Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 04, 2014

Viikon pistot: Kevätpuro (1. viikko)

Ensimmäinen viikko tämänkertaisen ristipistotyön kimpussa on takana! :)


Näyttäisi siltä, että ensimmäisen viikon aikana olen saanut pisteltyä paljon enemmän kuin yleensä työn alkuvaiheessa, jolloin pisteleminen on luonnollisestikin loppuvaihetta hitaampaa, kun on vielä niin paljon laskemista ja laskemisen tarkistamista. Vai näyttääkö tuo vain paljolta, kun pistot ovat levittäytyneet tällä kertaa niin laajalle? Selitys voi löytyä myös siitä, että ristipiston seurana olevan äänikirjan levyt ovat pituudeltaan 76-77 minuuttia, kun esimerkiksi edellisen äänikirjan levyt olivat keskimäärin 10 minuuttia lyhyempiä - tuleehan siinä siten jo viikon aikana tunnin verran pidempään pisteltyä!

"Kevätpuro" on tämänkertaisen pistelyn nimi, vaikka melkoisen kuivalta tuo puro vielä näyttää. ;) Jospa seuraavan pistelyviikon aikana saataisiin vähän vettäkin kehiin, niin alkaisi enemmän näyttää nimensä veroiselta.

Pistelytyön nimestä huolimatta toivottelen kaikille mukavaa syksyn jatkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Paljoltahan tuo näyttää. Ajattelinkin kuvan perusteella että nyt on enemmän kuin viikko, mutta olet vaan ollut joutuisa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kyllä, että tuo äänikirjan yhden levyn pituus vaikuttaa, koska jos päivässä pistelen 10 minuuttia enemmän kuin aiemmin, niin seitsemän päivän aikana pistelen tavallaan jo kahdeksan päivän edestä. :D

   Poista
 2. Oletpa ehtinyt jo pitkälle!
  Mitä äänikirjaa kuuntelet? Mitkä ovat lempikirjojasi?
  Minun on pitänyt jo aiemmin kysyä myös, että onko Sinulla "vinkkejä" ristipistotyön tekemiseen, mm.: Käytätkö kirjontakehystä ristipistotyön pingottamiseen? Aloitatko työn keskeltä, kuten yleensä kai neuvotaan? Huolitteletko kankaan reunat? jne.
  Ihanaa, värikästä syksyä Sinulle ja pistelyn ja tikuttelun iloa!
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä kuuntelussa on Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa. Hänellä on kyllä vähän "outoja", mutta hyviä kirjoja, sijoittuvat ihan reaalimaailmaan ja nykypäivään, mutta niissä tapahtuu outoja ja yliluonnollisia juttuja. Tykkään hirveän monenlaisista kirjoista, en osaa nimetä suosikkiani. Esimerkiksi vanhat klassikkokirjat ovat ihan syystäkin klassikkoja, kyllä ne kannattaa lukea. Historiaan sijoittuvat kirjat ovat kiehtovia. Jännityskirjat ahmin yleensä kertaistumalla. Romantiikkaa ja chick-litiäkin luen jonkin verran, mutta jotenkin sellainen hömppä on minusta vähän kyllästyttävää, toisin kuin sitten joku Jane Austen -tyyppinen romantiikka, koska ne ovat oikeasti vanhoja kirjoja, eikä niissä ole tätä nykyajan pinnallisuutta, jossa ollaan joka sivulla eri miehen kanssa sängyssä ja siinä välissä shoppaillaan ja siemaillaan drinkkejä. ;) Niin, ja komediakirjoja luen myös, viime viikolla nauroin ääneen Minna Lindgrenin Ehtoolehdon pakolaisille, ja seuraavana äänikirjana on vuorossa Tuomas Kyrön Ilosia aikoja Mielensäpahoittaja. :) Jonkin verran olen fantasiaakin lukenut tai kuunnellut äänikirjoina. Eli voi sanoa, että melkein laidasta laitaan luen kirjallisuutta, ainoastaan jotain sotakirjallisuutta luen vähemmän, vaikkakin taasen Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla -trilogia taitaa olla yksi lempikirjoistani, ja Tuntematon sotilaskin on siellä kärkipäässä. Mutta ne menevätkin klassikkokategoriaan.

   En käytä kirjontakehystä, joskus olen käyttänyt, mutten koe sitä omakseni, ainakaan näin pienissä töissä. Isommissa pistelyissä se on tarpeen. Suosittelen muovista neliskanttista kirjontakehystä puisen pyöreän sijaan, itselläni on kyllä sekä noita pyöreitä eri kokoisia että sitten tuollainen neliskanttinen. Mutta en ole tosiaan käyttänyt niitä aikoihin. Keskeltä aloitan yleensä aina, tai vähintäänkin merkitsen ensin keskikohdan ja lasken siitä aloituspaikan. Kankaan reunat olen huolitellut joskus, mutten läheskään aina, esimerkiksi näissä tauluissa en ole huolitellut.

   En osaa oikein vinkkejä antaa, jokaisellahan on oma tyylinsä tehdä. Jotkut ompelevat kankaaseen ensin ompelulangalla 10x10 ruudun kokoiset apuruudukot, jolloin mallin seuraaminen ja laskeminen on helpompaa. Itse olen tätä kokeillut kahden pistelytyön kohdalla, koska niissä oli oikeasti vähän haastetta muuten pistojen laskemisessa. Tuo pistojen laskeminen on kyllä minulle tärkeä juttu, lasken jatkuvasti työn edetessä, että pistot varmasti tulevat oikeaan paikkaan, eli niitä tarkistuslaskentoja teen sekä pituus- että leveyssuunnassa melkein joka rivillä. On helpompaa, jos mahdollisen virheen huomaa heti, kuin alkaa purkamaan jälkikäteen isoa määrää pistoja.

   Mukavaa syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 3. Hei Mari,

  Omien lempikirjojeni kärkeen sijoittuvat klassikot, kuten Seitsemän veljestä ja Tuntematon sotilas. Lapsena ja nuorena luin jatkuvasti, mutta aikuisiällä lukemiseni on vähentynyt. Vähän ikävöitsenkin aikaa, jolloin luin päivittäin. Muistan, kuinka nuorena suorastaan ahmin kirjoja. Erityisesti pidin Anna- ja Runotyttö-sarjan ja Steinbeckin kirjoista, ja yhä edelleenkin romaaneissa vetoaa vanhanajan syvällinen romantiikka. Nyt olen lukemassa Camilla Läckbergin dekkareita. Aivan erityinen kirja on Raamattu.

  Minä olen käyttänyt ristipistotöissä puista, pyöreää kirjontakehystä, erikokoista eri kokoisille töille. Ristipistotöiden reunoja en ole huolitellut kuin kerran, ja apuruudukoitakaan en ole käyttänyt. Minäkin lasken aina kovin tarkasti pistot, sillä jo tehtyjen pistojen purkaminen harmittaa ja on työlästä. Työn jälkikin on kauniimpaa, kun lankaa ei ole pistelty ja purettu moneen kertaan... ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemän veljestä on kyllä myös huippu, kuuntelin sen aikoinaan äänikirjana Antti Pääkkösen (käsittääkseni sen Tenavatähti-Pääkkösen) lukemana. Annat ja Runotytöt olen lukenut moneen kertaan. Anna-sarjastahan on tullut neljä kirjaa äänikirjanakin, odotan että loputkin ilmestyvät äänikirjana, niin kuuntelen ne sitten; joskin niiden lukija on ehdoton inhokkini äänikirjojen lukijana (nyt en muista hänen nimeään), mutta ehkä sen kestää huumorin avulla. ;) Minulla on koko ajan joku kirja luettavana ja äänikirja kuunneltavana, pyrin kyllä joka päivä lukemaankin, neulon siinä samalla, koska minulla on kirjateline, jossa voin pitää kirjaa, niin kädet vapautuvat käsityölle. Ristipistoilu ei kyllä lukiessa onnistu, mutta onneksi on äänkirjat! ;)

   Poista
 4. Kiitos Mari, onnitteluista ♥
  Kiva seurailla tuon uuden taulusi edistymistä. Olen varma että kaunis seinän koristus siitäkin tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Luulen, että nämä näyttävät parhaimmilta sarjana, siksi en ole vielä edellisiä tauluja laittanut seinälle, vaan teen näistä asetelman sitten, kun kaikki ovat valmiina. :)

   Poista
 5. Minkälainen kuva mahtaa tästä syntyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se lähiviikkoina selviä. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)