Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, huhtikuuta 07, 2014

Viikon pistojen paluu osa 4

Joko olette tottuneet näihin "viikon pistojen" uusiin postauksiin? Osaatteko odottaa, että uusi pistopäivitys pläjähtää ruutuun maanantaisin? :) No, älkää liikaa tottuko, sillä tuskin pääsen näissä vauhtiin, kun jo täytyy lopettaa - tai ainakin vaihtaa viikonpäivää, mahdollisesti. Aika näyttää senkin, kuten aika monen muunkin asian elämässä. ;)


Viikko sitten oltiin vielä oikeassa reunassa menossa, nyt on se reunus saavuttanut päämääränsä, ja vasen puolisko on jo ihan hurjassa vauhdissa. Tämä siis siitä huolimatta, että pistelyn seurana olleet äänikirjat ovat kestäneet melkein järkiään jopa alle tunnin per kasetti tai cd-levy. Edelleen minulla on tapana joka ilta kuunnella äänikirjaa yhden kasetin tai levyn verran, ja sen ajan pistelen, ja ihan siitä kuuntelupätkän pituudesta riippuu se, paljonko yhtenä iltana tulee pistoja. Joskus kylläkin, jos äänikirjan loputtua on lankaa jäljellä ihan pikkupätkä, niin pistelen sen langallisen loppuun, tai vastaavasti jos jokin kuvio on aivan muutamaa pistoa vaille, niin pistelen kuvion valmiiksi, eli ihan orjallinen en ole sen suhteen, että kun levy tai kasetti pysähtyy, niin neula jähmettyy sille sijoilleen. ;) Vastaavasti alkupäässä menee aikaa pistelyn aloittamiseen, koska yleensä ensin laitan äänikirjan soimaan, ja vasta sitten kaivan pistelyt esille, eli illan ensimmäisen piston kohdalla on äänikirjaa ehtinyt kuulua varmasti jo ainakin minuutin verran. ;)

Kävin muuten viime viikolla pitkästä aikaa pääkirjastossa tutkimassa siellä olevia äänikirjoja, oman lähikirjaston äänikirjoista kun olen kuunnellut suunnilleen kaikki vähänkään mielenkiintoiset, ja varmasti kymmeniä äänikirjoja olen varannut kaupungin ja lähikuntien muista kirjastoistakin. Nyt sitten lainasin pääkirjastosta sen verran äänikirjoja, että ne riittävät laskujeni mukaan elokuun 13. päivään saakka, mikäli koko tämän ajan jatkan kuuntelua levyn verran päivässä! :D Tuli tuossa samalla laskettua, että meidän perheellä on tällä hetkellä lainassa noin 70 teosta kirjastosta - mikä näyttää hyllyssä paljolta, mutta on loppujen lopuksi vähän, sillä rajoitus taitaa olla 100 teosta per asiakas, eli siinä puitteissa meillä voisi olla yhteensä 400 teosta kerralla lainassa. ;) Ei siis mitään hätää vielä pitkiin aikoihin! :) Vaikka on tuossa palautettavien pinossakin jo tunkua, luvassa siis kirjastoreissu ainakin yhdelle perheenjäsenelle tulevalla viikolla.

Kyllä minä luen ihan paperisiakin kirjoja, koko ajan joku kirja luvun alla. Samalla tietysti neulon tai virkkaan. :)

Mukavaa viikkoa kaikille! :)

16 kommenttia:

 1. Taidan olla putkiaivo, mutta kun luen, niin en tee samalla käsitöitä. Johtuu ehkä siitä, että eniten luen sängyssä unen tuloa odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas jos luen ilman käsityötä, niin kaivan samalla nenää tai muita kehon reikiä. ;) Pakko siis olla käsityö kädessä ihan oman ja muiden terveyden vuoksi. :D Minä luen kyllä ihan pitkin päivää missä ja milloin vaan, sängyssä taasen en ole lukenut enää vuosiin. Enkä kyllä lue ylipäätään makuuasennossa, koska jos menen vaakatasoon vuorokauden ajasta riippumatta, niin uni tulee minuutissa. ;)

   Poista
 2. Sievä työ valmistumassa ja tarkkaa hommaahan se pistely on. Itse huomasin, kun vaihdoin ohkasempaan lankaan ja pienempään virkkuukoukkuun, että joudun erilailla keskittymään työhön. Mulla on moniteholasit ja siinä täytyy kuitenkin just oikein ja oikealla etäisyydellä katsoa kohdetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se taisit muistaakseni olla sinä, joka kommentoit jo aiemmin, että tällainen pistely vaatisi tarkkaa näköä. Minä vastasin silloin, että tässähän ei tarkkaa näköä tarvita lainkaan, pikemminkin hyvää näppituntumaa. En minäkään noita pistoja erota miltään etäisyydeltä, mutta neulan kärjellä osaan tunnustella sen oikean reiän, josta neula aina pistetään. :)

   Poista
 3. Kaunis työ valmistumassa.olisinpa minäkin noin taitava.Ja piisais malttia ommella.neuleita värkkään tällä hetkellä ja ihailen toisten tekeleitä.Hyvää Pääsiäisen odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekemään oppii tekemällä, ei muuta kuin kokeilemaan ristipistoja! :)

   Poista
 4. Ajattelin, että oletpa löytäny Novitan sivuilta paljo kiinnostavia juttuja, kun miä en löytäny paljo mitään koko lehestä. Sit alko jo silmät leviää, että ootko TOSIAANKIN menny jo hankkimaan langat noihin kaikkiin, kylläpä on aikoihin eletty ja suunniteltu. Olin just lukenu ton äänikirjasuunnitelmankin, joten tää lankajuttu ois menny aika samaan syssyyn. Sit toi langan valtava määrä kiloissa tuntu niin epäuskottavalta, että ei menny enää läpi. :) Ehin jo kuvitella ostoskärryä, jossa on noin monta kiloa lankaa ja kassan ilmettä.
  Mut MINÄ olen kaivanu pistelyt esille 2 vuoden tauon jälkeen! Edelleen se sama työ kylläkin, vuodesta toiseen.:) Otin tietty heti kuvan ennen alottamista ja kun jossain vaiheessa laitan kuvaa, että olen tosiaankin edistynyt hiukan. Ensin kyl epäilin, että sokeushan tässä on iskeny, kun en enää näe ruutuja ollenkaan. Ikänäkö on kahessa vuodessa tehny tepposia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aidakankaan (jos sellaiselle teet) ruuduthan on tosi helppo erottaa verrattuna tähän pellavaan - tässä on 12 pistoa/cm! :)

   Ja kyllä minä olen ainakin kaksi kertaa elämässäni tehnyt sen 8 kilon kertaostoksen lankahyllyillä, mutta nykyisin sellainen ei paljon kannata, kun en pysty sitä lankamäärää edes kohtuuajassa neulomaan.

   Kirjastosta sen sijaan voi kyllä lainata repullisen kerralla, kun ne saavat olla sen puoli vuotta lainassa (5 peräkkäistä uusintaa mahdollista). Yleensä minä sen repullisen aina kirjastoon palautan ja toisen repullisen kannan kotiin. Joskus jos ollaan koko perheellä kirjastossa, niin on useampi repullinen. :) Äänikirjojen lisäksi repussa oli kyllä uimavarusteet ja vesipullo, eli en edes repullista sillä kertaa lainannut. ;)

   Poista
 5. Enpä ois miekään ihmetelly yhtään jos oisin tuon lankapostauksesi lukenut jo silloin aprillipäivänä. Täysillä ois menny. Mutta arvaas miksi? Sen takia kun mie ostin yhellä lankaostosreissullani alkutalvesta 79,5kiloa lankaa. Halvalla sain hyvää konepestävää 100% villaa ja kauniita värejä. Nyt on teineille ja muillekin tyttärilleni käsityövärkkiä moneen, moneen työhön. Ei lopu lanka kesken. Nuo menevät melko varmasti virkattuihin tai neulottuihin vauvanpeittoihin. Niiden tarve on loputonta meidän suvussa.

  Niin, nuo pistelytyöt ovat kauniita sinulla. Mutta sitä jaksan ihmetellä, miten yleensä jaksat puolikuntoisena noin pikkutarkkaa työtä tehdä. Olet sie kyllä sinnikäs.
  Mie ompelin eilen yhden vauvan pussilakanan toisen pään käsin pienemmäksi, ettei peitto tule ulos ja kyllä oli hankalaa, kun ei nähnyt mihin ois neulan tökännyt. Vaikka oli vaalea kangas ja vaalea lanka. No se ei nyt onneksi haitannut vaikka pistot olivat kaikki erilaisia, mutta mietin etten kai enää osaisi yhtään oikeaa pistelytyötä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrajumala - 79,5 kg! :D Mulla ei koskaan oo edes ollut noin paljoa lankaa kerralla, lankavarasto on maksimissaankin ollut jotain 18 kg. Mutta toisaalta, jos langat menevät useamman ihmisen käyttöön, niin eihän se paljon ole. :)

   Mulle on tällä hetkellä pisteleminen helpompaa kuin neulominen tai virkkaaminen, se ei puuduta tai kipeytä kättä samalla tavalla. Välillä kun on päiviä, jolloin tuntuu, ettei puikko tai koukku pysy oikeassa kädessä lainkaan, mutta neula yhä pysyy.

   Poista
  2. Juu ei ole yhdelle paljon. Kymmenen naista kun siitä osansa ottaa niin 8kiloa mieheen. Osa on jo maailmalla noista langoista.

   Poista
  3. No eihän se sitten ole määrä eikä mikään. :)

   Poista
 6. No enhän mää nyt sentäs tuota kilomäärää oikeasti ostanut. Oikea määrä olisi tietysti ollut 17,950kiloa. Tuli oikein kunnon KÄMMI. Ja syystä, että laskin 365 kerää 50 g:n kerinä vanhalla nauhalaskimella. Laskinta olivat lastenlapset peukaloineet viikonlopun aikana ja kun siinä on nappulaa jos mihin malliin, niin olivat painaneet sellaista nappia, mikä siirtää pilkun paikkaa. Ja jos tuo ois ollut ainoa vika, niin olisin kyllä tajunnut etten mie mitään 179,5kiloa ainakaan ole ostanut. Mutta toinen vika oli se että kone ei enää teekään ykköstä ollenkaan. Elikäs 79,5 kiloa tuli summaksi ja kun samalla hetkellä tytär laittoi viestin että heille on syntynyt toinen poika, niin asia jäi tarkistamatta siinä hässäkässä. Oli muuten 28. lastenlapsi.
  Enkä olisi tätä asiaa kyllä osannut tulla tänne oikomaan, jos ei isäntä olisi illalla saman laskimen kimpussa pähkäillyt, et miten tää on ihan horo. Laskee älyttömiä summia ja ykköstä ei tee ollenkaa. Silloin mulla alkoi aivoissa raksuttaa, et mitenkäs se olikaan se lankamäärä niin älytön. Ei muuta kuin otin oman pienen taskulaskimeni ja sillä sain oikeasti inhimillisen kuuloisen summan. Ja en kyl vielä siinäkään vaiheessa kun kävin pikaisesti lisäkommentin laittamassa, paneutunut asiaan tarkemmin. Oli tässä just syntyneen vauvelin isoveli hoidossa ja hänen kanssaan juttelin samanaikaisesti.

  Voihan kökkö! Toivottavasti et ehtinyt sydäriä saada ja aatella et on siellä vaan hullu ämmä, kun tommosia kilomääriä ostelee. Vaikka ei se ois kyllä ollut mun koko vuoden lankaostoksiksi ihme määrä. Tasan 50 kiloa ostin viime vuonna lankaa kaikenkaikkiaan, mut en yhdellä kertaa.
  Ja nyt kai ois parasta laskea kaikki vain perinteisesti kynällä ja paperilla eikä luottaa koneaivoihin. Eikä kiireellä tehdä ollenkaan laskutoimituksia. Tuo laskin lähtee nyt kaatopaikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän naurut annoit kyllä tuolla laskinjutulla! :D

   Minäkin innostuin tarkistamaan mun suurimmat kertaostokseni, ja enhän minä näemmä olekaan ylittänyt 8 kiloa kerralla, mutta yhden kuukauden aikana kuitenkin. Yhden päivän lankaostokset ovat olleet yli 7 kiloa, mutta nekin useammasta kaupasta. Niin se laskin tai muisti voi tehdä tepposia välillä... Mulla on lankaostokset olleet viime vuosina noin 20-27 kg vuodessa, eli ei edes mitään järjetöntä määrää, varsinkin kun kulutus on ollut samaa luokkaa. :)

   Poista
  2. Juu sitä voi kaikkea sattua kun on noita pieniä apulaisia joka paikkaan sormiaan tukkimassa. Kaiken sais aina tarkistaa, ennenkuin millekään itse alkaa. Ja katon rajassa suurinpiirtein pitäis mummin ja papan tärkeät tavarat olla.
   Nuo lankamäärät on kyllä niin hurjia sinullakin, ainakin tuon kulutuksen suhteen. Ja vielä kun kipeällä kädelläsi neulot ja virkkaat, niin sulkahattua saa kyl nostaa. Ei minulla mene kuin sellaiset 12-17 kiloa vuodessa itselläni, mutta sitten tyttäret verottaa mun lankavarastoani aina välillä.

   Poista
  3. No ei mullakaan enää tule taatusti noin isoa langankulutusta kuin viime vuonna. Marraskuun puolivälissä käsi alkoi oireilla selvästi myös käsitöitä tehdessä, ja tahti on hidastunut siitä reilusti. Toisaalta käsityöaikaa minulla kyllä on riittämiin, eli ei haittaa, vaikka vähän hitaamminkin tekisin. Enkä minä enää mistään pistelystä tai puutumisesta jaksa välittää, ainoastaan silloin täytyy laittaa puikot syrjään, jos käsi ei enää liiku tai ei saa kunnollista otetta. Mutta niin kauan kuin nuo oireet pysyvät pääasiassa keskisormi-nimetön-pikkurilli -akselilla, niin ei hätää, onhan mulla sentään vielä peukalo ja etusormi... ;) Vaikka on niidenkin puristusvoima heikentynyt, toimintaterapeutti sen on testannut. Tuleepahan tehtyä sitten rennommalla otteella, kun ei voi puristaa! :D

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)