Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, joulukuuta 01, 2013

Viikon pistot

Yksi pistelyviikko on taas vierähtänyt, ja tahti on pysynyt entisenkaltaisena, eli 1-2 tuntia päivässä tulee pisteltyä; viikon aikana noin kymmenisen tuntia.


Viime viikolla toinen pääty oli ampiaista ja perhosta vaille valmiina, ja tämän viikon aikana ne ovat siihen ilmestyneet. Toiseen päätyyn on puolestaan saatu aikaan tämän verran:


Tästä on oikein mukava jatkaa työ loppuun. :)


Olin lasten kanssa tänään lyhtytapahtumassa, jossa itsekin olisin joka vuosi töissä, jollen nyt olisi sairauslomalla. On kuitenkin mukava mennä tapahtumaan osallistujan ominaisuudessa, rauhoittua ensin kirkon penkissä messussa ja sen jälkeen kiertää lasten kanssa toimintapisteet sekä turista samalla työkavereiden ja muiden työn puolesta tutuksi tulleiden kanssa. MLL tarjoaa tapahtumassa joka vuosi maksuttoman onginnan, jossa tänä vuonna oli "kalansaaliina" mustat kynttilälyhdyt täytettyinä muutamalla karkilla. Kotona tuli ongelma, että minne nuo sijoittaisin, sillä isännän roskiksesta löytämät valkoiset lyhdyt vievät kaiken tilan tuossa parvekkeen "roikotustelineessä". Keksin sitten ottaa kukkalaatikkotelineen talvikäyttöön, siihenhän nuo mustat lyhdyt sopivat oikein hyvin. On siinä ollut kukkalaatikkokin tähän päivään saakka, mutta ehkä sen lumenpeittämän muratin voisi jo käydä heivaamassa roskiin seuraavan päivänvalon aikaan. ;) On tuolla parvekkeella vielä toinenkin muratti amppelissa, taitaa sekin joutaa kaverinsa seuraksi murattien hautausmaalle. Tämä onkin ensimmäinen talvi, kun meidänkin parvekkeella on "ulkovalot" ainakin silloin, kun joku jaksaa käydä kynttilöitä sytyttelemässä. Ikkunoissa meillä ei mitään kaamosvaloja olekaan, tykkään mieluummin istua pimeässä tai korkeintaan kynttilänvalossa. :)

Nautinnollista kaamosaikaa ja mukavaa uutta viikkoa! :)

16 kommenttia:

 1. Ihailen sitä, että kun päätät johonkin asiaan käyttää aikaa jonkin verran päivässä niin pysyt siinä ja työ etenee. Olisipa itselläkin sama päättäväisyys ja asiassa pysyminen. Mä laitoin paristovalot lyhdyn sisälle ja lyhdyn porraspieleen, mutta eivät tainneet paristot kauaa kestää. Valojen ajastus kun on näppärä, syttyy joka päivä samaan aikaan ja palaa kuusi tuntia. Lyhty ei näy meille sisälle, mutta ilahduttaahan se ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla kun ei hirveästi ole tällä hetkellä noita velvollisuuksia, niin on helppo ottaa vaikkapa tietty hetki päivästä, jolloin pistelee, yleensä siis kuuntelen äänikirjaa levyllisen tai parin verran samalla, niin siinä se pistely sopivasti rytmittyy. Samalla tavalla teen kyllä muidenkin juttujen suhteen: torstai on kauppapäivä, perjantai siivouspäivä, lauantai pyykkipäivä, keskiviikko kuntoutuspäivä, maanantaiaamupäivisin yleensä opiskelen itsekseni ranskaa ja maanantaina tai tiistaina käyn kirjastossa. :)

   Minä tykkään laittaa lyhtyjä mieluiten siten, että näkyvät vain meille itsellemme, naapurit ja ohikulkijat voivat itse pistää valonsa, jos sellaisia haluavat katsella. ;) Tosin kun asutaan viidennessä kerroksessa, niin eipä nuo meidän lyhdyt oikeastaan minnekään edes näy, jos ei sitten jostain naapuritalosta näe tänne vilausta. ;) Joskus olen jotain led-valoja kokeillut, mutta paloivat ehkä muutaman tunnin, ja sitten loppuivat patterit. Kynttilät on paljon parempia. :)

   Poista
  2. Jee, sää opiskelet ranskaa!! Toivokaamme, että sille kielelle löytyy pian käyttöä.

   Poista
  3. Oui. :) Täällä kotona asuva monsieur on jo vähän hermona, kun mää saatan ilmoittaa sille päivän ruokalistan ranskaksi (jostain syystä nuo aikuisille tarkoitetut kielikurssit keskittyvät siihen, miten saa tilattua ruokaa ravintolassa...), mutta mon fils osaa jo sujuvasti lausua je t'aime. :)

   Poista
 2. Lyhdyt oikeine kynttilöineen ovat kauniita ulkovaloja, oikeastaan niitä parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän ne on, ja mukavia myös siksi, että eivät pala koko aikaa, niitä voi poltella mieluustikin säästellen. :) Tai voihan niitä toki polttaa, mutta pitää olla koko ajan sitten myös vartioimassa. Noissa uusissa lyhdyissä ei palanut tuikkukynttilä kuin nelisen tuntia, sisällä tuikut kestävät muistaakseni kuusi tuntia.

   Poista
 3. Kotona ollessa käsitöitä tosiaan ehtii tekemään. Itselläni alkoi taas työt pitkän loman jälkeen, niin enpä ole juurikaan jaksanut käsitöitä iltaisin tehdä. Pari lempilankahuivia ja yhdet lapaset on tainnu kuukauden aikana syntyä. Sukkasadon jälkeen en ole sukkiakaan tehnyt, mutta tänään aloitin yhdet lahjasukat.
  Kauniita lyhtyjä. Itse hain aamulla kolmelle ikkunalle sähkökyntteliköt ja lisäksi poltin kynttilää sisälyhdyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiihän niitä tehdä, ja hyvä onkin olla jotain mieluisaa puuhaa, niin ei tunnu tämä sairauskaan niin maata kaatavalta. Kyllähän tuonne töihin tuli taas tänään ikävä, kun kävin siellä pyörähtämässä, mutta täytyy kuitenkin kuntoutua ensin työkykyiseksi.

   Poista
 4. Kaunis liina todella ja ihanasti valaisevat nuo lyhtysi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Lyhdyt luo mukavaa tunnelmaa, ja niissä on turvallista kynttilöiden polttaminen.
  Kiitos hyvästä kommentistasi paloturvallisuudesta. Hirvittää välillä ne kynttilöiden ympärille sidotut narut ja nauhat.
  kaunista liinaa oletkin ompelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se täysin turvallista ole noissa lyhdyissäkään poltella, täytyy muistaa niissäkin palamaton alusta, eikä saa olla esimerkiksi puista seinää tms. lähellä. Ja sekin täytyy huomioida, että jos on tuulinen sää, niin saattaa lyhty kaatua. Mutta kun muistaa itse olla tulenvartijana, niin kyllähän noita uskaltaa poltella. Meilläkin lapset jo sen verran isoja, ettei tarvitse heidänkään vuokseen enää niin varoa kuin pienempänä, monta vuotta meillä meni niin, ettei voinut yhtään kynttilää polttaa koskaan.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kyllähän se aina etenee, vaikka jos tunnin pistelee, niin tuntuu, ettei mitään saa aikaan, mutta sitten kun katsoo viikon välein, niin huomaa, että onhan siihen niitä pistoja tullut vaikka kuinka. :)

   Poista
 7. Paljonhan se on edennyt. Kyllä tuossa saa tarkkaan tiirailla, mistä kohdasta pistää läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No helppohan tuo on verrattuna vaikka siihen enkeliaiheiseen työhön, jonka pistelin pellavalle yhden langan yli silloin kesällä, tässä on pistot moninkertaisesti suurempia, ja kangaskin aidaa, jossa on ne reiät jo valmiina. Mutta toki tuossa on laskemista - vaan kivaa se on, ei tunnu ollenkaan työläältä, vaan pelkästään hauskalta, kuten käsityöt aina. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)