Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, toukokuuta 23, 2014

Viikon pistot - Metsäpolku (1. viikko)

Aloitin viime lauantaina uuden ristipistotyön. Pikkuruisten pistojen jälkeen on nyt mukavaa vaihtelua pistellä isoja pistoja aidakankaalle (14 ct aida on minun makuuni aika harvaa eli pistot tuntuvat suorastaan jättimäisiltä). Ja kun edelliset pistelytyöt olivat yksivärisiä, niin tällainen monia eri värejä sisältävä työ tuo taas ihan erilaista haastetta, hauskaa on kyllä tämäkin. :)


Valaistuksesta johtuen kangas näyttää kuvassa vähän moniväriseltä, mutta se on ihan tasavärinen oikeasti. :)

Aika mukavastihan noita pistoja on ensimmäisen viikon aikana tullut, vaikka aluksi tuntui niin kovin hitaalta, eikä muutenkaan oikein tiennyt, mistä päästä ja millä värillä tätä aina jatkaisi. Mutta mitä enemmän työ etenee, sitä helpommaksi se käy, kun jo pistellyistä pistoista saa apua laskemiseen. Symbolien sekamelska alkaa jossain vaiheessa näyttääkin hyvin selkeältä.

Ristipistomallin nimi on Metsäpolku, ja jos osaatte kuvaa katsoa oikein, niin varmastikin sitä polkua tuosta jo saatte hahmotettua. :) Polun varrella piileksii myös kaksi tarkkailijaa, mahdatkohan löytää heidät kuvasta?

Ps. Edellisessä postauksessa myynnissä oleva musiikkiaiheinen ristipistomalli on vielä vapaana (enkelimallit varattu). Ostakaa pois! :)

Hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää tämä :) Minä en ole koskaan uskaltautunut pistelemään ihan oikeasti suoraan ei-ristipistokankaalle (lasken siis aidat ja nämä valmiiksi ikään kuin ruudutetut ristipistokankaiksi, pellavaa tai muuta en siis ole tohtinut ristipistoilussa kokeillakaan). Siksi ihaillen tulee niitä projektejasi katsottuakin, miten joku saa tehtyä niin tarkkaa ja kaunista jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne pellavakankaat, joille tehdään ristipistoja, ovat nimenomaan ristipistoiluun tarkoitettua pellavaa, joka on tasaisesti kudottua, toisin sanoen langat ovat sekä pysty- että leveyssuunnassa yhtä tiheästi. Vaatetuspellava puolestaan ei ole tasaisesti kudottua, eli kude ja loimi eivät ole yhtä tiheässä, sen vuoksi sitä ei voi käyttää ristipistoiluun. Eli ne tasakudotut pellavat ja esim. evenweave (myös yksi ristipistokangastyyppi) muodostavat ihan samalla tavalla "ruudut" kuin aidakin, sen voi sitten itse päättää, onko se ruutu yhden vai kahden langan levyinen ja mittainen.

   Poista
 2. Tuosta tulee upea, ja oiskohan siinä jänis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvin hahmotit, mutta on sillä pitkäkorvalla kaverikin, se ei tosin ihan vielä tuosta näy, mutta ehkä jo viikon päästä erottuu paremmin.

   Poista
 3. Onpa nättiä eriväristä työtä ja pitkäkorvaa minäkin tuossa arvelin tulevan :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta odotapas, kun näet tämän valmiina... ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)