Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, elokuuta 28, 2014

Maalaisidylli

Varmaan olette jo aavistelleet, että pian tulee postaus valmiista ristipistotyöstä. :)


Ensin kuitenkin viimeinen edistymiskuva; ensimmäisenä on viime perjantai-illan tilanne, sen jälkeen ristipistotyö ennen viimeistelyä. Taas kerran työ heräsi eloon jälkipistoilla! :)

Kehystin taulun välittömästi viimeisen piston jälkeen. Tällä kertaa onnistuin kehystämisessä täydellisesti heti ensi yrittämällä, kun yleensä täytyy vielä jostain nurkasta kiristellä. Olihan tämä sentään jo neljäs taulu tätä sarjaa, joten jotain olen alkanut kokemuksestakin oppia...

Maalaisidylli
Tehty ajalla: 2.-27.8.2014
Malli: Permin / Ateljé Margaretha: Maalaisidylli 12-0531 (pelkkä malli; alunperin myyty pakkauksena)
Kangas: 14 ct ecru aida
Langat:  DMC 676, 3828, 3348, 988, 3345, 368, 502, 500, 501, 975, 938, 3024, 3022, 844, 3371
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 96x136 pistoa, n. 18x25 cm
Viimeistely: Taulu 24x30 cm
Muuta: Tähän mennessä ihanin sarjan tauluista!

Tätä ristipistotyötä katsellessani mieleeni on tullut usein psalmi 23, erityisesti noita vihreitä niittyjä pistellessäni:

Herra on minun paimeneni,
ei minulta mitään puutu.
Hän vie minut vihreille niityille,
hän johtaa minut vetten ääreen,
siellä saan levätä.
Hän virvoittaa minun sieluni,
hän ohjaa minut oikeaa tietä
nimensä kunnian tähden.
Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa,
en pelkäisi mitään pahaa,
sillä sinä olet minun kanssani.
Sinä suojelet minua kädelläsi,
johdatat paimensauvallasi.
Sinä katat minulle pöydän
vihollisteni silmien eteen.
Sinä voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä,
ja minun maljani on ylitsevuotavainen.
Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut
kaikkina elämäni päivinä,
ja minä saan asua Herran huoneessa
päivieni loppuun asti.

Lammas on kyllä monella tapaa yksi suosikkieläimeni: se on paitsi erittäin monimerkityksinen raamatullinen symboli, myös melkoisen tärkeä meille neulojille. :) Melkein päivittäin pitelen käsissäni lammasta - paitsi viime päivinä olen kosketellut alpakkaa. ;)

Vielä on tästä sarjasta kaksi mallia pistelemättä, ja seuraavan kimppuun käynkin tänä iltana. Nämä ovat olleet kyllä yllättävän nopeita ja helppoja pisteltäviä - alkuvuodestahan kuvittelin, että ehdin korkeintaan muutaman taulun tänä vuonna pistellä, mutta tässähän pitää alkaa keksiä loppuvuodeksi jotain uutta, kun nämä valmistuvat niin nopeasti! :)

Nämä mallithan ovat olleet Margarethassa myynnissä monta vuotta sitten, enkä kaikkia ole edes ostanut sitä kautta, vaan esimerkiksi tämän mallin ostin tai sain käytettynä, kun se oli siinä vaiheessa jo poistunut Margarethan valikoimista. Seuraavat kaksi mallia ovat vielä vanhempaa tuotantoa, niidenkin mallit olen käytettynä saanut, eli langat ja kankaat joudun kaivamaan omista kätköistäni. Tosin tähän malliin pystyin käyttämään edellisistä saman sarjan töistä jääneitä lankoja, tässä oli itse asiassa yhtä väriä lukuunottamatta kaikki samat värit kuin ensimmäisenä valmistuneessa Metsäpolku-taulussa (= puputaulu), ja sekin yksi väri löytyi kahdesta muusta aiemmin pistelemästäni mallista. Seuraavaan malliin en sitten pystykään hyödyntämään ylijäämiä kuin ihan muutamaa väriä, mutta onneksi minulla on kaikki DMC:n värit olemassa! :)

Syksyn tuoksuja kaikille loppuviikkoon! :)

20 kommenttia:

 1. Sievä taulu, oikein kunnon maalaismaisema. Vaikka lampaat onkin pääosassa, niin tuollaiset kiviaidat on ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tässä on paljon ihania yksityiskohtia, lampaitakin on taustalla useampi.

   Poista
 2. Todella kaunis ja suuritöinen pistelytyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuten kirjoitin, nämä ovat todella nopeita ja helppoja pisteltäviä eli erittäinkin pienitöisiä - tosin harrastusta ei voi koskaan kutsua työksi, koska sehän on pelkkää huvia ja nautintoa! :) Siksi en oikein osaa "suuritöiseksi" tätä kutsua, pikemminkin päinvastoin!

   Poista
 3. Siitähän tuli niin ihana kuin ajattelinkin, kerrassaan upea....

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva tämäkin sarjan osanen:)

  VastaaPoista
 5. AIVAN IHANA! Voin hyvin kuvitella itseni tuonne aidan taakse, kun mukelona sinne marjametsään mentiin. Olet kyllä etevä näissä pistelyhommissa ja siinä olet kyllä oikeassa, että eihän nämä mitään "töitä" ole. Harrastusta ja huvia ne on mullekin kaikki käsityöt ja mielenvirkistystä ja mielenlepoa ja rauhoittavaa tekemistä. Oikeaa stressinpoistopuuhaa. Siinä missä sie kuuntelet äänikirjoja, niin mie laitan klassista soimaan ja kuuntelen musiikkia.
  Ja uskoisin, että tuo on oikein mielenkiintoista, kun on vain malli ja sitten joutuu omista lootistaan etsimään soppelit värit. Eihän sitten tarvii laittaa sellaista väriä, mistä ei itse pidä. Ja siksikin työsi on niin arvokas, kun sitä ei enää ole mallina saatavilla, tai siis tarvikepakettina. Mielenkiinnolla odotan kyllä seuraavaakin pistelyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Siis en minä itse niitä värejä valitse, vaan mallissa on luonnollisestikin koodit DMC:n langoille. Siksi olen ostanut kaikki DMC:n langat, jottei tarvitse itse niitä värejä miettiä, vaan aina löytyy sitä väriä, mikä mallissa sanotaan. Tarkoitin siis vain tuolla tekstilläni, että seuraavassa pistelyssä ei ole kovin paljoa samoja värejä kuin edellisissä töissä, siksi niitä jämälankoja ei voi käyttää. Tokihan voisin ottaa ylijäämälangoista jonkin "läheltä liippaavan" värin, mutta kunnioitan suunnittelijan valitsemia värejä niin paljon, etten ala niitä omilla sovelluksillani sotkimaan.

   Kyllä minäkin välillä musiikkia kuuntelen käsitöitä tehdessäni, neuloessani tai virkatessani myös luen ihan painettua kirjaa. :)

   Poista
  2. Ahaa! siis sinulla on kuitenkin värikoodit työllesi. Mutta uskoisin sinun onnistuvan tekemään huipputyön, vaikka itse vähän säveltelisitkin värien suhteen. Kokeilepas joskus. Tarkoitan siis tällä sitä, että jos taulussa on esim. syysruskaa niin valitsemalla astetta tummemmat tai voimakkaammat värit niin tulisi oikein värikylläinen syysruska ja taas toisinpäin. Valitsemalla oikein kirkassävyiseen työhön vähän haaleammat sävyt, niin saisi hillittymmän ja rauhallisen sävyisen työn. No, en mää tiijä onnistuuko tällainen, mutta kun itse säveltelen aina noiden värien kanssa neuleissa niin tuli vain mieleeni ja leikin tällaisella aatoksella nyt. Ja voihan se olla että jossain kohtaa sitten huomaa että tuo yksi väri tuossa on ihan väärä, niin alapas sitten purkamaan. Harmittaa siinä vaiheessa ne "omat" sävellykset. Neule on tosin helppo purkaa, mutta tuo pistelytyö on toista.

   Poista
  3. Siis toki niissä ne koodit on aina, vaikka pakkauksesta olisikin kankaat ja langat käytetty. Joistain halpispakkauksista saattaa koodit puuttua, mutta niissä on yleensä sitten käytettykin jotain sekundalankaa, eikä DMC:ta, joka on laadukasta. Margarethan laatu on hyvää, ja tietysti sitten, kun ostan pelkkiä malleja, niin niissäkin on ne koodit mukana. Niihin yleensä valitsen kankaan itse, ja joskus joudun jonkin värin muuttamaan, jos se ei sovi kankaan kanssa yhteen. Mutta harvemmin näin käy. Koska nämä mallit ovat olleet alunperin valmiita pakkauksia, olisi vähän hullua alkaa tehdä omilla sovelluksilla, eli olen ostanut kankaankin täsmälleen saman kuin pakkauksissakin, tarkoitus on kuitenkin laittaa kaikki kuusi taulua rinnakkain seinälle, eli niiden on senkin puolesta sovittava yhteen.

   Poista
 6. Kyllä taas upea ristipistotyö ja lammasaihe on tosi kiva. Minukin tulee heti psalmi 23 mieleen.

  VastaaPoista
 7. Siinä ne suloiset lampaat on valmiina, nopeasti sie näitä teet.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän nopeasti valmistuvat, vaikka ainahan tulee jonkinverran purkamisia ja solmujen selvittelyä. :)

   Poista
 8. Kiitos tästä psalmista!
  Se virvoitti minua. Luen paljon psalmeja sillä ne auttavat elämän eri tilanteissa.
  Todella kaunis taulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Psalmit ovat kauniita, minäkin luen ja myös laulan niitä mielelläni. Oma suosikkini on psalmi 139, olen laulanut sen tai osan siitä molempien lasteni kastejuhlassa, se toivottavasti luetaan myös aikanaan omassa hautaansiunaamisessani. Ihmeellinen psalmi, joka sopii sekä syntymään että kuolemaan! :) Mutta on psalmi 23 myös kaunis, se on ehkä psalmeista kaikkein tunnetuin ja käytetyin.

   Kiitos taulun kehusta! :)

   Poista
  2. Luin psalmin 139. Olen sen aiemminkin lukenut, mutta nyt luin sen tarkemmin. Se on todella kaunis, puhutteleva ja koskettava!

   Poista
  3. Itseäni on puhutellut kyseinen psalmi monissa elämän vaiheissa, lasten saamisen yhteydessä erityisesti, mutta toisaalta myös läheisten kuollessa.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)