Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 26, 2014

Miamin kevät

Puseron purkamisesta ja uudelleen neulomisesta (ks. pari postausta aiemmin) jäin lankavaraston osalta plussan puolelle, eli purettuja lankoja jäi vielä 69 grammaa ylimääräistä. Mutta sehän ei haittaa mitään, koska ne voi aina muuttaa sytomyssyiksi! :)

Yksi vaihtoehto olisi ollut virkata pelkästään noista ylijääneistä Miameista myssyjä, ne olisivat saattaneet riittää juuri ja juuri kahteen tosireikäiseen myssyyn (reikämyssythän syövät vähemmän lankaa kuin tiiviimmät). Päätin kuitenkin ottaa kaveriksi Lidlistä ostamaani Crelando Springia, näin sain jämänöttösiä tuhotessani kulutettua samalla kivasti myös muita lankoja, jotka olenkin ihan sytomyssytarkoitukseen hankkinut.

Sytomyssyt 3 kpl
Tehty ajalla: 23.-25.4.2014
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen, erilaisin sovelluksin
Lanka: Myssy 1: Novita Miami minttu (311) + Crelando Spring mintu (13-5412 TCX), Myssy 2: Novita Miami liila (757) ja persikka (269) + Crelando Spring roosa (17-1927 TCX), Myssy 3: Novita Miami keltainen (211) ja vihreä (303) + Crelando Spring oranssi (15-1153 TCX)
Langankulutus: Myssy 1: 47 g, Myssy 2: 61 g, Myssy 3: 54 g, yhteensä 162 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Myssy 1: n. 55 cm, Myssy 2: n. 60 cm, Myssy 3: n. 57 cm
Muuta: Oysiin

Varsin hauskaa huomata, että vaikka kaikki myssyt on tehty samoista langoista, samalla koukulla ja samoilla silmukkamäärillä, niin päänympäryksissä on ihan valtavasti eroa. :) Mutta hyvä niin, tuleepahan tehtyä myssyjä erikokoisiin päihin.

Mintunvihreä myssy saattaa kuvassa näyttää siltä, kuin se olisi tehty yhdellä langalla. Oikeasti se on raidoitettu kahdella langalla eli mintunvihreällä Miamilla ja mintunvihreällä Springillä. Värisävyt ovat molemmissa langoissa hyvin lähellä toisiaan, lähinnä sen raidoituksen huomaa materiaalierona, Spring on hivenen kiiltävämpää lankaa kuin Miami. Reikäosuuden tein pelkällä Springillä, mutta Miamin viimeiset metrit riittivät vielä reunuskerrokseen sekä pieneen kukkaseen.

Roosa-lilaan myssyyn käytin roosaa Springiä ja liilaa sekä persikanväristä Miamia. Persikanväristä oli sen verran pieni nöttönen, että sitä löytyy lähinnä tuosta reunuksesta. Kannattaa klikata kuvaa suuremmaksi, jos haluaa tarkastella myssyjä lähemmin. :)

Vihreän ja keltaisen Miamin yhdistin oranssiin Springiin. Viimeistä kerrosta eli tuota reunusta tein ja purin moneen kertaan, että saan vihreän ja keltaisen Miamin viimeiset metrit käytettyä tarkasti loppuun. Melkoista säätämistä siinä olikin! Ja sitten löysinkin vielä käsityökopan pohjalta metrin pätkän keltaista, joten virkkasin tuollaisen pyörylän koristeeksi.

Näitä jämälankatöitä on kyllä älyttömän mukava tehdä, on hauskaa pähkäillä, kuinka saa tarkasti käytettyä viimeiset pätkät. :) Joskus saattaa kyllä jäädä joku 10 cm pätkä ylimääräistä, mutta laitan ne talteen ja solmin niillä sytomyssyihin kiinni lappuset, joissa on myssyn koko- ja pesumerkinnät. Eivät mene siis hukkaan nekään pätkät! Harvoin niitä pätkiä kyllä jää, pikemminkin saan jämät riittämään juuri ja juuri itse virkkaamiseen. Sen vuoksi ne harvoin jäävät 10 cm pätkät ovat arvokkaita, koska en muuten tiedä, millä ne lappuset myssyihin sitoisin. ;) Minullahan ei jää langanpäiden päättelyistäkään mitään pätkiä, koska jätän pääteltäväksi aina vain noin 3-5 cm langanpään neuleen alkuun ja loppuun, jonka sujautan työn sisään joko jo tekovaiheessa (varsinkin virkkauksissa) tai sitten jälkikäteen.

Sytomyssyily jatkuu...

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kivat sytomyssyt taas sinulta! Ja ertyisen kivaa lupauksesi, että sytomyssyily jatkuu. :) Minäkin puuhastelin tänään sytomyssyjen parissa (muiden tekemien) kuvaamalla niitä ja tekemällä postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomasinkin just Bloglovinista, että sinulla on sytomyssyaiheinen päivitys, en vielä ehtinyt lukea, mutta tulen ihan kohta kurkkaamaan.

   Poista
 2. Nättejä myssyjä! Minä ainakin tunnen suurta tyytyväisyyttä, kun saan langan käytettyä loppuun. Valiettavasti vain jämiä tuntuu jäävän ihan omiksi tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niitä jämiähän voi kuluttaa kivasti vaikkapa hyväntekeväisyysneuleisiin, jos tuntuu ettei muuta käyttöä keksi.

   Poista
 3. Sinäkin ahkersti osallistut sytomyssyilyyn. Minulla on huono omatunto kun en saa lahjoituslankoja neulottua pois. Täytyy vissiin oleilla enemmän lämpimien tultua tuolla ulkona auringossa ja tehdä pois ne langat. Siis pois tästä tietokoneelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä virkkaan myssyjä tässä tietokoneen ääressä samalla kun surffailen. :) Ja myös bussissa, odotushuoneissa, kirjaa lukiessa, kuntopyöräillessä jne. Sytomyssy on siitä hyvä käsityö, että sen mahtuu ottamaan mukaan ja esille ihan missä ja milloin vaan!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)