Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 25, 2014

Viikon pistot: Kevätpuro (4. viikko)

Tällä kertaa "viikon pistot" ovatkin "melkein viikon pistot". Olen kyllä joka ilta pistellyt sen yhden äänikirja-cd:n verran, mutta kuvan nappasin eilen illalla pistelysessioni puolessa välissä. Ei siis ole ihan viikon pistot vaan kuuden ja puolen pistelysession pistot. ;)


Syy kummalliseen menettelyyni on se, että tässä vaiheessa kaikki ristipistot - niin kahdella kuin yhdelläkin säikeellä pistellyt - olivat valmiina, ja enää jälkipistot puuttuvat. Ja koska minusta on hauskaa vertailla, kuinka rakastamani jälkipistot muuttavat työn ilmettä, otin kuvankin siinä vaiheessa, että pääsen työn valmistuttua tarkastelemaan jälkipistojen vaikutusta.

Jälkimmäinen kuva on otettu vähän vinosta kuvakulmasta, koska en jaksanut nousta sohvalta etsimään parempaa kuvauspaikkaa, vaan tuo on napattu ihan sohvan selkänojaa vasten. ;) Väritkin ovat selkeästi haaleammat kuin viikon takaisessa kuvassa, johtuen varmasti siitä, että tällä kertaa salama räpsähti. Ilman salamaa otetussa kuvassa (vaikkakin keinovalossa) ovat värit lähempänä totuutta, eli ovat oikeasti vahvemmat ja kirkkaammat.

Oi ihanuutta, ollaan saatu nauttia ensimmäisestä syysmyrskystä! ♥♥♥ Elämä on lähellä täydellisyyttä, kun syksyinen tuuli ujeltaa ja paukuttaa nurkkia, itse pötkötän virkatun torkkupeiton alla sohvalla äänikirjaa kuunnellen ja ristipistoja pistellen, välillä siemaillen lämmintä rooibosta... tai no, yleensä olen niin uppoutunut pistelyihin, että rooibos ehtii kylmetä, niin tälläkin kertaa. Sen vuoksi oltiinkin vain lähellä täydellisyyttä. :D

Ihania, kirpeitä, raikkaita ja RAKKAITA syyspäiviä meille jokaiselle! :)

8 kommenttia:

 1. Ihanaa tunnelmaa taas tässä kuvassa. Tänään olikin lehdessä juttua kun nelisenkymmentä sorsaa oli pysäyttänyt liikenteen, kun olivat jonossa ylittämässä tietä.
  Niin on kyllä ollut ihanan syksyistä, mukava pyörätielläkin kävellä kun lehtipeitto pehmentää askelia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sorsat! :) Syksy on ihanaa aikaa, nautin kyllä kovasti, vaikka olisi vähän vilpoisampaakin. Lehtipeittoon tekisi mieli mennä pyörimään! :)

   Poista
 2. Hauska vertailla ennen ja jälkeen kuvia. Raikas syyssää on ehtinyt tänne etelään saakka. Piti lainata miehen pipoa, kun omat olivat vielä ullakolla kesäsäilössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian tulee se viimeinen ennen ja jälkeen -osio tästä työstä, tai toisaalta jälkipistot ovat niin ihania, että niiden tekemistä haluaisi pitkittää vaikka loputtomiin. :) Etelässä on vissiin ollut paljon viileämpää kuin meillä Oulussa, lumipeitteitä näkyy uutisten mukaan olleen siellä sun täällä. Meillä satoi vain vähän jotain valkoista höttöä, ei vielä varsinaisesta lumesta tietoakaan. Uusin pipo-lapas-huivisettini on kyllä ollut jo käytössä! :)

   Poista
 3. On tosiaan mukava nähdä ristipistotyö ennen jälkipistoja, ja se, millaisen ilmeen ne valmiille työlle antavat.
  Ihania ovat nämä rakkaat, syksyiset päivät: kirpeän virkistävät säät, sateet, myrskyt ja pimeys! <3 On ihanaa (erityisesti syksyllä ja talvella) polttaa kynttilöitä, lukea kirjaa, tikutella tai pistellä käsityötään ja reippailla raikkaassa ilmassa - vaikka teenkin näitä kaikkia vuoden ympäri. (Kesällä on vain usein aivan liian tukalaa, jotta voisi sanoa ulkoilevansa raikkaassa säässä...)
  Hiljattain ostin kotiin ensimmäistä kertaa rooibos-teetä. En ole vielä juonut sitä, mutta Sinun innoittamanasi taidankin keittää kohta vettä ja laittaa rooiboksen hautumaan...
  Mitä äänikirjaa kuuntelet nyt?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas pitkästä kommentista! :)

   Minäkin teen noita kaikkia mainitsemiasi juttuja - ja muitakin itselleni mieluisia asioita - ympäri vuoden, vuodenajat eivät sinänsä vaikuta tekemisiini. Mutta tosiaankin kesällä se ulkona piipahtaminen lähinnä väsyttää, kun taas syksyllä ja talvella pienikin happihyppely piristää ihan mahdottomasti. Tosin näin syksyisin ei malttaisi ulkoa pysyä poissa ollenkaan! :)

   Minä olen juonut rooibosta jo monta vuotta aina iltajuomana, kun siinä ei ole kofeiinia. Aamuteeni on vihreää, pannullisella lähtee päivä käyntiin. Muita teelaatuja en sitten juokaan, musta tee varsinkin pistää mahan sekaisin. Pussiteetä en juo myöskään, se maistuu minusta ihan "pussille", vaan keittelen irtoteetä haudutuskeittimessä.

   Nyt on kuuntelussa Leena Lehtolaisen uusin "Kuusi kohtausta Sadusta", mikä on ollut tähän asti vähän pettymys, koska Lehtolaisella on yleensä ollut ihan huippuhyviä ja kerronnaltaan mukaansatempaavia kirjoja. Tämä on minusta edelliseen tuotantoon nähden vähän outo. Toivottavasti paranee loppua kohden.

   Poista
  2. Hei Mari,
   ja kiitos Sinulle pitkästä vastauksestasi. :-)
   Voi olla, että minullekin tulee rooiboksesta iltatee. (Päivisin en yleensä juo teetä, mitä nyt tänään haudutin rooibosta.) Itse en ole vuosiin juonut teenä muuta kuin vihreää teetä tai teen korvikkeena kuumaa vettä (kylmällä vedellä tai rasvattomalla maidolla vähän jäähdytettynä). Mustaa teetä, pussiteetä tai kahvia en juo lainkaan. Kaakaota juon satunnaisesti hyvin harvoin.
   Ihania syksyn hetkiä! <3
   Sari

   Poista
  3. Minä olin pitkään juomatta yhtään mitään lämmintä (paitsi kuumaa vettä silloin tällöin), koska luulin, ettei tee sovi vatsalleni, kuten ei kahvikaan. Vihreää teetä aloin kokeilla ihan sen terveysvaikutusten vuoksi, ja sehän sopi vatsallenikin, kuten myös tuo rooibos. Joskus tulee valkoista teetäkin juotua. Yrttiteet eivät oikein minulle maistu, hyvin harvoin tulee vastaan sellainen yrttitee, josta pidän, joten olen jättänyt ne nyt kokonaan ostamatta.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)