Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2014

Laivanrakentaja

Meidän perheen miesväen yksi lempiharrastuksista on yhä edelleen helmityöt. Tosin on siihen rinnalle tullut muunkinlaista käsillänäpertelyä, mutta niistä ehkä lisää joskus toiste. Nyt haluan kuitenkin esitellä meidän 6-vuotiaan tällä viikolla tekemän helmityön:


Siinäpä se on, maailman kaikkien aikojen kuuluisin laiva. :) Poika teki tämän ihan ilman mallia, toki hänellä oli kuva Titanicista, mutta minkäänlaista helmityömallia siitä ei ollut.

Tiesittekö muuten, että Titanicin neljäs savupiippu oli todellisuudessa ilmastointihormi, joka ulkonäköisyistä tehtiin savupiipun näköiseksi? Meidän 6-vuotias sen tietää, kuten tuosta kuvastakin huomaa. :) Hän on vieläpä tiennyt, mikä niistä neljästä piipusta ei tuprutellut, on varmaan katsonut netistä valokuvia Titanicista. Sen sijaan James Cameron ei tuota tainnut tietää, koska siinä elokuvassa kyllä tupruttaa kaikki piiput. Ai-jai-jai... ;)

Se olisi sitten kesäaika. Tosin olen tämän kirjoittanut ajastuksella turvallisesti normaaliajan puolella, todennäköisesti olen vielä tämän julkaisuhetkellä unten mailla. Seuraavan kerran unirytmi onkin sitten kohdallaan vasta lokakuun lopussa. No, koitetaan selvitä! :) Hyvää sunnuntaita kaikille!

20 kommenttia:

 1. Onpa taitavasti tehty, hieno ihan minkäikäisen tahansa tekemäksi ja kuusivuotias,wau!

  VastaaPoista
 2. Jestas, onpa poika osannut tehdä hienon laivan :)

  VastaaPoista
 3. Taitava poika. Olen ennenkin kirjoittanut, että äitiinsä tullut.
  Kiitos onnitteluista ♥

  Minä lähdin jo aamulla tätä aikaa 8 lenkille. Ja kun en iltaisin jaksa valvoa, niin mulle sopii kesäaika. Syksyllä on vaikeaa.
  Minun pitäisi varmaan asua jossain vielä etelämmässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa kyllä näissä helmitöissä olla isäänsä tullut, isänsähän tekee helmitöitä sellaisilla minihelmillä, joiden halkaisija on noin 1 mm. :)

   Mun pitäis myös muuttaa kesäaikaan etelään - nimittäin eteläiselle pallonpuoliskolle, jossa on talvi! :D Voisin sitten palata talviajaksi tänne pohjoiseen, niin olisi talvi ympäri vuoden.

   Poista
 4. Vau! Onpa upea laiva! Entisenä eskariopena olen nähnyt monenlaisia helmitöitä, mutta tämä on kyllä aivan omaa luokkaansa! Mie en ois varmaan uskaltanut alkaa tuollaista edes silittämään, kun joskus valmista työtä silityslaudalle siirtäessä on käsi vähän tärähtänyt ja työ on pitänyt aloittaa alusta. Enkä muuten tiennyt tuosta ilmastointihormistakaan. Aina oppii uutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä isäntä silittää nuo helmityöt, ihan siinä samalla pöydällä, jossa ne tehdäänkin, eli ei tarvitse siirrellä. Tuossa on kuitenkin käytetty muistaakseni 8 helmityöalustaa kiinnitettyinä toisiinsa, niin ei sitä noin vain siirrelläkään. Helmityöt muuten kannattaa silittää molemminpuolin, niin niistä tulee kestävämpiä, ja silityksen jälkeen laittaa painoon paksujen kirjojen alle. Eli ensin silitetään yksi puoli, laitetaan painoon, myöhemmin silitetään toinen puoli ja laitetaan taas painoon. :) Itse en ole noita koskaan silittänyt, koska tuo on meillä selkeästi vain miesten harrastus. :) Meillä on tehty aika paljon isoja helmitöitä, mies on tehnyt minihelmillä myös esim. John Lennonin ja Paul McCartneyn muotokuvat, jotka on kehystetty tauluiksi.

   Poista
  2. Voisko noista muotokuvista saada kuvaa :)

   Poista
  3. Esimerkiksi täällä: http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2010/12/hoo-miksi-olet-noin-musta.html

   Ja täällä vanhemmat, vähän rumemmasti kyllä sisustettu:

   http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2010/06/koti.html

   Eli on ne ainakin kahdesti blogissani näkyneet. :)

   Poista
 5. Vau, miten hieno työ! Sitä samaa minäkin; äitinsä poika ja varmaan tulee myös isäänsä, teidän perheessä käsin tehtyä arvostetaan ja se on hienoa, nostaa lapsen itsetuntoa tuollainen arvostaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä laiva pääsi meillä seinälle, kuten aika moni muukin helmityö. Kaikkia helmitöitä ei millään pysty laittamaan esille (niitä on valehtelematta jo varmasti tuhansia...), mutta lapset saavat itse valita, mitä haluavat pitää esillä, ja jotkut työt ovat jo luonnostaan niin hienoja, että laitetaan näkyville muuallekin kuin lastenhuoneeseen, joka on "tapetoitu" helmitöillä... ;)

   Poista
 6. Kylläpä on mahtvasti toteutettu työ. taitava poika.

  VastaaPoista
 7. On kyllä taitavasti tehty ja suunniteltu! Helmityöt ovat kivaa askartelua. Minulla on lähinnä on kokemusta niistä entisessä työssäni päiväkodin lastenhoitajana. Mukavaa huomista Raatin reissua. Minä taidan pitää huomenna liikunnasta kokonaan lepopäivän.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin pidän tulevina viikkoina liikunnan vähän kevyempänä, nyt on ollut vähän liikaakin, kun olen vielä kotona jumppaillut. En ole joka viikko käynyt Raatilla juuri maanantaisin, riippuen aina vähän muistakin menoistani. Varsinkin, kun kuntosaliryhmä jää tauolle, niin todennäköisesti vaihdan uintipäivänkin välillä toiseen.

   Poista
 8. Ihan mahtava laiva. Tosi taitavasti tehty!
  Kesäaikaan siirryttiin ja en tiedä miksi se otti tänä keväänä minua aivan erityisesti päähän. Turhaa vaivaa, turhasta asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tästähän puuttuu enää Jack ja Rose keulasta. ;)

   Kesäaika on kyllä aivan turha keksintö, kukahan älykääpiö sen on silloin 80-luvulla kehitellyt... Ehkä jossain Keski-Euroopassa ja USA:ssa sillä on jotain merkitystä, mutta näin pohjoisessa on ihan yks hailee, onko tunti enemmän tai vähemmän, koska kesällä on kuitenkin koko ajan valoisaa ja talvella koko ajan pimeää. ;) Perustellaan tietysti sillä, että kun muuallakin siirrytään, niin pitää meidänkin siirtyä, että saadaan kansainväliset liikenneyhteydet sujumaan, mutta eipäs Venäjäkään siirry kesäaikaan, ja kyllä sieltä vaan Allegro Suomeen puksuttelee, vaikka ollaan viisi kuukautta vuodesta tunnin jäljessä heidän aikavyöhykettään ja seitsemän kuukautta peräti kaksi tuntia jäljessä. ;) Vaan eipä tuo nyt ainoa älyttömyys tässä maailmassa ole.

   Poista
 9. Tosi upea! Ensin luulin, että tää on legolaiva, mut helmilaiva ja viel ilman mallia. Wau!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)