Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 31, 2014

Lokakuun raporttia ja marraskuun suunnitelmia

Lempikuukauteni lokakuu vetelee viimeisiään. Tänä syksynä perheen arki on vienyt minulta lähes kaikki voimat, ja olisin varmaan jo ihan piipussa, jollei sattuisi olemaan syksy! Kummasti sitä vaan akut latautuvat syksyisessä luonnossa, vaikka kuinka tuntuisi siltä, ettei virtaa riitä enää mihinkään. Voisinpa melkein pitää hyvänä juttuna sitä, että arki ja sairaus vähän verottavat voimiani, sillä muuten varmaan säntäilisin sähköjäniksenä joka paikkaan syksyisen energiapiikin voimilla. :) Kellojen siirryttyä normaaliaikaan huomaan olevani taas oma itseni - nyt nautitaan täysillä vuoden parhaasta ajanjaksosta ennen väärään aikaan siirtymistä! :)

Muutamina harvoina lepohetkinä olen nytkin lepäillyt käsitöiden parissa:


Lokakuussa valmistuivat:

 • 5.10. Siksak-liivi ja -hame (virkaten), langankulutus 683 g
 • 8.10. Nappivarsisukat (neuloen), langankulutus 97 g
 • 13.10. Auringonlasku sinisellä laguunilla -sukat (neuloen), langankulutus 83 g
 • 17.10. Pojan sukat (neuloen), langankulutus 63 g
 • 17.10. Maton reunus (virkaten), langankulutus 145 g
 • 20.10. Spider's Web (neuloen), langankulutus 72 g
 • 26.10. Pikkupalmikkosukat (neuloen), langankulutus 102 g
 • 26.10. Merimaisema (ristipistellen)

Lokakuussa kului lankaa peräti 1245 grammaa, joka on tämän vuoden kolmanneksi suurin kuukausikulutus. Täytyy tosin muistaa, että tuota liivin ja hameen settiä tahkosin elokuusta saakka, eli ihan kokonaan ei noita grammamääriä voi laittaa yhden kuukauden piikkiin. Lankaa tuli kuukauden aikana lisää 892 grammaa, joista 300 g menee käsityömessujen syyksi ja loput ovat vanhoista käsitöistä saatua purkulankaa, josta osa tuli jo käytettyäkin saman tien uuteen projektiin.

Ristipistoissa sain kuuden taulun sarjan valmiiksi, joten olen äärimmäisen tyytyväinen! :) Loppuvuoden pistelyt saavatkin olla pieniä välitöitä ennen kuin aloitan ensi vuoden puolella uuden vähän useamman mallin sarjan. Toivottavasti marraskuun aikana saan mahdollisimman monta "välityöpistelyä" tehdyksi!

http://sukkasato.blogspot.fi/

Sukkasato on tullut nyt päätökseen. Kahden kuukauden aikana sain vietyä Perunalaariin kahdeksan sukkaparia: kolme syyskuussa ja viisi lokakuussa, yksi sukkapari jää vielä saatettavaksi loppuun marraskuun alkupäivinä, mutta sitähän ei enää sadonkorjuuseen lasketa. Kahdeksan paria on reilusti vähemmän kuin viime vuoden Sukkasadossa, jossa kudoin peräti 23 sukkaparia. Toisaalta se on enemmän kuin vuosina 2008 ja 2009, jolloin kudoin vain kuusi sukkaparia kumpanakin vuonna. 2007 kudoin 12 paria ja 2010 13 paria; välivuosia Sukkasadosta pidin puolestaan vuosina 2011 ja 2012. Mitään tavoitteitahan en Sukkasatoon asettanut, joten tämä kahdeksan paria kelpaa siinä missä kuusi tai 23 pariakin. :)


Ainoa tavoitteeni oli saada sukkalankavarastoani hieman pienemmäksi kahden kuukauden aikana. Ylempi kuva on elokuun lopulta, alemman kuvan nappasin äsken. Moni kerä on muuttunut pienemmäksi, mutta pari kerää on tullut lisääkin. Koska langat eivät ole kuvissa samoissa paikoissa, voitkin käyttää loppuillan tai vaikka koko marraskuun tutkailemalla kuvia: mikä kerä on pienentynyt ja mikä on tullut uutena joukkoon? Mukana on myös keskeneräinen sukkapari! :)

Mitäs kivaa sitten keksitään marraskuussa? Ainakin saatetaan puikoilla olevat sukat loppuun. Alpakan jämiä voisin alkaa tuhota pikku hiljaa, ja kenties talven varalle kutaisen villahousut. Riittäisiköhän noissa jo marraskuuksi neulomista?


Marraskuu kuuluu myös lempikuukausieni joukkoon - rakastan tätä syliinsä sulkevaa pimeyttä! ♥ Ilman pimeyttä emme voi nähdä pienen lepattavan kynttilän liekin kauneutta!

Mahtavaa, maanmainiota, makoisaa, mallikelpoista, majesteetillista, marssahtelevaa ja maksimaalisten mahdollisuuksien marraskuuta kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Hyvää pyhäinpäivää ja ihanaa marraskuuta!
  On tosiaan hyvä elää (normaalissa) talviajassa. Rakastan iltojen ja öiden pimeyttä ja kynttilänvaloa, mutta myös näitä päiviä, jolloin maa on kuurassa ja aurinko kultaa maiseman. Syksyn ja talven kirpeässä raikkaudessa on ihana liikkua. <3
  Olipa kiva taas lukea valmistuneista kättesi jäljistä ja käsityösuunnitelmistasi.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja hyvää pyhäinpäivää myös sinulle! :) Tänään on kyllä mahtava syyspäivä, aurinkon kulta ja kuuran hopea kimaltavat kilpaa!

   Poista
 2. Upeita neuleita. Olet todella ahkera.
  Leppoisaa Pyhäinpäivän iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuinka voi olla ahkera, jos tekee käsitöitä laiskotellessa? Olen patalaiska! :D

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)