Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, elokuuta 13, 2014

Syysasusteita

Kun Novita toi viime kevään värikarttaansa 7 veljestä Raita -langan "karnevaali"-värityksen, ihmettelin hieman, miksi se on nimenomaan kevään uutuus - värimaailma on minun silmiini ihan syksyinen! :) Ehkä se johtuu langan värikkyydestä - syksyhän on kaikkein värikkäin vuodenaika - tai sitten värirunsauden keskellä kulkevasta ruskeasta raidasta. Joka tapauksessa heti langan nähtyäni tiesin haluavani siitä itselleni asustesetin käytettäväksi ruskean syystakkini kanssa.


Tai eihän tuo ole varsinaisesti pelkkä "syys"takki, vaan ennemminkin välikausitakki, jota käytän lämpöasteiden ollessa suunnilleen +1-10 asteen tuntumassa, eikä lunta ole maassa. Käytännössä vain keväällä tuo "välikausi" kestää keskimäärin kaksi päivää, syksyllähän sitä saattaa kestää joskus jopa pari viikkoakin. ;) Monenlaista asustettakin minulla on tälle takille olemassa, lähinnä ne ovat kuitenkin vähän ohuempia ja ei-niin-lämmittäviä, joten olen kaipaillut takilleni kaveriksi myös jotain oikeasti lämmintä asustesettiä käytettäviksi niinä päivinä, jolloin lämpötila on plussan puolella, mutta räntäsade saattaa yllättää kesken päivän.

Palmikkoraitalapaset
Tehty ajalla: 31.7.-2.8.2014
Malli: Peruslapaset palmikolla, itse kehitelty
Lanka: Novita 7 veljestä Raita karnevaali (873)
Langankulutus: 67 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Oma käsi
Muuta: No kylläpä tykkään!


Ihan pelkkää peruslapasta en halunnut tehdä, siksi tuohon kämmenselän puolelle väänsin palmikoita, toisessa kädessä ne tietysti kallistuvat eri suuntaan kuin toisessa.

Palmikkoraitapipo
Tehty: 3.8.2014
Malli: Omasta päästä omaan päähän
Lanka: Novita 7 veljestä Raita karnevaali (873)
Langankulutus: 57 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Oma pää (54 cm)
Muuta: Ihan hauska!


Myssyyn ajattelin ensin tehdä palmikoita ihan pystysuunnassa, mutta ne näyttivät raitalangassa niin sekavilta, että päädyin parin palmikonkierron jälkeen purkamaan myssynalun. Lapasessahan raidat ovat leveämpiä pienemmän silmukkamäärän ansiosta, jolloin palmikkokin näyttää rauhallisemmalta. En kuitenkaan halunnut tehdä myssyäkään ilman palmikkoa, joten tein siihen tuollaisen vaakapalmikon. Sattui vielä niin sopivasti, että kun kaikki kuusi väriä oli käytetty tasan kaksi kertaa palmikkoraitaan, palmikkonauhan ympärys oli juuri sama kuin oma päänympärykseni. Näin oli selvästikin tarkoitettu. :) Palmikkonauhan yläreunasta poimin silmukat sileällä neuleella tehtyä päälakea varten, alareunasta joustineulereunusta varten. Jostain ylijäämäpätkästä nappasin päättelykerrokseksi ruskean langan, koska jos ihan tarkkaan katsotte lapasia, myös niiden reunuksessa on kerros ruskeaa. Itseasiassa lapasten silmukat on luotu kahdella värillä, jolloin ruskea väri jäi reunuskerrokseksi. Pieniä yksityiskohtiahan nämä ovat, mutta minulle tärkeitä. :)

Palmikkoraitakaulaliina
Tehty ajalla: 4.-12.8.2014
Malli: Oma
Lanka: Novita 7 veljestä Raita karnevaali (873)
Langankulutus: 326 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 15 x 205 cm + hapsut
Muuta: ♥


Asustesettiin tuli aikoinaan ostettua kolme kerää eli 450 g tuota raitalankaa. Lopusta langasta päätin kutoa niin pitkän kaulahuivin kuin lankaa suinkin riitti. Pitkähän siitä tulikin, hivenen yli kaksimetrinen ilman hapsuja mitattuna, mutta sehän onkin juuri sopiva, kun se yltää riittävän monta kertaa kaulan ympäri. :) Kaikki raidoituksen tasaamiseksi välistä poispätkityt langat oli näppärä upottaa kaulahuivin hapsuihin.


Asustesetti yrittää kovasti kilpailla väriloistossa yhdessä syksyn kanssa. Saa nähdä, jääkö raitalanka toiseksi, kun syksy puhkeaa täyteen hehkuunsa. Enää ei taida olla ainoatakaan puuta eikä pensasta, jossa ei olisi edes hiukan kellertävyyttä, päivä päivältä syksyn ruska vain syvenee ja pian ollaan varmasti päästy jo kaikesta vihreydestä eroon. Ihanaa! ♥


Kuvausassistenttini toivottaa teille tämän keltaisen lehden myötä ihania syyspäiviä! :)

19 kommenttia:

 1. Oletpa ollutkin ahkera. Upeat asusteet
  Kiva kuva myös kuvausassistentistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Teen käsitöitä vain laiskotellessani, valmiit käsityöt ovat aina siis laiskuuden merkki.

   Poista
 2. Nätit asusteet, oikeen pirteetä väriloistoa :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kaunis asustesetti. Myssy on tosi hieno juuri tuon vaakapalmikon ansiosta. Sielläkö on jo syksy! Täällä on lämmintä vielä ja kaikki puut vihreänä. Mutta ei kylläkään enää niin inhottavan kuuma mitä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täällä on ollut keltaisia lehtiä puissa ja jopa maassa jo parisen viikkoa. Nuokin kuvausalustana toimineet lehdet ovat muuttuneet ihan ruskeiksi, pari viikkoa sitten olivat vielä keltaisia. Ihan on kyllä syksyistä! :)

   Poista
 4. Ihana setti! Ja värit ovat mitä parhaimmat :)
  Viimeinen kuva näytti alkuun ihan siltä, että assistentti on löytänyt jättilehden jonka takaa piilottelee, ennen kuin tajusin että taisi kuvakulma narrata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, siis assistentti ojensi lehteä kohti kameraa ja sanoi: "Ota tästä kuva!" Takana oleva autokin on oikeasti paljon isompi kuin tuo lehti. ;)

   Poista
 5. Asusteet sopiikin tosi hyvin väriltään ton parin päivän käyttötakin kanssa. Pitäiskö olla välikausitakkeja eri välikausille lämpötilojen mukaan. Oliks tää 1-10 astetta? :)
  Hyvä vaan kun on monta takkia, niin voi tehä monta asustesettiäkin! Mulla on jääny junasukat päälle. Ennen en tehny niitä, mut nyt aion osallistua keräykseen. Vai sanoinkohan tän jo... dementia iskee taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuolle takille tulee syksyllä enemmänkin käyttöaikaa, keväällä vaan se aika lumen sulamisen ja helteiden välillä on olemattoman lyhyt. Yli 10 asteen lämpötiloilla pidän kesätakkeja (joita ei sitten tietty enää tarvita, kun lämpötila alkaa pyöriä 20 asteen tuntumassa), ja pakkasella toppatakkeja. Välikausi kattaa siis suunnilleen tuon 1-10 astetta. Vai miten sinä sitten välikausivaatteet määrittelet? Ei minulla ole montaa välikausitakkia, tämä yksi mokkanahkainen vaan. Toppatakkeja on kaksi, villakangastakkeja yksi ja kesätakkeja kolme, kun olen löytänyt niitä halvalla kirppareilta.

   Poista
  2. Niin ja lisään vielä, että aika usein se lämpötila ja sää ylipäätään on ratkaisevassa asemassa ulkopukeutumisen suhteen. Voihan sitä tietysti olla muitakin tapoja valita ulkovaatteensa kuin sään mukaan, mutta minulla on tällainen tapa.

   Poista
 6. Ompa mukavan näköinen setti, ihan kohta sille on jo tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Takille varmaan on jo ensi kuussa käyttöä, asusteillekin viimeistään lokakuussa.

   Poista
 7. Kivasti olet suunnitellut tuon palmikkonauhan!

  VastaaPoista
 8. Iiihana setti! Kyllä syksyllä saa olla väriä. Takit kun on perinteisesti mustia ja märkä tie on musta, niin jonkunhan Täytyy olla Värikästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mutta syksyhän on täynnä väriä luonnossa, sehän on kaikkein värikkäin vuodenaika! :) Minulla ei ole ainoatakaan mustaa takkia, ei kyllä ole muitakaan mustia vaatteita, enkä aio sellaisia enää hankkia. Musta pitäisi kieltää lailla. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)