Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, elokuuta 03, 2014

Hanhipari

Hanhipari on päässyt kehyksiin! :)


Ensin kuitenkin viimeinen edistymiskatsaus: ensimmäisessä kuvassa tilanne tiistai-iltana, jälkimmäisessä perjantai-iltana. Jälleen kerran jälkipistot muodostivat koko kuvan jujun. :)

Eilisestä pistely-äänikirjatuokiostani käytin noin puolet ajasta työn kehystämiseen, ja nyt se on valmis esiteltäväksi:

Hanhipari
Tehty ajalla: 9.7.-2.8.2014
Malli: Permin/Ateljé Margaretha: Hanhipari (ristipistopakkaus) 12-1118
Kangas: 14 ct ecru aida
Langat: DMC 760, 3328, 815, 3348, 988, 3345, 500, 3813, 502, 501, 422, 435, 975, 611, 3781, 3371, 3024, 646, 535
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 96x136 pistoa, n. 18x25 cm
Viimeistely: Taulu 24x30 cm
Muuta: ♥

Tämä taulu onkin ihanan syksyinen ainakin aiempiin sarjan töihin verrattuna. :)

Kuudesta sarjan taulusta on nyt puolet valmiina. Tähän mennessä valmistuneet ovat kaikki olleet ristipistopakkauksia, joissa on ollut kangas, langat ja neula mukana. Toiset kolme ovat myös olleet alunperin myynnissä pakkauksina, mutta koska ne mallit ovat vanhempaa tuotantoa, niitä ei ole ollut enää saatavilla silloin, kun minä näistä innostuin. Niinpä olen hankkinut ne pelkkinä malleina muilta pistelijöiltä. Kangastahan saa aina ostettua, ja näistä pakkauksistakin on jäänyt niin paljon ylijäämälankoja, että niitä saa helposti ujutettua muihin sarjan töihin, niissä kun on käytetty aika lailla samoja värejä. Ja onhan minulla olemassa muutenkin kaikki DMC:n langat joitakin erikoislankoja lukuunottamatta.

Sarjan seuraava malli on jo aloitettuna, luultavimmin viikkokatsauspäiväksi tulee sen kohdalla lauantai, eli silloin seuraavan kerran taas pistoja! :)

Söpöisää sunnuntaita! :)

16 kommenttia:

 1. Tulipa siitä kaunis !

  Mari hei.... mikä syksy ?
  Meillä Kouvolassa elokuu on vielä kesäkuukausi. Vesi 26 asteista ja ilma lähentelee 30.
  Mutta kyllä se syksykin tulee..... minusta LIIAN pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oulussa on kyllä jo ihan syksyä, lämpötilat enää parissakymmenessä, ja puissa ruskaa, kuten voit edellisen postauksen kuvista nähdä. Kauan kaivattu syksy on täällä vihdoin viimein, ihanaa! ♥♥♥

   Poista
  2. Täällä etelässä on kesä parhaimmillaan eurooppalaiseen tyyliin ja lomat täysillä! Jos ei koulut alkais ei tietäis kesänrajoituksista mitään, lapsetkin ihmettelevät, että miten aina keväällä sanotaan tavataan taas syksyllä ja koulut alkavat ihan kesäilmaston keskellä, täällä kesäkukkaset parhaimmillaan nurmikko vihertää ulkona ruokaileminen ihan parasta kesäillat ja yöt ja kasvimaan herkut....
   Lämpöä 29 ja kesän tuoksu.
   Kyllä sen SYYSkuun ilmaston eron sitten huomaa, pimeyden, kosteuden, aamukasteen, viileyden... Nyt nautitaan useampi viikko vielä VIHREYDESTÄ!
   Hyvää ELOKUUTA!
   T. Marjatta

   Poista
  3. Suomi on pitkä maa, Oulussa on ollut jo pitkään syksyn tuoksua. Elokuu on jo syksyä. :) Sitä paitsi ottamani ruskaiset kuvat eivät valehtele!

   Rakastan syksyä yli kaiken! ♥♥♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka ei nämä minusta ole suuritöisiä - iloksenihan minä näitä teen, eikä harrastus saa työltä tuntuakaan. Eikä tähän nyt edes aikaa mennyt kovin kauaa.

   Poista
 3. Tosi sievä taulu, oikeinkin tunnelmallinen :)

  VastaaPoista
 4. Hanhitaulu on mahtava, ja helle vaan jatkuu, tosin iltaisin pelloilta tulee sellanen kypsyvän viljan tuoksu,pian on syksy täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Iltaisin tuon syksyn tosiaan jo tuntee, on pimeää ja syystuuli puhaltaa ikkunoista. Ja tietysti noista keltaisista lehdistä puissa ja maassa sen syksyntulon huomaa.

   Poista
 5. Minä en tiennytkään, että tähän sarjaan kuuluu kuusi taulua: olen nähnyt vain neljä. Ne neljä on sitten varmaan vanhempaa tuotantoa... Kaunis taulu tuo hanhitaulu =) Ja hauskoja juttuja muutnkin täällä.. Kiva lueskella näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että viihdyt! :) Minullekin tuli yllätyksenä, kuinka monta näitä onkaan. Margarethalla oli aikoinaan Metsäpolku ja Maalaisidylli myynnissä, niitä kovasti haikailin, muttei mukamas ollut varaa ostaa. Sitten tuli Kanala ja Hanhipari myyntiin, mutta nuo kaksi muuta menivätkin poistotuotteiksi. Ehdin sen Metsäpolun ostaa samaan aikaan Kanalan ja Hanhiparin kanssa, mutta Maalaisidylli oli loppunut. Muistin kuitenkin nähneeni eräässä ristipistoblogissa sen pisteltynä, joten sain ostettua mallin tuon blogin pitäjältä. Mutta enköhän vain sitten törmännyt sillä reissulla jossain myös sorsa-aiheiseen malliin, ja alkoi tehdä mieli sitäkin - ja blogissa huhuiltuani sain sitten senkin mallin joltakulta blogini lukijalta. Joku toinen lukija puolestaan laittoi minulle sähköpostitse kuvat noista tauluista, ja hänelläpä niitä oli seinällä kaikki kuusi! Sorsa- ja meriaiheinen taulu ovat olleet käsittääkseni Margarethan kerhossa myynnissä, eli eivät lainkaan "yleisessä" myynnissä heidän kuvastossaan. Siitä sitten tuli mieleeni, että ystäväni äiti on kuulunut iät ja ajat Margarethan kerhoon, ja kun otin asian ystäväni kanssa puheeksi, niin hänpä tiesi varmuudella, että äidillään on tuo viimeinen puuttuva malli, ja niin sain mallin yllättävän läheltä. :) Sorsa- ja meriaiheinen taulu lienevät viime vuosituhannelta, nuo loput tuosta viime vuosikymmenen puolivälin tienoilta - vähän sen jälkeen (ostin ne kolme mallia v. 2008).

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)