. Yritän muutenkin karsia elämästäni kaiken ylimääräisen, joten mieluummin esittelen työt sitten kerralla valmiina kuin keskeneräisinä viikkokatsauksissa. Jossain vaiheessa minä ne viikkokatsaukset lopetinkin, mutta kun niitä toivottiin kommenteissa, niin aloin niitä taas tehdä. Nyt on kuitenkin turha nurista kommenteissa niiden perään, kun tämän olen teille etukäteen kertonut. :)

Viikonloppuna kävin noita ristipistomallejani läpi ja valitsin muutaman projektin loppuvuodeksi. Minulla oli kyllä yksi hieman isompi projekti mielessäni tehtäväksi näiden taulujen jälkeen, mutta nimesin sen aikoinaan "vuoden 2015 projektiksi", koska en uskonut tuolloin saavani näitä tauluja tämän vuoden aikana valmiiksi. Toki voisin aloittaa tuon "vuoden 2015 projektin" vähän etuajassakin, mutta minulta puuttuu siihen projektiin tarvittava viimeistelykangas - tai oikeastaan en voi sanoa sitä viimeistelykankaaksikaan, kun se on niin iso osa kokonaisuutta. Ja tarvitsisin sen kankaan ennen kuin voin aloittaa pistelemistä, koska voin siinä vaiheessa vielä vaihtaa joitakin värisävyjä niin, että pistelyn värit sopivat sen kankaan kanssa yhteen. Mutta jospa tässä loppuvuoden aikana vielä jossain vaiheessa jaksaisin käydä kangaskaupassa...

Huomasin ristipistoprojekteja suunnitellessani, että on lähes mahdotonta noudattaa päätöstäni olla ostamatta uusia käsityötarvikkeita. Tosin poikkeuksenahan lupasin itselleni, että sellaisia tarvikkeita saa ostaa, jotka ovat välttämättömiä jonkin tietyn projektin viimeistelyyn, jollei kaapista entuudestaan löydy sopivia. Tietysti yritän ensisijaisesti käyttää minulla jo olemassaolevia materiaaleja, ja olikin hauskaa lauantaina, kun onnistuin parittamaan erään vähän "hankalan" kankaan ja ristipistomallin - en ollut aiemmin ajatellutkaan, että ne voisivat sopia yhteen. Noita ristipistokankaita kun on tullut joskus ostettua ihan vaan summassa, kun kangas on vaan näyttänyt niin kivalta, eikä ole ollut kuitenkaan hajuakaan, mihin tarkoitukseen se voisi sopia. Mutta ehkä pikkuhiljaa ne kankaat ja mallit löytävät toisensa... Todennäköisesti se "hankala" kangas päätyykin pian neulalla tökittäväksi, kun niin kovasti haluaisin nähdä, tuleeko siitä sellainen kuin mielessäni kuvittelen. Siihen projektiin ei tarvitsekaan sitten hankkia mitään uutta materiaalia, mutta tunnustan laittaneeni tilauksen muutaman muun projektin viimeistelytarpeista. Mutta jos aion laittaa ne piakkoin työn alle, niin eikös se hankinta silloin ole ihan ok? Enkä taatusti tilannut samalla mitään ylimääräistä "kaiken varalta"! :)


Kylläpä tuntuu ihanalta, kun ollaan siirrytty nyt normaaliaikaan, ja kello on samassa rytmissä minun kehoni kanssa! :) Eletään vuoden parasta ajanjaksoa - mahtavaa kuunnella syysmyrskyn pauketta ulkona! :) Lumipeitteestä on jäljellä enää aura-autojen jättämiä kasoja teiden ja pihojen reunoilla, mutta kyllä sieltä kohta varmasti taas uudet lumet sataa. Mahtavaa lokakuun lopun viikkoa kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Mielettömän kauniit taulut. Minulla odottaa kaapissa yksi talvinen maisema tekijäänsä, odottanut jo lähes kymmenen vuotta. Jospa mie nyt saisin tartuttua siihen neulaan näiden sinun töittesi innoittamana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pisteleminen on mukavaa, ei muuta kuin kaivamaan oma työsi kaapista! :)

   Poista
 2. Onnittelut; olet pistellyt (ja olette saaneet) valtavan kauniin ristipistotaulusarjan seinällenne! Miehesi tekemä asetelmakin on hieno. ;-) Tauluntekoasi seuranneena minunkin suosikkejani ovat tämä meri- ja lammasaiheinen taulu - vaikka kauniita ovat kaikki. <3 Rannikolla ja maaseutumaisemissa kasvaneelle meri rantoineen ja lammashaat ovat rakkaita "sielunmaisemia"...
  Hienoa, jos voit karsia elämästäsi kaikkea ylimääräistä, joka aiheuttaa painetta tai stressiä.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Asetelma on kyllä periaatteessa minun näkemykseni, mutta isännälle oli tarkkaa, että taulujen etäisyys toisistaan on sama. Minulla oli vähän epätasaisempi visio, mutta käy se tämäkin. :) Kiva on karsia elämästä ylimääräisiä asioita, ja hyvä jos ne ylimääräiset kelpaavat sitten muille! :)

   Poista
 3. Kaunis merimaisema taulu, erittäin kaunis! Samoin minunkin mielestäni kauniita ja puhutteleviakin olivat lammastaulut.
  Kun olen lukenut karsimis- ja rajaamissuunnitelmiasi, päälimäisenä tunteena minulla on ollut sinun suuri yrittämisen meininkisi. Olet ollut hyvin rehellinen ja tinkimätön itsellesi. Miksi niiden pitäisi vielä muille kelvata.. Toivon että jätät itsellesi mieluisia asioita tarpeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Olet ihan turhaan huolissasi - minulle varmasti jää kaappeihin yllin kyllin kaikkea kivaa, sitäkin on yhä vielä liikaa ja takuulla jotain turhaakin. Enhän minä sellaista toki laita kiertoon, jolle koen itselleni olevan vielä tarvetta, vaan sellaista, jota en halua säilyttää siltä varalta, jos joskus sattuisin tarvitsemaan. Ja myös sellaiset laitan kiertoon, jotka eivät minua enää puhuttele - miksi niitä säilyttäisin? Sen sijaan ne voivat muille olla kullanarvoisia aarteita, joten olen vain iloinen, jos joku ne haluaa! :) (siihenhän kirpparitoiminta perustuu)

   Jos tavaraa on liikaa, se rajoittaa luovuutta! Olen huomannut, etten saa käsitöistä riittävästi nautintoa, jos teen aina tarkasti mallista ja ohjeenmukaisilla langoilla, tai jos ristipistomalliin ostan aina ohjeen mukaisen kankaan, tai ylipäätään tyydyn siihen helpoimpaan ratkaisuun, joka on yleensä hoidettu ostamalla jotain uutta. Luovuuteni pääsee ihan eri tavalla valloilleen, jos ensinnäkin karsin turhaa pois, ja lisäksi rajoitan uuden ostamista niin, että pyrin aina ensimmäisenä katsomaan, löytyykö materiaalia kaikkien niiden vuosien varrella hamstraamieni materiaalien joukosta. Samoin pukeutuminen tuntuu nyt aivan eri tavalla mielekkäältä, kun voi tehdä ihan uudenlaisia yhdistelmiä muutamista vaatekappaleista, kuin yrittää kaivaa valtavasta vaatekasasta jotain päällepantavaa unohtaen suurimman osan vaatteista käyttämättöminä kaapinpohjalle.

   Elämä on niin paljon helpompaa, kun luopuu liiasta tavarastaan tai muutenkin ylimääräisistä asioista, jotka eivät ole välttämättömiä tai eivät tuota nautintoa! :) Kun tavara ei kahlitse, jää paljon enemmän aikaa ja tilaa monille aineettomille asioille: lukemiselle, musiikin kuuntelulle, liikunnalle... omille ajatuksillekin!

   Asioiden paljous
   usein näköalat peittää,
   anna silloin rohkeus
   syrjään kaikki turha heittää.
   Anna nähdä olennainen,
   siitä olla riippuvainen.

   (Virsi 443:4)

   Poista
  2. Kiitos hyvästä ja valaisevasta vastauksestasi!
   Enpä ole lukenutkaan tuota virttä, on todella hyvä säkeistö. Virsissä on todella paljon sanomaa.

   Poista
  3. Tuo virren säkeistö putkahti heti mieleeni, kun mietin vastaustani sinun kommenttiisi. :) Minä olen veisannut virsikirjan varmasti moneenkin kertaan läpi, joten tuolta muistin syövereistä noita sanoja aina silloin tällöin putkahtelee, usein oikean virrennumeronkin kera. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)